jolana diamant
Pravidla fóra
jolana diamant
zdravím...chtěl bych se optat na diamantku kolik váží kg?Víc jak Gibson? A jak hraje? její + a - docela po ní toužím
..ale mám strach,že by to nebylo ono..na jolanu jsem jak živ nehrál :/..proto ty připitomělí otázky
Tak já jsem na ní začínal a byla to pohodová kytárka, jenom ty mechaniky, kdo ví kde výhodoněmečtí soudruzi udělali chybu
.... vyměnit kobylu, kolíky, snímače a máš skvělou kytaru. Případně ještě přepražcovat
je dost těžká, ale nemůžu srovna s gibsonem, protože jsem ještě neměl tu čest.
je dost těžká, ale nemůžu srovna s gibsonem, protože jsem ještě neměl tu čest.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Jolana Diamant je dobrej nástroj, ale je nutný dávat pozor na krky - ty jsou docela problematický.
Po menším upgrade (cca v ceně samotný diamantky) se z toho většinou stává docela fajn kytara.
S LP to má společný jen tvar těla...
Především to má šroubovanej krk, takže to má jiný charakter zvuku.
Sklon krku je jiný a materiál těla nebude mahagon+javor (moje má aghatis+javor).
Nicméně to je docela pohodlná kytárka a vzhledem k tomu, že ty kousky maj dneska cca 27 roků, i vyzrálá.
Hořovičtí dělali parádně tenkej nitrolak a tak to není nutný předělávat.
Slabý místo jsou ladící mechaniky, já jsem měnil i snímače.
Kobylka je sice hrozná (drnčej kameny, šroub tlačí do ruky), ale zase je mi líto do toho těla vrtat...
Při použití "normálních" snímačů to hraje výborně...

Po menším upgrade (cca v ceně samotný diamantky) se z toho většinou stává docela fajn kytara.
S LP to má společný jen tvar těla...
Především to má šroubovanej krk, takže to má jiný charakter zvuku.
Sklon krku je jiný a materiál těla nebude mahagon+javor (moje má aghatis+javor).
Nicméně to je docela pohodlná kytárka a vzhledem k tomu, že ty kousky maj dneska cca 27 roků, i vyzrálá.
Hořovičtí dělali parádně tenkej nitrolak a tak to není nutný předělávat.
Slabý místo jsou ladící mechaniky, já jsem měnil i snímače.
Kobylka je sice hrozná (drnčej kameny, šroub tlačí do ruky), ale zase je mi líto do toho těla vrtat...
Při použití "normálních" snímačů to hraje výborně...

Za materiál, včetně snímačů, pražcovýho drátu, potenciometrů, ladidel ap. jsem dal cca 3300,- Kč.
Moje potřebovala přepražcovat, ale najdou se kousky, který jsou bezvadný a většinou je stačí přebrousit.
Na první pohled je to dost peněz, ale mám zkušenost, že si ty kytary muzikanti nechávaj, protože dřevo už stabilizovalo svoje vlastnosti a ostatní věci, jako je hardware, se dají lehce upravit/opravit.
Moje potřebovala přepražcovat, ale najdou se kousky, který jsou bezvadný a většinou je stačí přebrousit.
Na první pohled je to dost peněz, ale mám zkušenost, že si ty kytary muzikanti nechávaj, protože dřevo už stabilizovalo svoje vlastnosti a ostatní věci, jako je hardware, se dají lehce upravit/opravit.
Co se týče zvuku, tak je u Diamantky jedna věc na kterou sem při upgradu přišel. Nad kobylkou je pod smrkovým topem?! dutina tvaru ledviny. Asi kvůli rezonanci. Tu jsem vyplnil 10 let starou olší a zvukově si myslím není už tak zahuhlaná. Ale na to má vliv samozřejmě víc věcí. I ty struny skrz tělo.
Jackson Soloist, akustická kytara Furch, hlava Genz Benz El Diablo 100W, box - Marshall 1960B s V30, Kombo Hughes and Kettner WARP 212, krabky - Boss DD3, Lehle Little Dual AB box
Jo, ještě k té kobylce, já koupil klasickou gibsoňáckou, ale holt se musí převrtat-menší rozteč. Já ji mám uchycenou taky skrz tělo, ale to už záleží na tobě. Zručnější člověk to zvládne, nebo to nekomu hoď na sloupovku.
