ZOOM H1

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
666valec666

ZOOM H1

Příspěvek od 666valec666 »

Zdar chci se zeptat jestli by s tímto recordérem nebyl problém s nahráváním kvůli směrovým mikrofonum. http://diktafony.heureka.cz/zoom-h1/
Diky Valec
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: ZOOM H1

Příspěvek od Hendrek »

Nahrávání čeho?
Jinak diskuze k rekorderům (včetně Zoom H1) je zde:
studio-a-recording/poradte-digitalni-re ... t9935.html
Podrobnější dojmy uživatele např. zde:
studio-a-recording/poradte-digitalni-re ... om#p531439
666valec666

Na zkoušce .Jestli by tam třeba měly vetší slovo ty nástroje na které je to namířené.
Jo a díky za odkazy:D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Směrové znamená, že snímají to, co je zhruba před nimi, což ale znamená výsek třeba 140 stupňů. Nemusíš se bát, že bude slyšet jen něco, to IMHO není ani moc fyzikálně možné s mikrofonem těchto rozměrů.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
666valec666

Jo tak dikes :D
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Zdravím, potřeboval bych poradit s H1.
1) zkoušel jsem upgradovat firmware. Stáhl jsem si nový 2.0, rozbalil, přesunul na paměťovku Zoomu, ale na dispeji se mi neobjevila žádná informace o tom, že by poznal, že je na kartě nový firmware, abych ho mohl přeinstalovat, jako tomu je v návodu: http://www.zoom.co.jp/downloads/h1/software

2) Zkoušel teď chvíli nahrávat do Wave labu přes USB a ten zvuk je příšerný :shock: . Čekám, že to bude nějakým nastavením programu nebo tak. Máte někdo nějaký tip? Zvuk je prostě jedna velká kostka šumu a chrčení. Když jsem nahrával stejnou kytaru na stejném místě, ale na paměťovku a napájel to baterií, tak ten zvuk byl prostě super, ale teď jsem to jen chtěl zkusit a vylezlo z toho toto. Omlouvám se všem, v nahrávání jsem naprostý začátečník, tak mi to asi budete muset vysvětlit jako pro blbce :lol: .
Pepekkarel

Re: Jaký mikrofon na záznam ve zkušebně

Příspěvek od Pepekkarel »

Zdravím,
potřeboval bych poradit co se týče ZOOM H1 tak kdybych to chtěl dát na obyčejnej stativ tak kde seženu na něj držák nebo redukci a jak se vůbec tomu říká? na obrázku je to uvedené jako tripod mount :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Proč se neptáš přímo ve vlákně pro Zoom H1? Přesouvám.
Tripod mount (manuál blíže nespecifikuje) bude asi rozměrově stejný jako u foťáků, ne? Definuj, co je to obyčejný stativ a proč myslíš, že to nebude pasovat? Jinak bych zkusil nějaký obchod s foťákama a kamerama, kde by různé redukce mohli mít.
Pepekkarel

no myslel jsem stojan na normální mikrofon ale já jsem si objednal už hlavu stativu, protože jak říkáš jsou všechny rozměry stejné :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Klasický mikrofonní stojan bude mít IMHO závit větší. Redukce, které se k mikrofonním stojanům dodávají standardně ten závit pak ještě zvětšují. Ale závit na foťákovém stativu by měl pro ten Zoom být OK.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Má jiný. Stačí chvilka surfování (pro ty, co to neznaj): 1/4" pro FOTO a 5/8" (případně redukce na 3/8") pro MIC.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Pepekkarel

super díky už jsem to vyřešil, ale mám zde jiný problém Zoom mě nechce nahrávat do adobe audition a píše mi to tam že mám asi nainstalovat nějakej software? :O jinak v audacity to normálně jde... poradíte mi?
Pepekkarel

už jsem na to přišel takže kdyby někdo měl ten samý problém napiště
kulidone

Příspěvek od kulidone »

Nazdar,

dnes mi prisiel Zoom Q2HD takze som sa s nim pohral a nieco mi vrta v hlave. Som v nahravani uplny novacik takze je mozne, ze je to chyba vo mne. Kazdopadne nahraval som pri gain medzi 2-3 (max je 10). A je tam pocut ked gitara nehra pisklavy zvuk. Zvuk som upravil cez handyshare pouzil som effect normalize kvoli tomu, ze to bolo prilis tiche, ale ten pisklavy zvuk tam podla mna byt nemal. Taka otazka pomimo... da sa ten sum nejak odstranit popripade chybny mikrofon? pripada mi, ze pri gain 2-3 je prilis velky.

