Kingsley Minstrel

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Kingsley Minstrel

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tak jsem narazil na jeden overdrive/preamp, který mě zaujal a byl bych i ochotný ho postavit. Jediný problém je v tom, že nevím o tom, že by ho z tohoto schématu někdo postavil. Je to převzaté z freestompboxes fóra, kde k tomu víc jak rok nebyl žádný příspěvek.

Takže mě hlavně zajímá, jestli tam není nějaká blbost. Já sice elektro vzdělání mám a něco o lampách vím ale nemám ty praktické zkušenosti. :)

A další asi nejdůležitější věc je, jestli to udělat na plošňák a nebo tak jak je to v originále na očka? Plošňák se mi líbí víc ale tento co jsem našel se mi zdá dost na těsno a těžko říct jestli je to umístění trafa a ostatních součástek vzhledem k sobě v pořádku.

Obrázek Obrázek Obrázek

A trochu se omlouvám za umístění ale on je to víceméně preamp, takže tomu tady snad bude líp. Kdyby to někoho pohoršovalo tak si to přesunu. :mrgreen:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Kingsley Minstrel

Příspěvek od core88 »

To schéma vypadá jako že by to hrát mělo .žádný podivnosti tam nejsou ta tonová clona vapadá trochu jinak než u normálních zesíků ale to je věc co by se nechala pořešit . DPS vypadá taky že je navrženej aby to nedělalo bordel ale je tam počítaný s použitím toroidního trafa myslim že jedno z nich by tam mělo pasovat http://shop.fkt.cz/transformatory-toroi ... pls/c8866/ . Tady sou parametry jaký by to trafo mělo mít .http://www.alliedelec.com/search/produc ... #tab=specs
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

jo, hrát to nejspíš bude, mě se akorát nezdá ta divočina na žhavení, konkrétně ty elektrolyty proti zemi z + a -, ještě jsem takový řešení neviděl, ale neřikam že je blbě, jen se mi nezdá

osobně bych to asi nejdřív otestoval ve stylu vbrabčího hnízda, pak bych si projel pcb jestli všechno sedí a případně to předělal na něj
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

To trafo jsem si už našel. On to už autor zmiňoval v tom původním tématu.

Jediné co se mi třeba nezdá je velikost plošek na plošňáku a rozměry součástek. Pokud použiji stejné kondenzátory jako v originálu tak se tam asi nevlezou. :(

Což mě přivádí k další věci. Mám možnost koupit stejné jako jsou v originálu tedy Mallory 150. Horší je, že jenom v 630V verzi což je podle mě zbytečné. Dělají i 400V ale ty jsem nikde zatím nenašel. Může být nějaký rozdíl ve zvuku a teď to myslím spíš vzhledem k originálu? Předpokládám, že není. Druhá věc je, že ty 630V jsou rozměrově větší.

A to zapojení žhavení je takové divné to je pravda. Osobně nechápu proč je tam ten rezistor v sérii se žhavením a proč nejsou ty kondenzátory stejně velké. :)

\edit:
tak jsem prozkoumal ještě nějaké fotky z netu a ve všech efektech používá ty 630V verze a potom 100V, které budou asi u katodového odporu. Jinde mě nenapadá. :)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Ten rezistor v serii se žhavením je možná myšlenej jako srážecí, protože když usměrníš 12V tak ti vyleze nějakých 16,8V, úbytek na diodach - 1,4V takže tam bude nějakých cca 15V a to je na žhavení moc... zkusil bych to bez toho usměrnění žhavit rovnou těma 12 střídavejma (myslim že je to v toleranci) + trimr mezi žhavení a vyladit co nejmenší brum, pokud by byl brum moc velkej, asi bych volil cestu usměrnění + stabilizace 7812kou + dioda proti zemi a měl bys z toho mít těch 12,6
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

jasný s tím srážecím odporem mě to taky napadlo. Zkusil jsem si to odsimulovat v jednom prográmku a já vůl zapomněl, že se tam musí zadat maximální hodnota amplitudy a ne efektivní :mrgreen: . Tak mi to házelo ca 11V tak jsem to moc nechápal k čemu by tam byl. Teď mi to došlo a dává to smysl. :)

A s tou 7812 by to taky šlo ale já už bych se v tom nerad vrtal a přidával tam ještě součástky navíc co zaberou místo. :) Jasný chce to ozkoušet jak to bude chodit.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

to žhavení by sem napřed nechal bez odporu(jen to propojil jumprem) a pak by sem změřil napetí co de na žhavicí vlákna , změřil a případně dopočítal odpor aby to srazil na 12.6V -+
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“