Problém s efektovou smyčkou
Pravidla fóra
Problém s efektovou smyčkou
Na aparátu peavey valveking 100 head mám problém s e. smyčkou.
První je že tam napojim svůj pedal board a tim se mi vyruší volume na hlavě
(zdá se mi že funguje např u distortionu jako gain) a když to chci dát víc nahlas tak musim použít volume na efektech ,což je dost nepraktické.
Druhej je že to šumí stejně když mám hlavu na 0 jako když ji mám třeba na 7 z 10( myslim ale šum efektů ne hlavy) takže i kyž to mam potichu tak to šíleně šumí. A navíc se mi zdá že to zeslabuje ůroven těch efektů, takže slavnou smyčku stejně nepoužívám. Je to normální ? Používáte ji ?
První je že tam napojim svůj pedal board a tim se mi vyruší volume na hlavě
(zdá se mi že funguje např u distortionu jako gain) a když to chci dát víc nahlas tak musim použít volume na efektech ,což je dost nepraktické.
Druhej je že to šumí stejně když mám hlavu na 0 jako když ji mám třeba na 7 z 10( myslim ale šum efektů ne hlavy) takže i kyž to mam potichu tak to šíleně šumí. A navíc se mi zdá že to zeslabuje ůroven těch efektů, takže slavnou smyčku stejně nepoužívám. Je to normální ? Používáte ji ?
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Ty jsi napojil distortion do efektový smyčky? Jestli jo, tak to dej před hlavu, ne do smyčky. Do smyčky se dávaj jiný efekty. Třeba reverb.....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to dal asi takhle:Greeg píše:a co compressor , delay , nebo chorus , ty se dávaj do smyčky ?
DIk
Kytara -> compressor -> distortion -> hlava
a do efektové smyčky delay, chorus
Hraju na kytary a mašinky
no tet sem tam zapojil jenom boss chorus a boss delay , ale stejně je to divný( moc to šumí a abych to vyhulil na plno tak musim točit volume na efektech což nechci) tak to dam zase mezi kytaru a hlavu . tak nevim k čemu tam ta smyčka teda je ??!!!
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
taky se připojuju k objasnění ef.smyčky..u některých zesilovačů existuje volume ef.smyčky poťákem což beru jako výhru mě se totiž taky u těch klasických (tedy bez volume) nepodařilo nějak slušně nastavit volume .Kupříkladu nastavím si doma multas na určitou hlasitost tak ve zkušebně musím vlízt do multiefektu abych změnil hlasitot a nemluvím o živém hraní venku .Jsem z toho Jelen ,,jestli někdo víte jak z toho ven dejte vědět ,dik..
Peawey studio pro 112 ***LANEY LV 300 H+ reproboxy QUAD ST 412a+b, +
FOKUS-H LP Yamaha R /SH -4+BOSS GT 8+BOSS RC 50
FOKUS-H LP Yamaha R /SH -4+BOSS GT 8+BOSS RC 50
no asi nijak
, už to chápu tím že je to sériově tak má stejnou váhu volume jak v přezesiku tak na jakimkoliv efektu , a prostě master volume neexistuje tady v tom případě
Wah se dává z 99% před aparát (zkreslení), bude tam markantní rozdíl ve zvuku, ale jestli se ti wah bude líbit ve smyčce, tak ho tam klidně hoď.Theremin píše:A dá se tam dát wah?
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.