Problém s Midi klávesy přes USB

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
trsmen

Problém s Midi klávesy přes USB

Příspěvek od trsmen »

Zdravím všechny.
Nevím, jestli v té hromadě dotazů to tu už někdo probíral, kdyžtak se omlouvám.
Zakoupil jsem si MIDI klávesy od Studiologic, do notebooku je mám zapojené přes USB A,B, klasický kabel jak od tiskárny, ve Windows 7 se ozve že USB je připojeno (takovým tým zvukem).
Když si otevřu Cubase, pak Device setap, tak ty klávesy nikde nevidím, aby se dali nastavit. Takže když si otevřu nějaký vst instrument, tak klávesy vůbec nereagují. V Reasonu v preferences jsem je z pomocí autodetekce roschodil, našli je a fungují, nevíte prosím, jestli něco jako ta aut.detekce není taky v chase, jde mi hlavne o vsti?
V Kontaktu Demo v options-MIDI-input je zase pro změnu vidím, jenže když chci změnit status z OFF tak tam je jen Port A, Port B, Port C a Port D, ani u jednoho klávesy nereagují, díky za jakýkoliv rady.
trsmen

Re: Problém s Midi klávesy přes USB

Příspěvek od trsmen »

Tak jsem to nastavil, tedy jednou to de, pak zase ne, no, je to každopádně všechno v nastavení, takže je potřeba se tím trochu prokousat 8)
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Nějaké ovladače nejsou ? Jestli jo, tak třeba ještě zkusit přeinstalovat
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Plus si jeste nekde precist o problemech midi zarizeni ve W7.
trsmen

Příspěvek od trsmen »

Už to jede, každopádně díky, nějak jsem porestaltova pc, ukončil a spustil programy a už o tech klávesách vědí :)
lukas.doubek

Korg Triton taktile připojení k pc - Cubase 5

Příspěvek od lukas.doubek »

Zdravím,
pořídil jsem si syntetizátor Korg Triton taktile, připojuje se k pc přes usb. Je k tomu ale potřeba ještě i midi usb převodník při nahrávání do pc, nebo stačí ten usb kabel? Nebo to může jít nějak přes zvukovku?

Také bych potřeboval radu, jak nastavit v Cubase 5 nahrávání do audio stopy přímo ze syntetizátoru, abych zároveň slyšel co hraju přímo ze zvukovky (výstup z pc).
Jsem amatér i přes Cubase a moc tomu nerozumím, byl jsem zvyklý nahrávat jednoduše v audacity. :D
Předem díky!
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 1.12.2015 7:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Odpověď na část otázek jen na základě stručných manuálů výrobce:
1, midi-usb převodník není třeba, použitím MIDI portu Korgu proti USB spojení nic nezískáš. USB připojení přenáší několik MIDI portů (zařízení).
2, Hádám, že vnitřní zvuk Korgu lze do PC dostat jedině připojením výstupu zvuku do sluchátek u Korgu do zvukovky v PC.
3, Nastavení Cubase bohužel neovládám a záleží i na použité zvukovce (např. pokud podporuje direct monitoring, vyhnul by ses všem latencím i nastavování v Cubase)

Nastavení Cubase pro příposlech zvuku - viz toto téma
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
lukas.doubek

Takže když chci nahrát zvuky přímo ze syntetizatoru do pc, nejde to jinak než přes sluchátkový výstup? Zkoušel jsem to a je tam dost hlasitý šum a pískání.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Přesně tak, jiná cesta není. Co se týče kvality zvuku - může zde být problém s interními zvuky komponent počítače (pohyb myši, práce HDD apod.) nebo zemní smyčka; všechno jsme tu zde na fóru již probírali, řešení může být legračně jednoduché nebo také hodně složité a problém těžko odstranitelný :-( záleží na hodně faktorech.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
lukas.doubek

A přes ten usb (midi) výstup tam nejde dostat žádný z těch 512 zvuků přímo z Tritonu?
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Soudě podle návodu ne. Nicméně ta špatná kvalita nahrávání by se IMHO měla dát řešit, hlavně jestli ti v Audacity předtím nahrávala lépe. (A zkoušel jsi je nahrávat v audacity?)
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jak píše PtJaa - USB/MIDI slouží k přenosu informačních dat a nikoli samotného zvuku. To by muselo USB rozhranní být i typu audio, což není.

Obecně: pokud je nekvalitní audio záznam v nějakém SW, těžko očekávat, že v jiném bude lepší. SW aplikace do tohoto procesu vůbec "nekecá" - minimálně ne s takovými rozdíly.

