Vox Mini3 vs Roland Micro Cube

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
julo

Vox Mini3 vs Roland Micro Cube

Příspěvek od julo »

Ahoj,

Chcem si kupit jedno male prenosne kombo na baterky no a rozhodujem sa mezi Vox Mini3 a Roland Micro Cube.

Skusal ste niekto obe tieto komba? Jake z nich mate pocity? Co by ste doporucili?

Dik za odpoved
filo01

Re: Vox Mini3 vs Roland Micro Cube

Příspěvek od filo01 »

Ahoj, měl jsem obě. Záleží jaké máš preference ve zvuku (clean, crunch, higain). Na MicroCube oceňuju simulátor akustiky a r-fier, i ty dva ostatní čisté modely jdou. Brit Combo ani Classic Stack (ten zejména) mi srdci nepřirostly. Mini3 o něco více šumí, na druhou stranu má větší možnosti nastavení. Z higainu mi sedl CaliMetal, ale to je subjektivní.
Být tebou, zajdu si někde, kde mají oba dva a vyzkouším je vedle sebe a pokud tam bude Mustang Mini, tak i jeho. Teď se dívám, že MicroCube z mi neznámého důvodu stojí ve všech známějších obchodech 3100,- :shock: , tolik bych teda za to nedal. Před rokem a něco bylo za 2200,-, docela by mě zajímal důvod toho zdražení.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
jastud

Příspěvek od jastud »

filo: při používání Classic Stack simulace dost stáhni gain a přidej trošku reverbu. Stane se malý zázrak :) Já téhle simulaci taky nemohl přijít na kloub a nakonec se stala spolu tím JC clean mou nejoblíbenější.

Jinak k první otázce: MicroCube je takový etalon mezi malými modelingovými komby. Neznám nikoho kdo by si na něj stěžoval. Takže pokud můžeš jdi do něj.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
filo01

Příspěvek od filo01 »

To jsem samozřejmě zkoušel (stáhnout gain), vadí mi, že tam slyším nějaké podivné digitální artefakty, zvlášť při umělých flažoletech. RFier je v tomhle směru v pohodě.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
jastud

Příspěvek od jastud »

Ono jde asi hlavně o to co chce člověk hrát, mě se na Classic Stacku povedlo nakroutit solidní zvuk pro starej hardrock (Zeppelíni, Free a tak), umělý flažolety jsem na tom nezkoušel páč je neumím.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

jastud píše: Jinak k první otázce: MicroCube je takový etalon mezi malými modelingovými komby. Neznám nikoho kdo by si na něj stěžoval. Takže pokud můžeš jdi do něj.
Souhlas. Měl jsem ho a kdybych měl jít znovu do malého kombíčka, beru ho znovu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
julo

Příspěvek od julo »

filo01 píše:Ahoj, měl jsem obě. Záleží jaké máš preference ve zvuku (clean, crunch, higain). Na MicroCube oceňuju simulátor akustiky a r-fier, i ty dva ostatní čisté modely jdou. Brit Combo ani Classic Stack (ten zejména) mi srdci nepřirostly. Mini3 o něco více šumí, na druhou stranu má větší možnosti nastavení. Z higainu mi sedl CaliMetal, ale to je subjektivní.
Být tebou, zajdu si někde, kde mají oba dva a vyzkouším je vedle sebe a pokud tam bude Mustang Mini, tak i jeho. Teď se dívám, že MicroCube z mi neznámého důvodu stojí ve všech známějších obchodech 3100,- :shock: , tolik bych teda za to nedal. Před rokem a něco bylo za 2200,-, docela by mě zajímal důvod toho zdražení.
JJ, skoro o liter zdrazelo. Aj u Thommana, po celom svete ... co ma trochu stve
filo01

Příspěvek od filo01 »

Pohlídej si bazar, občas se tam za 1700-1800 (Kč) vyskytne
jarekquad

Příspěvek od jarekquad »

Julo: Zaslal jsem Vám soukromou zprávu.

julo píše:Ahoj,

Chcem si kupit jedno male prenosne kombo na baterky no a rozhodujem sa mezi Vox Mini3 a Roland Micro Cube.

Skusal ste niekto obe tieto komba? Jake z nich mate pocity? Co by ste doporucili?

Dik za odpoved
Lacodekany

Příspěvek od Lacodekany »

Tak dneska mám doma rolanda a je fakt skvělej, r-fier je prostě pecka 8)
filo01

Příspěvek od filo01 »

Lacodekany: Jestli se někdy budeš mít možnost připnout k MicroCube 12" repro, tak ti u R-Fieru upadne čelist ;) Mám sbastlený vývod na ext. repro, tak jsem toho využil a píchnul MC přímo na repro do bedny Crate FW15R (12", 15W, 4Ohm) - je to teda hukot jako prase. Blbý tranzistorák, dva watty, neskutečné.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“