Javor vs. bříza

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
dejvwa
Bandzone: What's happening?

Javor vs. bříza

Příspěvek od dejvwa »

Zdravím,

má někdo zkušenosti s porovnáním zvuku a vlastností materiálů korpusů? Zajímalo by mě, jestli má někdo s javorem nebo s břízou dobré resp. špatné zkušenosti. Nebo jak si stojí s kvalitou zvuku olše. Chtěl bych si koupit sonory pravd. force select který jsou javorový. Ale koukám taky po Ddrum, který jsou z olše, což má být tradičnější zvuk.
Podělí se někdo se zkušenostma? Díky
Kajda
Rádce

Re: Javor vs. bříza

Příspěvek od Kajda »

Nevybavuji si, že bych někdy hrála na bubny z olše, takže zkušenost s tímto dřevem nemám.
A co se týče javor vs. bříza ... všeobecně jsou javorové bubny o něco dražší, než březové.
Měla jsem na porovnání bubny Mapex Meridian - březové i javorové (v podstatě až na ten materiál shodné bubny) a upřímně musím říci, že sice oboje hráli jinak, ale to bylo hlavně blánama a laděním. Zkoušela jsem samozřejmě průběžně na obě soupravy různé blány.
Javor má dané trochu jiné zvukové vlastnosti, než bříza, ale já si nemohu pomoci a myslím si, že kdyby jsme byli postaveni se zavázanýma očima před různé soupravy z břízy a z javoru (samozřejmě podobné cenové kategorie), tak nikdo naprosto bezpečně nepoznáme, které bubny jsou jaké ... víc záleží na tom, jaké blány se tam dají a jak se bubny podaří naladit.
To stejné jsem měla s bubínkama.
Neporovnávám samozřejmě třeba březové Meridiany s javorovými Oriony, tam je ten rozdíl jasně daný i něčím jiným (ten je i mezi javorovými Meridiany a javorovými Oriony ;-) )
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“