rampa

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
SonMat

rampa

Příspěvek od SonMat »

Ahoj, prosím mohly by jste mi poradit? Rád bych bratrancovy koupi na bicí rampu http://www.thomann.de/cz/millenium_drum ... 96c7ec3065 tahle je jedna z těch nejlevnějších nevím jestli se to vyplatí, hraje rock-punk-metal. Je mi jen 14, takže na rozhazování moc nemám a už vubec ne pro bratrance :D :D :D :D :D jen mě zajímá váš názor
Nindras
Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
Kontaktovat uživatele:

Re: rampa

Příspěvek od Nindras »

Nebrat - značky Millenium, Stagg, NRG apod. - značky, neznačky a HW je u nich vyloženě "na prd" ;)
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Diabollo

Příspěvek od Diabollo »

A má vůbec smysl takováto rampa??? 2x činelové rameno + 2x clamp. Já bych se tedy po rampě poohlížel až když bych nevěděl kam se stojanama. A určitě bych nevolil Millenium - teď sice vypadá celkem pěkně, ale chtěl bych ji vidět po roce používání.
Kdybych volil pro sebe bral bych rampu od Pearlu. Líbí se mi na ní, že jsou tyče hranaté, což zaručí, že se ti nikdy neprotočí.
Bubeník z naší druhý kapely má rampu Gibraltar (vizuálně dost podobné té Millenium), ale kvalitou zpracování je na tom mnohem líp. Už ji teda má cca 6-7 let, ale to používání je hodně znát. Zámky už nejsou co byly, už prostě všechno nezapadá jak má. Když se na krev neutáhne tak se protočí.

Jak jsem psal nahoře, chce se to zamyslet zda má vůbec smysl tuhle rampu kupovat. Za mě tedy ne.
monty25

Příspěvek od monty25 »

Jestli chceš bratránka nasrat tak super věc!!! :lol: :lol: :lol:
Jak psal kolega hlavně ne tyto značky! Tady máš pěknou rampu od Pearl o pár stovek dražší ale o 100% lepší!!! :) http://prislusenstvi-pro-bici.heureka.cz/pearl-dr-80/
SonMat

Příspěvek od SonMat »

tak ok, myslim, že to bude lepší :D a ještě jeslti nevíte někdo, předělávám tomholdery, měl jsem tam ty jak děla pearl, na třech šroubech do trojuhelníku, dávám tam jiný neví někdo kde seženu záslepku přesně ta tohle?
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Používám taky hromadu let rampu od Gibraltar, stejně jako Boban (to je ten "bubeník druhé kapely" jak o něm píše Diabollo) a jsem spokojená kvalitou i funkčností. Léta tahání a hraní (a já se k tomu nechovám nějak pečovatelsky, prostě mi to má sloužit a ne mě to zatěžovat tím že to musím opečovávat). Taky je za tu dobu znát nějaké opotřebení, ale musím říct, že třeba paměťové objímky spolu ze zámky clampů zaručí, že nic není potřeba utahovat "na krev" a že se můžou ochodit jistící výstupky na paměťovkách, no jen tím, že je do sebe nezandám pečlivě při stavění..... tuhle zkušenost jsem udělala a tak si dávám pozor a vše bez chyby. navíc je u Gibraltru neuvěřitelně velký sortiment všech možnách dílů a komponent rampy a je to poměrně běžně leckde k mání!! :wink:

taky chci potvrdit oprávněnou obavu ze Stagg nebo Milenium rampy. Ačkoliv díly Gibraltar byly předobrazem těchto produktů (stejně i třeba slovenský MS Stativ) tak okopírované díly (clampy, paměťovky, holdery) NEBRAT!! jednak už nejsou ani výrazně levnější, ale hlavně jsou z nějakého měkkého materiálu a odejdou doslova po pár týdnech namáhání!!!! I tuhle zkušenost mám!! Chtěla jsem v začátku používání rampy trochu ušetřit a takhle se mi to vymstilo. nakonec jsem vše "negibraltarské" musela vyhodit a nakoupit k plné spokojenosti originální kousky.
Ačkoliv mě moje trojstranná rampa se vším tím železem přišla už na víc než 30 tisíc, tak si troufnu říct, že je to investice na hodně dlouhou dobu a že to je pro dobro věci a dobré pohody při hraní!! :wink:

Kulatých ramp se netřeba bát. vyjma těch hexa... cosi od YAMAHA a nebo zmíněné PEARL obdelníkového průřezu, dělají i třeba u TAMA nebo DW taktéž rampy z kulatiny!!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
SonMat

Příspěvek od SonMat »

ok, napsal by mi tu teda někdo něco aspon k této rampě? http://prislusenstvi-pro-bici.heureka.cz/pearl-dr-80/ jak jste m sem dali, jeza hezkou cenu, to jo :D :D tak jeslti by jste mi k tomu něco řekli.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

SonMat píše:ok, napsal by mi tu teda někdo něco aspon k této rampě? http://prislusenstvi-pro-bici.heureka.cz/pearl-dr-80/ jak jste m sem dali, jeza hezkou cenu, to jo :D :D tak jeslti by jste mi k tomu něco řekli.
Co k tomu potřebuješ říct?? Myslím že dobrý.... hlavně si zjisti, jestli k tomu dokážeš sehnat i třeba další clampy nebo tak, pokud budeš v budoucnu potřebovat. Jinak cenou se to nedá srovnat s Gibraltarem (ten je v takovéhle sestavě víc jak 2x dražší...) Jinak kvality bych se u PEARL nebála no a navíc to kupuješ se zárukou, tedy kdyby cokoliv, máš 2 roky záruku přece!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“