P.

lukas.doubek

Trochu víc jsem to zkoumal a zjistil jsem několik věcí.
(mimochodem mám zvukovku Lexicon Alpha)

Výstup ze sluchátek je bez šumu.
Při zapojení do vstupu na zvukovce pro instrumenty to hraje normálně, ale šumí a píská.
Při zapojení do druhého vstupu (normální line in) to je bez šumu, ale některé frekvence hrají divně a deformovaně; ten line in ale jinak třeba s mikrofonem funguje normálně.
(Pro připojení používám oboustranný 3.5 mm jack a adaptér na 6.3 do vstupu zvukovky.)

Audacity ty problémy určitě nedělá. jak je možné že některé frekvence kláves to bere a jiné ne? nejelo mi jen pár kláves (u piana to bylo někde okolo c2)
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

pavlii píše:Obecně: pokud je nekvalitní audio záznam v nějakém SW, těžko očekávat, že v jiném bude lepší. SW aplikace do tohoto procesu vůbec "nekecá" - minimálně ne s takovými rozdíly.
Myslel jsem to ale jako elementární test na problémy s nastaveními driverů zvukovky - Audacity používá standardní windows ovladače. Uznávám, že šance na problém zde byla malá.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ano - takto je to přesnější (omluva za mou zřejmě moc přísnou reakci ;-) ). Ono i jiný DAW má obvykle defaultně systémové ovladače; případné ASIO je třeba nastavit ručně - pak teprve si to SW pamatuje.

P.

andrehav

Re: TRITON TAKTILE 49

Příspěvek od andrehav »

P 7 - kdo poradi s praktickym ovladanim a zapojenim Korg TRTK 49 - pro zacatecnika ? - na domaci vyuziti.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

lukas.doubek píše:Trochu víc jsem to zkoumal a zjistil jsem několik věcí.
(mimochodem mám zvukovku Lexicon Alpha)

Výstup ze sluchátek je bez šumu.
Při zapojení do vstupu na zvukovce pro instrumenty to hraje normálně, ale šumí a píská.
Při zapojení do druhého vstupu (normální line in) to je bez šumu, ale některé frekvence hrají divně a deformovaně; ten line in ale jinak třeba s mikrofonem funguje normálně.
(Pro připojení používám oboustranný 3.5 mm jack a adaptér na 6.3 do vstupu zvukovky.)

Audacity ty problémy určitě nedělá. jak je možné že některé frekvence kláves to bere a jiné ne? nejelo mi jen pár kláves (u piana to bylo někde okolo c2)
Ahh - nějak jsme přehlíd tenhle post :-( Zcela ZÁSADNÍ dotaz: ten "adaptér" je TRS nebo TS? Jde totiž o to, jak to vyvede levý a pravý kanál z 3,5mm do 6,3mm kabátku. Pokud je to TS, tak to zřejmě jen prachsprostě sloučí dohromady - elektricky sice nic moc, ale OK. Pokud je ale 6,3mm konec TRS, tak je funkce v linkovém vstupu zcela normální, protože se ti odečítají fáze. Lidi zatraceně - když už chcete pěstovat nějakého koníčka, naučte se fakt ty základy, ušetříte hlavně sobě problémy a čas (nad invencí naší tady na fóru se ani nepozastavuju...). Nástrojový vstup se chová též OK, protože má zcela jiné parametry od linkového a elektricky spolu vůbec neštymují (impedance hlavně).

Takže řešením je například redukce 3,5 > 6,3, ale typ TS (=MONO); prostě nejde použít do jednoho vstupu zvukovky TRS konektor, když je na jeho vstupu nesymetrický stereo signál, pak se zvuk sám ničí.

P.

pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: TRITON TAKTILE 49

Příspěvek od pavlii »

andrehav píše:P 7 - kdo poradi s praktickym ovladanim a zapojenim Korg TRTK 49 - pro zacatecnika ? - na domaci vyuziti.
Mhm - a kde je problém, když to má tak přehledný manuál a samo o sobě je to naprosto nesložité zařízení, hm? :twisted:

P.

andrehav

Triton Taktile 49

Příspěvek od andrehav »

Rad bych to videl v realu - žive - kdo to ovlada.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

:-) a než někoho seženeš, tak se na to budeš koukat na poličce nebo jak? :-D nebo nechápu existenci tohoto dotazu...

P.

Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“