Jackson Soloist, akustická kytara Furch, hlava Genz Benz El Diablo 100W, box - Marshall 1960B s V30, Kombo Hughes and Kettner WARP 212, krabky - Boss DD3, Lehle Little Dual AB box
-
septicheart
cus lidi...prodavam Jolanu Diamant... ma trosku zavady teda: je potreba vymenit snimace,nebot hraje jen na jeden,pak je tam spatna ladici mechanika dost zatuhla... tripolohovej prepinac nefunguje a urcite by chtela novej lak i kdyz ten je celkem zachovalej... u diamantek je celkem kamen urazu krk,ale ten je na tyhle kytare fajn... takze ji dam za 2000,- myslim ze je to docela dobra cena protoze jak sem tak koukal,tak ji vsude chtej prodat i nehratelnou za 4000-6000... moje ICQ je 291-641-559 ,,, email Vladin.n@centrum.cz... a sem z decina tak diky za odpovedi...zdar
prodavam jolanu
septicheart píše:cus lidi...prodavam Jolanu Diamant... ma trosku zavady teda: je potreba vymenit snimace,nebot hraje jen na jeden,pak je tam spatna ladici mechanika dost zatuhla... tripolohovej prepinac nefunguje a urcite by chtela novej lak i kdyz ten je celkem zachovalej... u diamantek je celkem kamen urazu krk,ale ten je na tyhle kytare fajn... takze ji dam za 2000,- myslim ze je to docela dobra cena protoze jak sem tak koukal,tak ji vsude chtej prodat i nehratelnou za 4000-6000... moje ICQ je 291-641-559 ,,, email Vladin.n@centrum.cz... a sem z decina tak diky za odpovedi...zdar
neposlal bys mi prosím fotky na Luky18@centrum.cz
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
takovej borec se tu už neukaže napiš mu na mailLuky píše:septicheart píše:cus lidi...prodavam Jolanu Diamant... ma trosku zavady teda: je potreba vymenit snimace,nebot hraje jen na jeden,pak je tam spatna ladici mechanika dost zatuhla... tripolohovej prepinac nefunguje a urcite by chtela novej lak i kdyz ten je celkem zachovalej... u diamantek je celkem kamen urazu krk,ale ten je na tyhle kytare fajn... takze ji dam za 2000,- myslim ze je to docela dobra cena protoze jak sem tak koukal,tak ji vsude chtej prodat i nehratelnou za 4000-6000... moje ICQ je 291-641-559 ,,, email Vladin.n@centrum.cz... a sem z decina tak diky za odpovedi...zdar
neposlal bys mi prosím fotky na Luky18@centrum.cz
Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Snímače, přesněji úchyty (šrouby), mají rozteč cca o 5mm větší než zbytek světa, ale to moc nevadí.
Pokuď použiješ původní rámeček, tak většina snímačů má plechovou základnu, kterou lehce přizpůsobíš.
Pokuď použiješ nové rámečky (já to nedělám), pak budeš převrtávat pro vruty, co držej rámeček.
Co s kobylkou nevím, ale asi bych nechal přizpůsobit nějakou běžnou gibsoňáckou na rozteč tý jolany...
Pokuď použiješ původní rámeček, tak většina snímačů má plechovou základnu, kterou lehce přizpůsobíš.
Pokuď použiješ nové rámečky (já to nedělám), pak budeš převrtávat pro vruty, co držej rámeček.
Co s kobylkou nevím, ale asi bych nechal přizpůsobit nějakou běžnou gibsoňáckou na rozteč tý jolany...
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
nojo přestavbu
ale mě by zajímalo jak sou na tom tyhle nový, vypadaj solidně, schaller mechaniky a snímače na výběr samý "pořádný", nechtěl bych se v ní už pak montovat, krom případný výměny toho ujetýho switche na snímače co vypadá jak z žehličky co zažila soudruha lenina 
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3