Omlouvám se,jestli už to téma tady je..
Mám problém,když hraju ve skladbě hajtku s dvošlapkou,tak si jí silně utáhnu ve volným stavu,ale někdy se mi povoluje a pak dělá kravál a musim jí během hry zas utáhnout(kličku hajtky).Používáte někdo tohle a jak vám to vyhovuje? Nemůžete mi kdyžtak změřit průměr tý díry,na jakou je to tyčku,vim že Gibraltar má trochu jiný rozměry,asi palcový.Jo,a držák zavřený hajtky nechci.. http://kytary.cz/gibraltar-sc-dc/HN121947/
necibici píše:Omlouvám se,jestli už to téma tady je..
Mám problém,když hraju ve skladbě hajtku s dvošlapkou,tak si jí silně utáhnu ve volným stavu,ale někdy se mi povoluje a pak dělá kravál a musim jí během hry zas utáhnout(kličku hajtky).Používáte někdo tohle a jak vám to vyhovuje? Nemůžete mi kdyžtak změřit průměr tý díry,na jakou je to tyčku,vim že Gibraltar má trochu jiný rozměry,asi palcový.Jo,a držák zavřený hajtky nechci.. http://kytary.cz/gibraltar-sc-dc/HN121947/
nemám přesně tenhle odpínák ale trošku jiný,
nicméně NEBOJ, bude ti to pasovat! je to UNIVERZÁLNÍ na všechny stojany!
Přeměřit to můžu ale až o víkendu ve zkušebně... ale je to zbytečný!! Fakt to bude dobře pasovat, neboj se nic
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
přesně tak, tyhle držáky (ať už přímo tenhle, nebo od jiné značky) jsou univerzální a netřeba se tedy obávat, že by nepasoval.
Nicméně si nejsem úplně jistý zda by to vyřešilo tvůj problém. Protože tyhle držáky po uvolnění páky pustí vrchní činel HH na spodní, ale nějak je k sobě neutáhne. Tak nevím zda by ti to pomohlo v té "hlučnosti" jak píšeš. Zkus si nejdřív povolit dosavadní držák vrchního činelu tak, aby volně spadnul na spodní a něco zahrát. Pokud ti to tak bude vyhovovat, není co řešit a jdi do toho.
Jinak je to super vychytávka právě k double pedálu, já už o tom uvažuju dlouho.
Ono mu to pomůže, protože on to zase takový bengál není... ono hajtka v ploze "pevně sešláplá" při double bass bubnování zanikne, zatímco takhle "volně na sobě" je to tak akorát. Ono mnoho metalových hráčů požívá dokonce hajtku "otevřenou bez sešlapu" tak cenťák nebo dva nad sebou a to už je bengál. Takhle třeba hraje z těch známějších Milda Meier.
Navíc pro tižší hru "sešláplé" hajtky při double bass bubnování použvám ještě druhou, pevně zavřenou hajtku 12"
Tu vychytávku používám možná 10-15 roků (jasně že ne přesně ten konkrétní kousek) vlastně nedlouho po tom co jsem jakž takž zmákla dvojšlapku (tehdy ještě dva kopáky) a fakt můžu jen a jen doporučit!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Tak jsem ten hi-hat clutch objednal,ale od Pearlu,vypadá trochu líp a hlavně ten Gibr.nemaj.. http://kytary.cz/pearl-p-dcl-300p/HN097488/
A kupuju tu blánu na kopák Evans Gmad,tak jsem fakt zvědavej,možná natočim video,před a po...
Nevšim,díky za info! Naštěstí to nebylo skladem,tak jsem stornoval a objednal z bici.cz
Já nevěděl,že tam mají taky tu blánu a dokonce o 150Kč levněji.
necibici píše:Vždyť je to stejný jako ten můj první odkaz na kytary.cz..?!?
