Elektrická kytara do 28 tis.

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
honza9393

Elektrická kytara do 28 tis.

Příspěvek od honza9393 »

Ahoj muzikanti, už delší dobu chci novej nástroj. Taky jsem na něj pěkně dlouho šetřil, aby to stálo za to.
Vybral jsem si tele plus. Je to docela rarita, pokud někdo z vás neví, zjednodušeně řečeno, tele s humbuckerem, ale ne takový, jaký se začaly vyrábět v posledních 2 letech za pár šupů. :D Tyhle skončily asi v 93. No prostě našel jsem kránej kousek z Ameriky (ještě Deluxe - tremolo navíc), ale po přičtění veškerejch nákladů jako clo a DPH (dohromady asi 6,5) jsem zjistil, že už je to mimo. Neměly byste někdo nějakou pro mě přijatelnou alternativu? --- Chtěl bych nějakou podobně univerzální věcičku. Tzn. krásněj čistej clean, zvonivej zvuk a zárověn když dupnu na svýho RATa, tak chci aby to řvalo. 8) Aby to zároveň hutnej zvuk - proto se mi tak hodně zamlouvalo Tele s hum...měl by někdo nápad? Co do tvaru, Tele mi odjakživa sedlo do ruky, ale ani na Les Paula nebo Strata se mi nehrálo špatně, v tomhle ohledu jsem asi benevolentnější. Budu rád za každou radu, návrh.

Díky, Honza.
stepanb

Re: Elektrická kytara do 28 tis.

Příspěvek od stepanb »

http://kytary.cz/fender-classic-player- ... /HN112932/
Na tohle jsem hrál před vánocema a sedlo jak pr*el na hrnec doslova :) . Dobrej zvuk, příjemnej tlustej krk - kterej ale nemusí sednout každýmu - jsem basák, takže mám rád tlustší krky. Když jsem ho zkoušel , tak sice nefungoval krkovej sníma aleč, snad už to maj spravený. Tohle si určitě osahej. :)
hOI!!!
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

a co takhle americke PRS z bazaru? za ty penize v pohode sezenes treba CE24, to by se ti imho mohlo libit. je univerzalni a pritom ma charakter.
Veno

Příspěvek od Veno »

Jo, to PRS bych určitě vyzkoušel. Prošly mi rukama sice jen dvě, ale jsou to moc dobrý kytary. Navíc opravdu celkem univerzální. Tam je vidět proč to stojí kolik to stojí :D
.: NBE Jolana Diamant 2008 :: Epiphone Les Paul Standard :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
.: Blackstar HT Studio 20-H :: Blackstar HTV-112 :.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Buď PRS a nebo je na bazaru teď docela pěkný Fender Deluxe http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =50&order=
Je z r. 2009, tvůj ročník 93 to není, ale mohlo by tě to zajímat...
Taky jsem našel:
Fender 97 http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum

Fender 88 http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum

Jsou to SSS, takže by sis musel dokoupit nějaký HB a dát ho ke kobylce. Tvůj strop je 28 tisíc a to se s tím vejdeš v pohodě...
dArtagnan

Příspěvek od dArtagnan »

Bejkovy Fendery jsou nehorázně předražené.
Být tebou si udělám výlet k sousedům http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum Music many jsou fantastické, podle mě o třídu výš než Fender. PRS je taky dobrá volba http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=drahe
Rozhodně bych ale nikdy nedal takové peníze za cokoliv, co bych si předem nevyzkoušel.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Já jen nadhodil tipy, cenu by si musel připadně Honza domluvit už sám... Nicméně bych chtěl jen připomenout, že by chtěl (asi nejvíce) nějaké Tele a zatím mu tu všichni radíte PRS, MM a já straty... Určitě to jsou dobré kytary, ale možná byste mohli doporučit nějaké to Tele, když si ho představoval.
dArtagnan

Příspěvek od dArtagnan »

Tak na bazaru je i moc pěkné Tele za slušnou cenu http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=drahe a ještě Honzovi zbyde na případnou výměnu snímačů, seřízení apod. Já osobně bych ale za Tele takové peníze prostě nedal. Pro mě to vždycky byla jen fošna se snímači, kytara pracujícího lidu... asi schytám pěkných pár kamenů:-)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tele Deluxe se dělalo se snímači Lace Sesnor, u kobylky má monstrozně silný humbáč, který to tele tak trochu hází úplně někam jinam mimo vody telecí. Na tu kytaru hraje třeba J. Greenwood z Radiohead (můj velký oblíbenec). Jinak je to obyč. tele, moderní klasika. Když vybereš dobrého standarda a nacpeš do něj nějakou silnou brutalitu ke kobyle, tak budeš mít něco podobného.
honza9393

