Pomoc s výběrem multiefektu pro dark terror

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
real_dead_one

Pomoc s výběrem multiefektu pro dark terror

Příspěvek od real_dead_one »

Ahojte,

sháním se po nějakém multiefektu k hlavě orange dark terror.

Primární použití bude naživo do smyčky. Tzn nepotřebuju simulace reproboxů, zesilovačů, overdrivy atd..
Naopak potřebuju EQ, noise gate, ovladač výstupní hlasitosti (na odstupy mezi jednotlivýmy zvuky - rytmus/lead jump) a Delay. Další efekty jsou výhodou, ale ne nutností.

Výsledek bude takový, že například na preset 1 bude ticho a ladička, 2 bude rytmus -4db, 3bude rytmus -2db, 4 bude lead s delayem -1db a 5 bude lead s delayem 0db.

Vedlejší použití bych potom měl na nahrávání do PC, hraní do sluchátek s podkladem, jamování při zaplém loopu, Případně hraní do PA přímo. Tady už se budou hodit různé simulace zesilovačů krabiček, beden atd. Tohle je ale až vedlejší a pouze v případě, že bych zjistil že na koupi levnějšího efektu neušetřím zase tolik. Nebo když uznám že bude lepší myslet do budoucna a koupím všestrannější zařízení.

Efekt musí být kvalitní, nechci žádný plastový šlapátko, které mi zmrší zvuk. Koukal jsem po boss gt100, ale říkám si jeslti není lepší koupit něco z nižší řady a peníze co zbydou nacpat jinam.

Zkrátka ať přemýšlím jak přemýšlím, nemůžu se dobrat žádného konce. Proto Vás prosím o radu. Ať už na konkrétní model, nebo jen názor jestli byste šli spíš do dražšího efektu, který mi vydrží pár roků a bude univerzální, nebo levnější, který bude jen naživo, ale nebude to škoda peněz.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Pomoc s výběrem multiefektu pro dark terror

Příspěvek od Nero »

Když na to máš peníze, rozhodně bych šel do lepších efektů - buď ty vyšší Boss nebo Line6 HD.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“