Tu je ta nahravka:

http://uloz.to/x8T3EN7K/zoom0040-2-wav
Taylor 412ce LTD (rosewood), Taylor 114ce, Fernandes Revolver Pro 81/85, Landscape SPT-CST/F Custom
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

kulidone píše:Nazdar,

dnes mi prisiel Zoom Q2HD takze som sa s nim pohral a nieco mi vrta v hlave. Som v nahravani uplny novacik takze je mozne, ze je to chyba vo mne. Kazdopadne nahraval som pri gain medzi 2-3 (max je 10). A je tam pocut ked gitara nehra pisklavy zvuk. Zvuk som upravil cez handyshare pouzil som effect normalize kvoli tomu, ze to bolo prilis tiche, ale ten pisklavy zvuk tam podla mna byt nemal. Taka otazka pomimo... da sa ten sum nejak odstranit popripade chybny mikrofon? pripada mi, ze pri gain 2-3 je prilis velky.

Tu je ta nahravka:

http://uloz.to/x8T3EN7K/zoom0040-2-wav
Já tam slyším jenom klasický "šum". Určitě zkus vyšší gain - nahrávat bys měl tak, aby nejhlasitější věci nepřekročili 0 dB. Prostě zesil gain tak, aby to nešlo do "červeného". Pokud musíš nahrávku zesilovat (normalize), tak je něco špatně.
kulidone

Příspěvek od kulidone »

Nepocujes tam nahodou taky pisklavy zvuk? trosku som po googloval a je to dost mozne, ze to bude nabijackou dnes planujem kupit nejake baterky a vyskusat ci to zmizne.
Taylor 412ce LTD (rosewood), Taylor 114ce, Fernandes Revolver Pro 81/85, Landscape SPT-CST/F Custom
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

kulidone píše:Nepocujes tam nahodou taky pisklavy zvuk? trosku som po googloval a je to dost mozne, ze to bude nabijackou dnes planujem kupit nejake baterky a vyskusat ci to zmizne.
Pokud je to konstantní zvuk ve výškách, tak by to mohlo být 50Hz ze zásuvky. Mě takhle s jedním adaptérem "pískalo" kvákadlo.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

To není brum IMHO. Prostě máš nízko nastavený Gain a po normalizaci se logicky zvýší hlasitost všech šumů, které nahraješ. Máš u nahrávání puštěné PC? Větrák kolikrát dokáže udělat pořádný randál a člověk si to ani už neuvědomuje a automaticky ty zvuky (větrák, tikot hodin, ...) potlačuje. Mi to přijde jako špatná akustika místnosti.
PS: Proč se ptáš v tématu o Zoom H1, když to nemá s H1 nic společného. Tohle je spíš do nějakého tématu "jak potlačit šum nahrávky". Bohužel teď nemám čas to tu uklízet, ale pro příště prosím o zamyšlení, než někam prdnu dotaz.
kulidone

Příspěvek od kulidone »

Tak islo hlavne o ten pisklavy zvuk a nevedel som ci nahodou nemam chybny kus mikraku. Kedze som temu na Zoom Q2HD nenasiel tak som to napisal tu lebo som dufal, ze niekto iny s inym zoomom mohol mat podobny problem.

Prisiel som teda domov vyskusal som to a piskanie zmizlo... bude to teda tou zasuvkou.
Crossmelmen

Re: Mikrofon na zpěv+ akustická kytara do 2000

Příspěvek od Crossmelmen »

Zdravím, potřebuju nahrávat zpěvy s akustickými kytarami v nějaké rozumné kvalitě současně, jednalo by se o domácí nahrávky pro vlastní, možná později i propagační účely, co by se pro tyto účely hodilo v dnešní době asi nejvíc. Je to stále ZOOM H1 či něco jinýho? Jaký máte zkušenosti s tímto mikrofonem, nebo co byste mi doporučili, díky předem :wink:
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 13.06.2014 11:29, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Příspěvek včetně reakcí sloučen s threadem o H1.
"Život je krásný, né že by byl, ale já ho tak vidím!"
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“