Příspěvek od honza9393 »

Díky všem za návrhy, myslim, že z toho si člověk musí vybrat. :D To deluxe tele si určitě půjdu osahat, stejně jako se půjdu kouknout k těm chlapíkům na Fendery...fakt myslíš, že to je moc předražený? Btw. za kolik myslíte, že by takovej Strat z 97 měl bejt? Kdybych šel do strata, asi bych si tam pozdějc narval nějakej ten humbucker..aby to bylo hutnější. Tele se každýmu nelíbí no, mě sedlo pěkně. :) Ty PRSka asi nejsou špatný kytary, když je tu všichni tak nesete do nebes.. :D Jen se mi nelíbí moc vzheldově, ale asi taky nějaký zkusim, to se musí, ještě jsem teda na žádný nehrál. Právě že u Greenwooda jsem tuhle viděl poprvý (a vlastně o nikom jinym nevim), a hned mě zaujala..co on s tim dokáže. Asi mi kdyžtak nic jinýho nezbude, jen se mi nechtělo ty krásný nový telata tak znásilňovat..
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jde o to, co to je za strata (model) + co na nem je pripadne za osazeni. roky nehrajou az takovou roli, jestli je to 1992 nebo 2008 american standard je na bazaru celkem burt. samozrejme mezi nima ale jsou urcity rozdily (pouzite drevo napriklad u nekterych rocniku - ranna devadesata leta se nesla ve znameni topolu, nebo aspon to tvrdi vyvojari od fenderu :) v poslednich letech na ne take zacali davat jine kameny) obcas se objevi american standard i za 15k, ale to je spis vyjimka. normalni cena je tak od osmnacti vys za kytaru v dobrem stavu. ty straty za 25k mi prijdou predrazene. nerikam ze to jsou spatne kytary (minimalne inzeraty jsou napsane pekne :)) ale ty ceny se imho dnes uz pohybuji niz - takovou cenu bych chapal pred deseti lety.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

ja by som primárne riešil strat keby sa mi páčil a potom tele , so stratom sa zvukovo dostaneš presne kam chceš , hlavne ked chceš hambaker ku kobylke , ja mám najradšej EMG 89 , je rozopínatelný , takže tam dosiahneš aj zvuk singla , niekomu tie EMG moc nesedia , ale mne napr. áno a to preto , že pri gaine na plno ked nehrám tak je fakt ticho a ked naklátim tak mám štávu , proste fasa sa hrá , a tele sa dá nejaký Squier lacno splašit a tie su OK , proste nejakým tele-stratom hybridom by som to neriešil , a ked máš 28 litrou s tým sa už dá riešit , za mna kúp si poriadny strat a potom Squier tele :) http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order= toto asi nebude zle hrat :)
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Spíš si první vyzkoušej jednotlivé typy kytar, ať víš, co ti sedí. Samotné modely až tak neřeš, záleží na tom, jaký budeš mít aparát a na všech věcěch kolem. Nějaký extrahutný snímač není všechno, nakonec můžeš zjistit, že ti daleko víc sedí klasika. Základ je koupit si dobrou kytaru, která není mrtvá, dobře se ti na ni hraje a ladí, a dobrý aparát a pak třeba ladit snímače a věci kolem, samozřejmě ve spoluúčasti pracování na svém stylu hry, opačně (koupit si ten a ten model kytary a myslet si, že to bude s čímkoli hrát tak jako nějakému hero na youtube) to imho moc nefunguje. Pokud přesně nevím co chci a nemám moc přehled, tak bych šel do klasiky (a tu pak případně časem upravil) a vyhnul se nějakým specifickým modelům jako strat s EMG nebo tele Deluxe s rádoby humbáčema a tremolem - to jsou kytary, které uspokojí zvukově minoritu hráčů a je imho blbost něčím takovým začínat, když nevím, jak hraje klasika.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

