the t.bone SC 440 USB Podcast Bundle vs vsechno ostatni

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
Jakub Svec

the t.bone SC 440 USB Podcast Bundle vs vsechno ostatni

Příspěvek od Jakub Svec »

Ahoj, chci si poridit (pro kapelu) mikrofon the t.bone SC 440 USB Podcast Bundle +
PRODIPE STUDIO 22
USB zvuková karta
, ale nevim jeslti se to opravdu vyplati dat do toho tolik penez.
Hrajeme rock/blues/rap, takze potrebuju co nejvetsi moznou kvalitu zaznamu vokalu (hlasu).
Dalsi vec co me zajima je jestli pujde mikrofon vubec propojit s kartou, kdyz je mic USB.
Predem moc dekuji za odpoved.
Paris
Rádce

Re: the t.bone SC 440 USB Podcast Bundle vs vsechno ostatni

Příspěvek od Paris »

Jakub Svec píše:Dalsi vec co me zajima je jestli pujde mikrofon vubec propojit s kartou, kdyz je mic USB.
Nepujde. Ten mikrofon se pripoji rovnou k pocitaci.
Jakub Svec píše:PRODIPE STUDIO 22 USB zvuková karta
Ta se mi nezda jako vhodna, napriklad nema dedikovany mikrofonni vstup (ani napajeni pro kondenzatorove mikrofony).
Jakub Svec

Paris píše:
Jakub Svec píše:Dalsi vec co me zajima je jestli pujde mikrofon vubec propojit s kartou, kdyz je mic USB.
Nepujde. Ten mikrofon se pripoji rovnou k pocitaci.
Hm... toho jsem se prave bal.
Jakub Svec píše:PRODIPE STUDIO 22 USB zvuková karta
Ta se mi nezda jako vhodna, napriklad nema dedikovany mikrofonni vstup (ani napajeni pro kondenzatorove mikrofony).
S kartou jsem byl vcelku na vazkach jestli je to dobra volba.
Tedka teda vidim,ze asi nebude.
A nejakou, kvalitativne prijatelnou zvukovku do 2000 nikdo nezna ? :)
Jinak dekuji moc za odpoved.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

A na co potřebuješ zvukovku, když už je v rámci USB mikrofonu a budeš jej připojovat rovnou do PC přes USB? Asi jsi to moc nepochopil.

Druhá věc je kvalita záznamu s tím mikrofonem. Vem si, že tak, abys něco alespoň trochu kvalitně nahrál, bys musel investovat dejme tomu alespoň 2k za mikrofon a 2k za zvukovku, IMHO. A ty máš vybrán mikrofon (s integrovanými převodníky) za 1,5k. Nechci hanit něco, co jsem netestoval, ale kdyby to tak fungovalo, asi by se pak nevyplatilo vyrábět a prodávat ty dražší (a ano - kvalitnější) zařízení. Nicméně na "nějaké" pořízení záznamu to snad stačit bude. Půjde i o to, jak budeš mít vyřešenou akustiku místnosti, ta se při snímání kondenzátorovým mikrofonem taky dost projeví.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jakub Svec píše:...tolik penez...
"Tolik peněz" vypadá úplně jinak (ale jasně - záleží na úhlu pohledu, nechci zase nějak prudit), nicméně Hendrek to napsal vcelku výstižně. Shrnul bych to asi takhle: s rozpočtem okolo 2000,- Kč bych se vyjadřoval spíš v rovině "pořídit záznam". Pro "pořídit nahrávku" by fakt rozpočet a setup měl vypadat malinko jinak; po zhodnocení četnosti pořizování nahrávek by mělo možná spíš smysl najít si v blízkém okolí nějaké menší studio, které má adekvátní vybavení, zkušenosti a vůbec záruky na nějakou kvalitu.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Jakub Svec

Dekuji vsem za odpovedi.
Nicmene the t.bone 440ku uz jsem zavrhnul, uz jen proto ze je USB. V nasi situaci kapely by byl USB asi nejvyhodnejsi, ale potrebuju neco co je rozsirovatelne. Tzn. zvukovou kartu z ktere muzu vytahnout nakej kloudnej zvuk a samozrejme mikrofon kterej dobre snima (akusticky zajistenou mistnost nezminuju, o tu je postarano).
Nahravame vokaly na ktery je kladenej velkej duraz (rap), - na to by stacil USB mic.
Zaroven ale potrebuju obcas nahrat pres zvukovou kartu i kytaru.
Na USB mikrofonu mi proste vadi ze je neupgradetovatelny, ze ho za pul roku muzu vyhodit protoze budu potrebovat neco jinyho. Vic nez 4000 bohuzel investovat nemuzu, chodime na stredni.
Kamarad me porad tlaci do "diktafonu" Zoom H2n.
Me je neco takovyho kupovat trochu proti srsti.
No otevru si na to specialni otazku.
Jinak dekuju moc vsem za odpovedi.
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

tak si pořiď nějakou třeba i tu blbou Alphu a k ná pořiď nějakou SM58 (ano myslím obyčejnou dynamiku) - myslíš, že v daným cenovým rozpětí je to slušnej balík - když trochu přytlačíš, můžeš pak koukat po Scarlet 2i2... ale obecně ta dynamika odvede víc práce než nějakej levnej čínskej kondík...

- zapomeň na H2 - to si pořiď USB mikrofon a jsi na stejným...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“