Čím snímat sboreček? SM58, nebo kondík na hajtku?

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
kukusak

Čím snímat sboreček? SM58, nebo kondík na hajtku?

Příspěvek od kukusak »

Zdravím, potřebuju rychlo radu. Musím nazvučit naživo menší sborek (6-8 lidí). Mám k dispozici Shure SM58, nebo kondenzátorový mikrofon ze sady na bicí (tam bych asi vzal takovou tu tužku na hajtku), nemůžu si vzpomenout na značku a typ těch kondíků, ale je to nějaká lepší střední třída.
Problém je v tom, že sbor musím sejmout jedním mikrofonem a nevímkterý vyjde lépe a už nebudu mít moc času to vyzkoušet...
Doporučíte mi něco z toho? Vím, že to není moc dobrá volba, ale nejde o žádné profi zvučení...
Jens Ludwig
Odborník

Re: Čím snímat sboreček? SM58, nebo kondík na hajtku?

Příspěvek od Jens Ludwig »

nějakej velkomembáňák s širokou ledvinou... SMko bude docela pískat a je celkem úzký - leda že by stály v trojstupu - jinak jeden mikdofon je i na 3 lidi celem málo....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

SM58 ne. Vím o čem mluvím. Vezme to jen vokál co bude v ose a zbytek bude dost zatlumený. Než jsem měl velkomembránový kond, používal jsem občas AKG 1000S. Ten na tom byl líp než SM58. Myslím, že by i tvoje tužka v tomto případě odvedla lepší výsledek.
kukusak

Příspěvek od kukusak »

Tak jsem to dneska zkoušel a SM58 opravdu na to stojí zaprd. Dal jsem tam ten kondík na hajtku a ještě nějakej kondík na bubny s větší membránou (v bubnech se moc nevyznám, takže nevim jak se to jmenuje, ale zvučí se s tim ty normální bubny).
Dík za radu
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“