Poulin pluginy v reálném čase?

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
filipe.dvorak

Poulin pluginy v reálném čase?

Příspěvek od filipe.dvorak »

Ahoj,

už delší dobu hledám a ještě jsem se nedostal odpovědi, proto se chci zeptat. Jak lze hrát přes Poulin (LePou) pluginy v reálném čase, jako například před Amplitube nebo Guitar rig? Chtěl bych si hrát do uší přímo z kompu. Existuje na to nějaký program nebo něco takového? Nemám s tím moc zkušeností, tak se omlouvám jestli je to hloupá otázka - díky :D
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Poulin pluginy v reálném čase?

Příspěvek od pupack »

Jakýkoliv DAW kam můžeš nasadit VST plugin na track (třeba Reaper) na daném tracku kam vložíš efekt zapni "monitoring" (většinou obrázek malého repráčku) čímž by jsi měl monitorovat a slyšet INPUT skrze daný efekt. Problémem může být latence (spoždění)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Jasně, buď použiješ DAW, nebo aplikaci která umí spouštět VST samostatně, ty většinou zaberou v compu méně místa i paměti. Všude to funguje stejně, vložit VST a to v určitém pořadí ( zpravidla to bývá 1-amp, 2irCabinet, 3-NoiseGate ). Nastavit dobře vstupní citlivosti, a nepřehánět tos Gainem.
Vždy budeš potřebovat podporu ASIO. pokud nemáš zvukovku vygoogluj si ASIOALL4. ( hodně toho najdeš na YT, včetně vkládání VST do Amplitude) .
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
filipe.dvorak

Díky za reakce. Celý včerejšek jsem se babral v Adobe Audition 3 a nebyl jsem schopný jakýkoliv "monitoring" najít. Dneska jsem ale nainstaloval Adobe Audition CS6, ve kterém je přímo ikonka a v pohodě to funguje. Takže problém vyřešen, díky 8)

Akorát mám teda trošku problém s latencí, oproti třeba zmíněnému Amplitube, kde to bylo v cajku :roll:
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

a co máš za zvukovku a ovladače.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
filipe.dvorak

Právě že používám integrovanou zvukovku co mám na desce. Takže silně amatérskou a špatnou, vim o tom :D . Ale jde o to, že s Amplitube to nemělo zpoždění prakticky žádný, kdežto v Auditionu tam zpoždění cejtit je. Hlavně, když už stáhnu tu latenci cca pod 150 samples, tak to je jakoby zkreslený, nečistý. S timhle jsem třeba v Amplitube problém neměl...

Jenom pro příklad, v Amplitube jsem měl latenci cca 416 a bylo to OK. V Auditionu cca 164 a má to větší zpoždění než v Amplitube při 416 ...

A používám Asio
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

zkus něco jiného než přehnaně náročný Adobe
filipe.dvorak

Já už si v tom Adobu docela zvykl, nechce se mi moc měnit :D - popřípadě, co bys doporučil?
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

filipe.dvorak

OK, dík za tip, docela jsem se s tím seznámil a zatím vyhovuje :wink:
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Kousek z Poulina LE456, předkrmeno TSE808, a interním ir LeCab. Nastavení dle obr.
http://dl.dropbox.com/u/102487616/Music ... intest.jpg
track : http://dl.dropbox.com/u/102487616/Music ... poulin.mp3
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
filipe.dvorak

feki: Ten zvuk je hodně solidní! Podle mě jsou ty Poulin pluginy snad to nejlepší, co se dá sehnat. Dlouho jsem hrál na Guitar Rig a Amplitube, ale takovej zvuk jak Poulinu jsem z toho snad nikdy nedostal. Umí to prostě přesně ten zvuk, kterej jsem doteď hledal :)

Btw já osobně nejvíc smažim přes Legiona ;)
majso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majso »

kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Pokud ti jde jen o hraní přes VST a nikoli o nahrávání, stačil by i VST Host http://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

VstHost jsem používal, jenže v 64bit byl dost nestabilní a při přepínání efektů lupance a dost velká prodleva. Proto jsem začal používat LiveProfesor, momentálně už s licencí :-) , přesto i bez ní zvládne 5 VST ovládané s comtolerem. ( inro jsem dělal zde: http://feki99.wix.com/feki/apps/blog/ne ... eprofessor )
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Tady jsou další VST Host Applications

asHost [Live Host] by Asseca (Windows)
Cantabile Lite [Live Host] by Topten Software (Windows)
HostX [Live Host] by MTsoftware (Mac OS X)
Pedalboard2 [Live Host] by Nial Moody (Windows)
Rack Performer [Live Host] by LiveFactory (Windows)
SAVIHost [Live Host] by Hermann Seib (Windows)
Usine Free [Live Host] by Sensomusic (Windows)
VstBoard [Live Host]by CtrlBrk (Windows)
VSTHost [Live Host] by Hermann Seib (Windows)

Jinak co se týká record VST, tak jsem pro začátečníky dal dohromady opravdu jen to základní, nějaká ta obecná příprava jak na to, s free použitím a odkazy na down., v tomto blogu:
http://feki99.wix.com/feki/apps/blog/recording-vst-daw
Naposledy upravil(a) MilanT dne 1.04.2013 10:37, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
dr.MENGELE

Příspěvek od dr.MENGELE »

zdar nedokážem zistit ako sa dá do reaperu prípadne musicmakeru dostat amplitube aby sa dalo nahrávat s odposluchom.prípadne iný vst aparát(stiahol som si poulin)ale v reaperu sa mi to nikde nezobrazí alebo neviem kde to mám hladat:)
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
dr.MENGELE

Příspěvek od dr.MENGELE »

yes yes yes tak som na to došiel a ono to fakt ide.sice mi to pri druhom tracku na ktorý som dal iný plugin vandal vyplo celý reaper ale radost je obrovská:)
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
Ivan

Příspěvek od Ivan »

feki píše:Jinak co se týká record VST, tak jsem pro začátečníky dal dohromady opravdu jen to základní, nějaká ta obecná příprava jak na to, s free použitím a odkazy na down., v tomto blogu:
http://feki99.wix.com/feki/apps/blog/recording-vst-daw
feki, ocenujem... ja som sa doteraz trapil s VST ampami bez cabinetov a mohol som sa divit, ze preco je kvalita toho zvuku jak z mobilneho telefonu :wink:
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Ivan

Příspěvek od Ivan »

No uz som nasedel pri tych Poulinoch nejak cas a zistil som, ze asi niekde robim kua chybu... Proste strasny zvuk mi leze z kazdeho nastavenia
Feki, skusal som nastavit podla toho tvojho blogu (iba amp a cabinet, ale aj to by ako tak malo stacit, nie?) a nech robim co robim, furt hroza... tie tvoje ukazky zneju DOST dobre, zdaleka sa k nim neviem priblizit
vsimol som si ale, ze vlastne hocaky VSt amp s cabinetom (native v Cuabse, Guitar RIg...) mi strasne reze usi (a tie pazvuky, jezismarjaaa...) a nakoniec vzdy skoncim radsej s mikrofonom pre kombom :)
tie VST ampy su pre mna ako zakliate

edit:
z fekiho blogu: ...výsledný zvuk vždy také záleží na typu kytary snímačích a strun !
otázka: da sa tomu rozumiet tak, ze tieto vlastnostii rozhoduju o vyslednom zvuku VST ampov viac ako pri pouziti normalnych fyzickych aparatov?
ja uz fakt podozrievam moje "zelezo" z toho katastrofalneho zvuku...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“