Prasklé dřevo nebo lak kytary?
Pravidla fóra
Prasklé dřevo nebo lak kytary?
Ahoj, mam menší problém na své elektrice. I kdyby jste mě ukřižovali tak nevím jak se to mohlo stát ale mám ji (řekl bych dle mého názoru) prasklou. Moc se v tom nevyznám, na kytaru hraju chvíli takže nevím jak moc je to vážné, ale chtěl bych vás poprosit o radu.
Za kvalitu se omlouvám je tma, světla mi svítí tak že svítí....a za pár minut odcházím na noční tak jsem to chtěl ještě hodit než odejdu. Snad to bude stačit, pro popis je to tak na nehet, když tlačím tak se neprohýbá. Možnost je i škrábanec když přejedu prstem po te rýze tak to je jak kdyby jste se na ruce pořezali hodně tupým předmětem, takové drsné na dotek.... Možná to je jen lak opravdu se v tom nevyznám.
Zde dávám fotky:
http://i46.tinypic.com/15oumar.jpg
http://i45.tinypic.com/359fed3.jpg
http://i50.tinypic.com/w7ikyb.jpg
Předem děkuju za názory.
Za kvalitu se omlouvám je tma, světla mi svítí tak že svítí....a za pár minut odcházím na noční tak jsem to chtěl ještě hodit než odejdu. Snad to bude stačit, pro popis je to tak na nehet, když tlačím tak se neprohýbá. Možnost je i škrábanec když přejedu prstem po te rýze tak to je jak kdyby jste se na ruce pořezali hodně tupým předmětem, takové drsné na dotek.... Možná to je jen lak opravdu se v tom nevyznám.
Zde dávám fotky:
http://i46.tinypic.com/15oumar.jpg
http://i45.tinypic.com/359fed3.jpg
http://i50.tinypic.com/w7ikyb.jpg
Předem děkuju za názory.
Re: Praskla nebo lak ?
si stim někde praštil o zem ne ? podle tý 1. fotky to vypadá jen na prasklej lak .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Určitě ne. Ani mi nikdy nespadla. Ale doma nejsem nonstop takže kdo.ví co mohla vyvadet např mamina...každopádně jak to teda je ? Jen lak nebo se mám dále obávat že to je hlubší ?
na tý fotce to vypadá ře to bude hrana někde vespod kytary ne ? samo od sebe se to neudělá . to bude jen prasklej lak když by to bylo prasklý dřevo tak by to musela bejt pořádní rána aby to prasklo . co je to za kytaru .

Re: Prasklé dřevo nebo lak kytary?
Epiphone Paul Les Junior. JInak je to navrchu ne naspod. Je to elektrika a par lidi v práci mi oznámilo že tam i kdyby to bylo dřevo tak to nevadí ale podle fotek mi každý řekl že lak tak jsem klidnější....
Vespod sem myslel někde v oblasti kde je kobylka . Tam je to nejčastější . na zvuk to žádnej vliv mít nebude . Když by to byla akustika nebo polobubovka tak by to by asi větší problém .

Jo takhle no ja to blbě pochopil, ano na kobylce samozřejmě. Ja myslel vespod jakože v místě kde si ji opírám o koleno. Děkuju za radu teda, ja už se bál že to bude problém... 
problém by to byl když by ta prasklina zasahovala někam hluboko do těla

- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To bude lak a i kdyby to lak nebyl, tak na tomhle typu kytary vůbec o nic nejde.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Prasklý lak
V první řadě bych chtěl poděkovat administrátorovi MilanT, že upozornil na moji nedbalost při umístění mého předchozího tématu do špatné kategorie, viz elektricke-kytary/praskly-lak-t39601.html. Dále bych chtěl ale upozornit na to, že mezi námi došlo zřejmě k nedorozumění. Protože z výše uvedeného tématu jsem byl odkázán na téma které bylo uzavřeno větou: "Na tomhle typu kytary vůbec o nic nejde."
Zopakuji o co mi de.
Moje kytara IBANEZ GRX 90 mi nešťastnou spadla na zem a utrpěla viditelné škody na laku, které se od mého posledního přispění do fóra ještě zhoršily.

Ne. Na zvuk to skutečně nemělo žádný vliv. Nicméně nepatřím mezi lidi, kterým by bylo jedno, že jejich kytara vypadá, jak kdyby ji někdo táhl na laně za autem při cestě do Chorvatska. Prosím tedy o příspěvky, které by mi poradily jak by se takové poškození dalo opravit, případně odkaz na téma kde je tohle vyřešeno jinak, než větou výše uvedenou.
Děkuji.
Zopakuji o co mi de.
Moje kytara IBANEZ GRX 90 mi nešťastnou spadla na zem a utrpěla viditelné škody na laku, které se od mého posledního přispění do fóra ještě zhoršily.

