utlumení uvnitř bedny

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
IronDave

utlumení uvnitř bedny

Příspěvek od IronDave »

Zdravím všechny,
před pár dny jsem koupil kombo Trace Elliot GP7SM 200. Potah byl potrhaný, takže je mám teď rozdělané a bude se nově potahovat. Když už to mám rozdělané, tak jsem si všiml, že uvnitř není žádné utlumení. Mám to utlumení dovnitř na zadní stěnu dodatečně vlepit nebo to nebude mít žádný efekt?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: utlumení uvnitř bedny

Příspěvek od Bummer »

Proč bys to chtěl tlumit? Proto, že "se to dělá" nebo tím něco sleduješ?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Bummer píše:Proč bys to chtěl tlumit? Proto, že "se to dělá" nebo tím něco sleduješ?
Myslím že to první :D
IronDave

Příspěvek od IronDave »

Údajně to má zamezit odrazům zvuku uvnitř bedny. Zajímá mě, jestli se tím vůbec nějakého zvukového zlepšení dosáhne nebo je to jedno.
Dan Rohanský

U kytary není třeba.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

No, je to spekulace jestli to skutečně pomůže nebo ne, ale nic tím určitě nezkazíš :-)
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

jakub.kubaaa píše:No, je to spekulace jestli to skutečně pomůže nebo ne, ale nic tím určitě nezkazíš :-)
tak tady to bude taky spekulace, ne ?
Štábní Generál
Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco

Příspěvek od Štábní Generál »

Netlumí se náhodou převážně jen hi-fi bedny bez bass reflexu? Kvůli reprákum s gumovym rantlem? Oproti celopapíráku má delší chod a je prej schopnej jít i do proti pohybu vůči tlaku kterej sám vytvoří, a tim pak páchá zvukovou sebevraždu. Aspoň tak sem to kdysi dávno pochopil, teď je otázka jestli sem to pochopil správně, člověk se pořád něco učí..... :lol:
Případné reakce jsou vítány
Obrázek
IronDave

Příspěvek od IronDave »

No mě jde o baskytarový aparát. Jak jsem psal Trace Elliot GP7SM 200, výroba 1994. Ještě mám dost času na rozhodování. Každopádně bych rád slyšel od někoho jasnou odpověď, jestli je to k ničemu nebo to dokonce může uškodit zvuku nebo naopak pomůže. Má někdo přímo s tímto zkušenosti?
Štábní Generál

Jít o muj cajk, tak bych věřil jak Tracy, tak i Elliotovi, že měli všech pět pohromadě, když tu bednu dávali do kupy.
Obrázek
Dan Rohanský

IronDave píše:No mě jde o baskytarový aparát. Jak jsem psal Trace Elliot GP7SM 200, výroba 1994. Ještě mám dost času na rozhodování. Každopádně bych rád slyšel od někoho jasnou odpověď, jestli je to k ničemu nebo to dokonce může uškodit zvuku nebo naopak pomůže. Má někdo přímo s tímto zkušenosti?
Jasná odpověď: kámo tady jsi špatně :lol:
Koho by napadlo hledat basový aparát u kytar, já to třeba přehlédl o které kombo jde...

Jinak jo, jak psal Generál :idea:
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

vytlumene kytarove uzavrene bedny maji mene vysek, resp aspon to tak mely vsechny vytlumene boxy co jsem mel pod rukama (porovnavam samozrejme stejna repro a stejne typy beden). asi to ma i nejake dalsi frekvencni charakteristiky, nicmene ubytek vysek mi prisel nejmarkantnejsi. kamos si do 1960A hodil taky nejakou vatu + tluste draty ("protoze to je prej lepsi") a pri primem srovnani je taky mene ostra nez normalni Acko se stejnejma reprakama (G12T75).

ja osobne bych se na to vykaslal.
Štábní Generál

Takže mechanickej high pass filtr.
1960 s G12T75 dokáže bejt nepříjemná, lidi si teda v týhle poměrně dost kvalitní bedně spíš měněj repráky, ale za předpokladu, že mu to pomohlo "doladit" souzvuk v kapele, proč ne. Defacto nasimuloval z klížený překližkový bedny dřevotřískovou sešroubovanou oplácanou tlustym kobercem......
Na snímání mikrofonem to asi vliv mít nebude, ale to by chtělo otestovat, to bych nechtěl tvrdit když nevim.
A stejně je to podle mýho hovadina, svýho basáka bych poslal ven na déšť kdyby se mě zkusil na něco takovýho zeptat :lol:
Obrázek
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Dan Rohanský píše:Jasná odpověď: kámo tady jsi špatně :lol:
Koho by napadlo hledat basový aparát u kytar, já to třeba přehlédl o které kombo jde...
Přesunuto do sekce baskytar.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Štábní Generál píše:Takže mechanickej high pass filtr.
Spíš low-pass.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
dzzerza

