Piezo snímač v kobylce - prostřední struny hrajou slabějc
Pravidla fóra
- jeleniste
Piezo snímač v kobylce - prostřední struny hrajou slabějc
Mám problém (domnívám se, že triviální) koupil jsem si kytaru http://bediaz-music.de/product_info.php ... ucts_id=53 s kobylkovym piezem a prostřední dvě struny maj o něco slabší zvuk, neni to nastavením ekvalizéru, zkoušel jsem to srovnat se stejnym tónem na jiné struně. Napadlo mě, že by třeba pomohlo zbroušení kamene kobylky. Nebo je možné, že ten piezo drátek je poškozenej a uprostřed snímá hůř? Určitě tohle už stokrát někdo řešil. Jestli to tady někde je, prosím o přeposlání do správnýho vlákna, já se tady v tom moc neorientuju. Díky.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Re: Piezo snímač v kobylce - prostřední struny hrajou slaběj
Je možné, že plastová kobylka (plátek) nedosedá rovnoměrně na piezo element, nebo drážka ve dřevěné kobylce není rovná/čistá. Opatrně rozebrat a prohlédnout.
Mně zase hůř snímá tlusté E, a nenadělal jsem s tím nic. Mám plastový káblíkový LRBaggs.
Mně zase hůř snímá tlusté E, a nenadělal jsem s tím nic. Mám plastový káblíkový LRBaggs.
- jeleniste
Safra, tak jsem to zkusil rozdělat a nepodařilo se mi to. Ten kámen je do tý kobylky snad vlepenej. Ono, mi přijde, že ty struny prostřední hrajou slabějc i samy o sobě. Jakoby hluše.. Mohl by to bejt vlk?
mozna e je to jen "barva" nebo spis charakteristika konkretniho nastroje s kterou nekdo nic nenadela a neni to spatne..... 
- jeleniste
Hm a na to vyproštění toho plastovýho bazmeku nějakou nedestruktivní metodou, je na to nějaká finta, nebo to mam radši nechat někde udělat u profíka?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jestli sedlo drží v kobyle takhle zaražené, tak to může způsobovat rozdílné hlasitosti strun, pokud všude nedolíhá na piezo stejný tlak. Sedlo bývá většinou jen volně vložené, drží tlakem strun. Otázkou je, jestli v tvém případě je jen skříplé v kobylce, nebo ho nějaký kutil opravdu přilepil.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- jeleniste
Už jsem na to téma komunikoval s dodavatelem. Prej to lepený neni, jen na těsno sesazený. No, je možný, že je to dělaný ze šmejdskýho, tj blbě vyschlýho dřeva, který se př dosychání kolem toho kamene stáhlo. Ale ony ty dvě prostřední struny i samy o sobě hrajou trochu hluše, otázka je, nakolik to souvisí. Vlk to podle mě neni, na to by snad hollowneck trpět neměl, už ze svý podstaty...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
V tom případě to mělo jít vytáhnout ven, když to opatrně chytneš a zabereš...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- jeleniste
No, nejde, "opatrně" jsem to chytil do sikovek a zkusil zatahnout a drží tam, bál jsem se, že urvu kobylu. Ono to má takový prapodivný žebrování, pod kobylou neni takovej ten placatej kousek (aspoň jsem ho tam nenahmatal), takže se bojim s tim moc cloumat.Nero píše:V tom případě to mělo jít vytáhnout ven, když to opatrně chytneš a zabereš...
Spíš bych to viděl opačně - sesycháním by se drážka měla zvětšit a sedlo by mělo začít "kvedlat". Možná bych zkusil změnit životní podmínky (vlhkost vzduchu) toho nástroje. Nebo bych osobně opatrně použil třeba fén, ale záleží na tvé odvaze. Asi ti nezbyde než to odnést nějakému kytaráři, který ví jak na to a jeho odvaha bude podpořena tvým souhlasemjeleniste píše:tj blbě vyschlýho dřeva, který se př dosychání kolem toho kamene stáhlo.
- jeleniste
Jo, tak to asi bylo tou vlhkostí, asi jsem to měl v nějakym blbym koutě, ale po čase se mi to povedlo opatrně vytáhnout, trochu jsem to projel na šmirglu a už je to OK.