no, ale hlavne prvé by som riešil či chcem javorový krk z jedného kusu alebo palisander , kolko pražec , z čoho telo atd , ďalej či chcem vidiet drevo alebo či nie , každý má + - iné priority , dá sa ist aj do úplných detailou , kde je umiestnený šrób na výstuhu a podobne :)
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Omlouvám se za tento malý OT.
Můžete mi jen říct jaký je rozdíl ve zvuku mezi javorovým a palisandrovým nebo ebenovým hmatníkem? Já už jsem to někde četl, ale nemůžu to znova najít. Mám strata, tělo: bahenní jasan a krk fládrovaný javor a hmatníkem taky z javoru. Snímače jsou HSS (SD- SH 4, SSL1, SSL1). A zkreslený zvuk je takový "chlupatý" když hraju tóny, radši bych takový uhlazenější a nenašel jsem žádnou polohu přepínače, kdy by mi to vyhovovalo. Hraju přes VOX VT30. Čisté zvuky jsou paráda, tam jsem maximálně spokojen. Ale na zkreslená sóla bych raději hladší zvuk, myslíte, že by pomohla výměna snímače (nejspíše krkového, klidně za HB ve velikosti singlu)? A nebo je to prostě dáno dřevem takový charakter zvuku? Jaký byste případně doporučili? Já uvažoval o značce RM pickups.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

ked máš krk fládrovaný javor tak pochybujem , že by tam dali hmatník z javoru , asi máš krk z jedného kusu fládrovaného javoru , a rozdiel je , že javorový má taký cinkavý zvuk a palisander taký gulatejší
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Schválně jsem to napsal takhle, tak to opravdu je, nemám tu teď foťák, ale je tam jasně vidět, že je hmatník sice taky z javoru, ale je to přilepená deska na krku, ale taky je fládrovaný. Možná je nějaký tvrdší? nevím...
Ano, cinkavý je, spíš mi jde o to, zda to chlupaté zkreslení se dá "vyhladit" výměnou krkového snímače (na ten to sóla většinou hraju) a nebo zda je to tak dáno materiálem a nijak to změnit nejde.
Palisandr je kulatější a co eben? Nerad bych tu zaváděl OT, ale možná, že se to bude hodit Honzovi při výběru té jeho... Pokud někdo z moderátorů zná za vhodné mě někam přesunout tak ať to beze všeho udělají.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

tak jedine tak , že je to z toho istého materiálu ale koli pevnosti ten fláder rozrezali a nalepili hmatník , je to také tuhšie ,ked je lepený kompozit aj ked kompozit su tuším dva rozdielne materiály , aj luky a kopec vecí sa tak robí , eben ako hrá neviem , ale snád budem vediet ked mi dokončí Krajíček strata s ebenovým hmatníkom kua už na to čakám rok a pol asi :( je to ináč trvrdý materiál jak sviň , jak to bude hrat netuším , eben je ináč jadro z toho stromu , a ináč hentie fládre a očkované javory a podobné kresby vznikajú tak , že strom je moc ťažký a tlačí na kmeň , ten sa hmotnostou deformuje a vzniká kresba dreva , snímače ti asi moc neporadím , jedine to EMG 89 , to je moj favorit , a ja hrávam fakt široké spektrum muziky , blúziky aj funky aj rock aj metal a tá 89 mi vyhovuje , niekomu možno nie lebo je pravda , že je taký sterilnejší
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ano, pevnost mě taky napadla. Hledal jsem nějaký takový podobný přehled: http://www.cybermuff.cz/2010/02/maly-pr ... ou-kytaru/
Určitě nechci aktivní snímač, myslím si, že aktivní snímače totálně zabijou použité dřevo ( v některých případech to může být i výhoda :D), ale nechci cpát do kytary aktivní elektroniku.
Určitě potom napiš nějakou recenzi, jak hraje ten strat s ebenovým hmatníkem, hodně mě už takový kytara zajímá. Vím jak je eben tvrdý, brousím si z něj trsátka. Jenže nevím o firmě, která by něco takového dávala na nějaký levnější model (a kvůli ceně ebenu to taky chápu), takže to je tak nechat si jí postavit. Nepočítám Schectery a Parker. Myslím klasického strata.
Není to dlouho rok a půl čekat na kytaru?
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

je :( ale ja nenaháńam , tiež som zvedavý jak to bude hrat
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“