Ne. Na zvuk to skutečně nemělo žádný vliv. Nicméně nepatřím mezi lidi, kterým by bylo jedno, že jejich kytara vypadá, jak kdyby ji někdo táhl na laně za autem při cestě do Chorvatska. Prosím tedy o příspěvky, které by mi poradily jak by se takové poškození dalo opravit, případně odkaz na téma kde je tohle vyřešeno jinak, než větou výše uvedenou.
Děkuji.
Re: Prasklý lak
Doporučuji lépe se orientovat na fóru a pak nebude docházet k nedorozumění, které vyplývá z neznalosti uživatelského kodexu.:HonzaV píše:V první řadě bych chtěl poděkovat administrátorovi MilanT, že upozornil na moji nedbalost při umístění mého předchozího tématu do špatné kategorie, viz elektricke-kytary/praskly-lak-t39601.html. Dále bych chtěl ale upozornit na to, že mezi námi došlo zřejmě k nedorozumění.
1) nejsem administrátor
2) téma jsem zamknul, protože bylo duplicitní a poskytl jsem odkaz na starší, stejné téma. A je jedno, jak oprava laku kytary dopadne. Nebudeme tady mít samostatná vlákna pro každou "prasklinku", protože by tu byl totální zmatek. Toto není globální problém všech, které by muselo mít za každou cenu samostatné vlákno, ke kterému by se všichni za pár let vraceli.
3) téma jsem tedy sloučil a věřím, že to uživatel sám neudělal z nevědomosti.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pokud nejde jen o malé škrábance, které bys rozleštil, bude ses tím bez větších zásahů cokoli dělat blbě.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Re: Prasklý lak
No oprava je celkem snadná , vylámat všechny kousky laku co by mohli vypadnout a pak tu díru zakytovat , vybrousit původní tvar a nalakovat . Ovšem ten transparentní lak neobnovíš .HonzaV píše: Zopakuji o co mi de.
Moje kytara IBANEZ GRX 90 mi nešťastnou spadla na zem a utrpěla viditelné škody na laku, které se od mého posledního přispění do fóra ještě zhoršily......
Děkuji.
Pak je možnost obrousit celou kytaru až na dřevo díru zakytovat a udělat novej lak . To se ti vzhledem k ceně kytary moc nevyplatí .
Tak bud to nech jak to je a nebo když by tě to joooo štvalo tak samolepkou opravíš jakejkoliv škrábanec .
Já si na sví RG350 uštípnul kus laku na hraně , nebylo to až na dřevo tak sem to zamaloval bílou revellkou aby to netlouklo do očí .

Ta díra je poměrně velká, takže se obávám, že samolepka to příliš nezamaskuje. Nicméně na nějakém truhlářském fóru jsem našel návod na opravu podobných poškození. Na základě toho jsem si pořídil tmel na dřevo a nechal namíchat barvu v podobným odstínu. Přes víkend se to pokusím opravit a pak dám vědět jak jsem uspěl.
Tmel na dřevo ne, je měkký, vypadne. Zalil bych to epoxydem nebo čirým polyesterem. Barvu napojíš těžko, je mezi čirým základem a lakem, teda tady je barvený vrchní lak, lazurní. To se musí natónovat lak barvítkem, a na ten kousek by to vyšlo draho. Řeším to stejné na SG, asi na tu barvu kašlu. Hlavně si to okolo oblep maskovací páskou, při tmelení i broušení i lakování.
Mimochodem krásná fotka, jsou tam vidět ty masivní vrstvy plastu.
Mimochodem krásná fotka, jsou tam vidět ty masivní vrstvy plastu.
Nedělal jsem si iluze o bezchybným dokonale rovným polyesteru na kytarách, ale že to dělaj až takhle, tak to mě teda celkem překvapilo. Obecně moc nevěřím nějakým rozdílům ve zvuku elektrických kytar při použití různých povrchových úprav a laků, ale takovýhle zablití dřeva pod několik milimetrů umělý hmoty musí to dřevo strašně tlumit.kmensik píše: Mimochodem krásná fotka, jsou tam vidět ty masivní vrstvy plastu.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Zdravím, byl jsem idiot a při výměně strun na úplně novém Squier standard Stratocasteru CAR jsem pořádně nepodložil tremolo. Výsledkem toho je tenká prasklina, od místa kde se tremolo opřelo o tělo, až ke kraji těla. Předpokládám a vypadá to, že je prasklý jen vrchní transparentní lak, ale docela mě to se*e. Být to stará kytara neřeším to, ale tohle bych nějak vyřešit chtěl. O prasklém laku jsem toho zjišťoval co šlo, ale konkrétně můj případ jsem nikde nenašel. Kdo má zkušenosti, poradí zda se to dá pouze rozleštit, nebo zda se oprava vůbec vyplatí, pokud něco takového lze opravit bez kompletního přelakování? Do ničeho jsem se zatím raději nepouštěl. Barva je candy apple red, tudíž metalíza a prasklina je vidět jen při určitém úhlu pohledu a odlesku. Díky všem.
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jak nepodložil tremolo? Ono se něco takového má při výměně strun dělat? Já na svém Squier Standard stratovi nikdy nic takového nedělal a žádnou prasklinu jsem si tím nepřivodil. Není tam nějaký špatný spoj dvou částí těla?
Obvykle ho podkládám několika přeloženými listy papíru abych zamezil rýpancům od tremola do laku. Špatný spoj si myslím že je kravina, ale vyloučit se to nedá a zjistit se to taky nedá. Spíš co s tím teď 
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
No nevim, v sachte tremola nic neni videt? Co poklepem, ozyva se drevo jak ma?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