Příspěvek od dzzerza »

Podle me to bude mit maly vliv na rezonanci skeletu bedny. Samozrejme zalezi cim se to utlumeni udela.
Pokud muzu porovnat basove bedny ktere mi prosly rukama (neco si muzu pamatovat spatne, takze se predem omlouvam)
Komba Laney (RBW300 a R2, R1) zadne utlumeni nemely, HARTKE HYDRIVE 210C taky ne, do Line6 LowDown 110 jsem radsi nelezl, box Hartke 410 TP mel uvnitr nejakou penu, Fender 410 PRO SL ktery mam ted, je vycpany necim co vypada jako skelna vata. Vsechny uvedene bedny krome Line6 LowDown maji basreflex.
Me z toho vychazi zaver, ze vyrobce dopredu zjisti jestli bednu zevnitr utlumit nebo ne, podle pouziteho materialu bedny a reproduktoru atd.
Rozhodne taky zalezi na tom cim se bedna utlumuje. Na druhou stranu si myslim ze tim nemuzes nic moc zkazit, v nejhorsim pripade to zase vyhodis, ne? Vlastne by me ten rozdil docela zajimal, takze pokud si chces zaeperimentovat, rad si prectu jaky rozdil vzniknul...
Sterling by MusicMan Ray 35; Hartke HA3500; Fender 410 PRO SL; Korg DTR-1; BBE 382i Sonic Maximizer
Štábní Generál

Bummer píše:
Štábní Generál píše:Takže mechanickej high pass filtr.
Spíš low-pass.
...to mam zas něco v palici obráceně? :lol:
Děkuju
Obrázek
IronDave

Příspěvek od IronDave »

Omlouvám se, že jsem toto téma umístil do špatné části. Díky všem za užitečné názory. Rozhodl jsem se, že po zkompletování komba vyzkouším jak s utlumením, tak bez utlumení. Určitě sem pak napíšu, jestli to bude mít nějaký efekt, popřípadě jaký 8)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

IronDave píše:Omlouvám se, že jsem toto téma umístil do špatné části. Díky všem za užitečné názory. Rozhodl jsem se, že po zkompletování komba vyzkouším jak s utlumením, tak bez utlumení. Určitě sem pak napíšu, jestli to bude mít nějaký efekt, popřípadě jaký 8)
Pokud bych nejaky bedny nevylepsoval, tak jsou to Trace Elliot zrovna. Tiihle chlapici maji technologie vychytanou a ty stary bedny (a komba) z 90. let hraji vetsinou lepe nez vetsina soucasne produkce. Za me zbytecne, ale tak jestli si chces zaexperimentovat, tak proc ne.

Btw gratuluji ke koupi toho komba, sam jsem se na nej taky dival..
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
IronDave

Příspěvek od IronDave »

KIWI píše:
IronDave píše:Omlouvám se, že jsem toto téma umístil do špatné části. Díky všem za užitečné názory. Rozhodl jsem se, že po zkompletování komba vyzkouším jak s utlumením, tak bez utlumení. Určitě sem pak napíšu, jestli to bude mít nějaký efekt, popřípadě jaký 8)
Pokud bych nejaky bedny nevylepsoval, tak jsou to Trace Elliot zrovna. Tiihle chlapici maji technologie vychytanou a ty stary bedny (a komba) z 90. let hraji vetsinou lepe nez vetsina soucasne produkce. Za me zbytecne, ale tak jestli si chces zaexperimentovat, tak proc ne.

Btw gratuluji ke koupi toho komba, sam jsem se na nej taky dival..
Dík, má super zvuk, na netu jsem viděl ještě jednou s těma dvěma desítkama, jen trochu dražší. Prodává to nějakej Slovák a dává k tomu ještě bednu. Bez bedny jsem se ho ptal a prej za 10 000Kč. Já tohle sehnal od jednoho chlápka z Chrudimského kraje za necelých 8000Kč.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“