Zdravím, mám doma asi rok starou les paulku, hranou poměrně málo, je jako nová. Dneska po zapojení a hraní jsem zjistil, že mi asi špatně funguje přepínač. Jde o tohle :
Když mám přepínač na kobylkovým snímači s hlasitostí normálně na max a krkovej mám úplně ztlumenej, přepnu na krkovej (kterej je ztlumenej) a pokud je ten kobylkovej odtlumenej, kytara slabě hraje, takovej zvuk jako když stáhnete volume. Funguje to i naopak :
Když je přepínač na krkovým, kterej je odtlumenej a přepnu na úplně staženej kobylkáč, tak ten kobylkáč taky slabě hraje. Znamená to, že kytara je potichu jen pokud jsou stažený oba volume.
Nevíte co s tím ? Dráty se v šachtě přepínače nikde nedotýkají a spoje jsou dobrý a pevný. Poradíte někdo co s tím ?
Pomoc - špatně fungující přepínač LP
Pravidla fóra
Pomoc - špatně fungující přepínač LP
.: NBE Jolana Diamant 2008 :: Epiphone Les Paul Standard :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
.: Blackstar HT Studio 20-H :: Blackstar HTV-112 :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
Re: Pomoc - špatně fungující přepínač LP
kamo to je normalni , staženej jeden snimač udelá že ten druhej víc hraje ,,,ale trochu zle to popisuješ tak se mozna pletu v tom co je tvuj problem
LP je trochu jinak delany
LP je trochu jinak delany
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
No ono se to špatně popisuje
zkusím to znovu :
Představ si že máš přepínač na kobylkáči, všechny poťáky na max.
Kobylkáč Volume ztlumíš úplně dolů, ale snímač pořád hraje jako by byl asi tak na 1 - 2
Úplně přestane hrát teprve až ztlumíš i krkový snímač.
Snad je to trochu lépe pochopitelné.
Pravda, při hraní mi to nijak zvlášť nevadí, ale člověka to naštve a znervózní, kupříkladu moje SG to nedělá a ani si nepamatuju, že by to nějaké LP co jsem držel v ruce dělalo. Ale jestli je to u LP normální, tak jsem to vždycky asi přehlídnul...
EDIT : teď podle tohoto popisu vidím že to nemusí být přepínačem , to mi nedošlo při zakládání...
Představ si že máš přepínač na kobylkáči, všechny poťáky na max.
Kobylkáč Volume ztlumíš úplně dolů, ale snímač pořád hraje jako by byl asi tak na 1 - 2
Úplně přestane hrát teprve až ztlumíš i krkový snímač.
Snad je to trochu lépe pochopitelné.
Pravda, při hraní mi to nijak zvlášť nevadí, ale člověka to naštve a znervózní, kupříkladu moje SG to nedělá a ani si nepamatuju, že by to nějaké LP co jsem držel v ruce dělalo. Ale jestli je to u LP normální, tak jsem to vždycky asi přehlídnul...
EDIT : teď podle tohoto popisu vidím že to nemusí být přepínačem , to mi nedošlo při zakládání...
nejsem elektrikár ale nebude to vymenenymi špatnymi potenciometry ? co nejdou uplne do nuly ? nevim kdo tu kytaru vlastnil ale mozna to tak chtel schvalne.
nebo se koukni na ten prepinač zespod jestli se tam nedotykaj spatne ty udelatka , je to celkem easy řešený
a ne tak drahý na vymenu
nebo se koukni na ten prepinač zespod jestli se tam nedotykaj spatne ty udelatka , je to celkem easy řešený
a ne tak drahý na vymenu
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
Poťáky klidně jsou v nule, ale není na tom třeba treble bleed mod s odporem?
http://static.zoovy.com/img/guitarelect ... sistor.jpg
http://static.zoovy.com/img/guitarelect ... sistor.jpg
Už som písal Venovi SS. Je to "problém" "starého" zapojenia Les Paul. Používajú sa totižto dve schémy zapojenia. Jedna je tak, že na bežci potenciometra je vývod snímača, druhá je tak, že bežec je zapojený na výstupný JACK gitary. Prvý mód má nevýhodu v tom, čo opisuje Veno. Druhý spôsob ma nevýhodu v tom, že v strednej polohe prepínača snímačov sa stíši gitara na nulu oboma potenciometrami. V prvom sa stíši len snímač toho potenciometra, ktorému prislúcha. Vot eto vsjo.
Stačí preletovať vývody snímačov na krajné kontakty potenciometrov a gitara bude ticho. Ale bude ticho aj v strednej polohe prepínača a to OBOMA potenciometrami.
Stačí preletovať vývody snímačov na krajné kontakty potenciometrov a gitara bude ticho. Ale bude ticho aj v strednej polohe prepínača a to OBOMA potenciometrami.
Tak nakonec to nejspíš není chyba. Dokonce jsem zjistil, že se mi ten zvuk hodí. Myslím ten zvuk, když je přepínač na kobylkovým a ten je na nule, kdežto krkovej je na max a ta kytara slabě hraje. Na vybrnkávačky s lehce nakresleným tónem je to ideální, takže to tak míním ponechat
díky za příspěvky