To mě teď fakt pobavilo (Monďo, že ty ještě plachtíš - pardon za OT narážku na jeden nedělní FB status )
Nestává se vám někomu, že se vám během hraní trochu přetočí tyčka hh, na které drží ta vrchní část clutche a tím pádem se pak přetočí i ta páčka, do které se musí uhodit paličkou, aby vrchní díl hajtky spadnul dolů (prostě ten čarný bazmek )? Pamatuji si, že když jsem to používala, tak se mi to občas stalo a strašně mě to rozčilovalo
Bouchneš do páčky -> kus držáku s činelem se uvolní a volně spadne, máš polozavřenou hajtku a volné nohy, až tě dvojšlapka omrzí, tak sešlápneš pedál, tím se ti držák zahákne za ten háček a opět máš hajtku šlapací
(nemám to, ale předpokládám podle obrázku, že přesně tak to funguje, jestli ne, tak mě prosím opravte)
Moleek píše:Bouchneš do páčky -> kus držáku s činelem se uvolní a volně spadne, máš polozavřenou hajtku a volné nohy, až tě dvojšlapka omrzí, tak sešlápneš pedál, tím se ti držák zahákne za ten háček a opět máš hajtku šlapací
(nemám to, ale předpokládám podle obrázku, že přesně tak to funguje, jestli ne, tak mě prosím opravte)
Přesně tak!
Kajda píše:.... (Monďo, že ty ještě plachtíš - pardon za OT narážku na jeden nedělní FB status )
Nestává se vám někomu, že se vám během hraní trochu přetočí tyčka hh, na které drží ta vrchní část clutche a tím pádem se pak přetočí i ta páčka, do které se musí uhodit paličkou, aby vrchní díl hajtky spadnul dolů (prostě ten čarný bazmek )? Pamatuji si, že když jsem to používala, tak se mi to občas stalo a strašně mě to rozčilovalo
Mám sotva půlku dlouhého týdne v práci za sebou... kdo trošku má představu co dělám, tak pochopí že prostě nejen tělo, ale i hlavička je unavená...
každopádně k té zkušenosti kajdi... ne nestává! Mám tu tyšku pevně zataženou tak, že ani povolit nejde. Spíš se mi stává, že se občas povolí matice od vrchního činelu při tom hraní s odpínákem a tak jednou/dvakrát za koncert to musím znovu dotáhnout.
Monikad píše:Ono mu to pomůže, protože on to zase takový bengál není... ono hajtka v ploze "pevně sešláplá" při double bass bubnování zanikne, zatímco takhle "volně na sobě" je to tak akorát. Ono mnoho metalových hráčů požívá dokonce hajtku "otevřenou bez sešlapu" tak cenťák nebo dva nad sebou a to už je bengál. Takhle třeba hraje z těch známějších Milda Meier.
Navíc pro tižší hru "sešláplé" hajtky při double bass bubnování použvám ještě druhou, pevně zavřenou hajtku 12"
Tu vychytávku používám možná 10-15 roků (jasně že ne přesně ten konkrétní kousek) vlastně nedlouho po tom co jsem jakž takž zmákla dvojšlapku (tehdy ještě dva kopáky) a fakt můžu jen a jen doporučit!!
Jasně, mě to taky nepříjde jako bengál. Ale je to velmi subjektivní, to co je pro nás "metalisty" snesitelné piánko může být třeba pro "jazzmeny" neskutečný kravál.
Proto jsem taky psal, ať si tuto "volnou" polohu HH vyzkouší než koupí něco, co by ho třeba nemuselo plně uspokojit.
Asi jsem to na začátku špatně popsal..
Před skladbou kdy hraju na hajtku a k tomu dvošlap,utáhnu hajtku v nulový poloze,ale jak hraju normálně s nohou na hajtce,tak jí "prošlápnu " a mezera se zvětší,takže při další pasáži na dvošlap už to zní jinak.Hraju rock-metal,ale takhle otevřená hajtka je mi proti srsti,tak doufám,že jsem to objasnil.Zvuk vypojený hajtky mi stačí..Tak jenom doufám,že si o tu páčku nebudu lámat paličky
Od 1:10 min. http://www.youtube.com/watch?v=tMTZZxWG8eU
Možná bych to neměl psát,ale jako poučení pro šetřílky...
Celej problém je fuč,co jsem se konečně zbavil Basix dabla s hajtkou.
Já blbec,si nechával tu hajtku,jako že je stejná k tý dvojšlapce,přitom jsem měl doma uloženou originál Tama roadpro,co jsem jí koupil s bicíma.Problém byl v tom šitózním úchytu topu hajtky,co se sám povoloval.....