problém double pearl eliminator

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
mk121

problém double pearl eliminator

Příspěvek od mk121 »

Zdravím, potřeboval bych poradit s problémem, kterej mám se svým pedálem. Po stálým přenastavování a zkoušení čím by to mohlo bejt, jsem to nevyřešil. Levej pedál je prostě níž než pravej a síla úderu je u levýho taky menší. Navíc se beater v poloze klidu dá posunovat dopředu dozadu aniž by se pohyboval pedál (asi nějaká vůle - ale dost velká). Pedál je koupenej asi před čtvrt rokem a s tímhle mám problém hned od začátku. Dřív jsem hrál dva kopáky takže jsem s dvojšlapkama neměl vůbec zkušenosti (s nastavováním) a tak jsem to na začátku moc neřešil s tim že je to zapříčiněný špatným nastavením a že si to vyladim, ale tak nějak je to čím dál horší. Tak už jsem přemejšlel nad reklamací, ale nevim jestli to není jenom nějaká blbost na kterou jsem nepřišel. Kdybyste měli někdo podobnej problém tak napište. Díky
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Re: problém double pearl eliminator

Příspěvek od necibici »

Dělají to ty vůle v kardanu a možná i někde jinde..Proto jsou dobrý dvojšlapky tak drahý.
Ta dvojšlapka je nová? Bývá to problém u dost použitých.. :(
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

MK121: Kolega ti přesně popsal v čem to může být..... docela se podivuji, že se u tohohle pedálu po pár měsících tohle projeví. Obvykle takový vůle začnou být po pár letech používání, a to ještě ne u každého!
Pokud se nějaké takovéhle vůle začly projevovat takhle markantně po sotva pár měsících, neváhej a REKLAMUJ!!! Zní to jako vážný problém!!!

neznám do detailu Elima, ale pokud náhodou jsi někde něco nepošteloval dobře, tak ti alespoň při reklamaci ukáží co a jak s tím víc.... spíš to ale bude nějaká fatální vada výrobku....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
mk121

Příspěvek od mk121 »

Díky za odpovědi. Bohužel jsem ho koupil přes e-shop a opravdu to dělal už od začátku. A byl sem tak blbej že sem to neřešil hned... zkusim ho teda reklamovat teď.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Tady budiž všem poučením, že hudební nástroj by se neměl kupovat naslepo, ale nebát se si udělat čas a OSOBNĚ si vše prohlídnout, vyzkoušet a pak se rozmyslet!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Crazy
Bandzone: bandzone.cz/fan/sidvic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crazy »

Nechci zakládat další téma tak se zeptám tady. Čím je ovlivněno to, že pedály nemají stejnou sílu úderu? Je to nějakým dílem, kterej se dá popřípadě vyměnit? A dá se tomu nějak předejít?
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Pružina-noha,levá je vždycky slabší a neschopnější.Toť podle mne vše. :mrgreen:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:Pružina-noha,levá je vždycky slabší a neschopnější.Toť podle mne vše. :mrgreen:
Tohle uvědomění si situace má být ale začátkem dlouhého procesu cvičení a tréningu, kde výsledkem budou rovnocenně silné údery L i P nohama!!
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Crazy píše:Nechci zakládat další téma tak se zeptám tady. Čím je ovlivněno to, že pedály nemají stejnou sílu úderu? Je to nějakým dílem, kterej se dá popřípadě vyměnit? A dá se tomu nějak předejít?
Je to i tím, že mezi levým pedálem a beaterem je ještě kardan, takže to není tak přímá cesta, jako mezi pravým pedálem a pravým beaterem :)
A jak již bylo uvedeno, velkou roli hraje i nastavení pružin a také to, že v každé noze máme trošku jinou sílu.
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“