dozvuk u sóla

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
jahja

dozvuk u sóla

Příspěvek od jahja »

Předem se omlouvám, že přicházím s tématem, které jistě mnohokrát zaznělo, ale mám jednoduchý dotaz: otec chce k narozeninám efekt, aby mu při sólu "udělal protáhlý zvuk" :-) Tak jsem hledal, hledal, ale jelikož se nevyznám, raději se ptám. Konkrétně třeba mluvil o Comfortably Numb sólu. Mně z toho vylezl nějaký sustainer, ale raději si nechám poradit od muzikantů. Nepište mi, prosím, konkrétní efekty (stejně se v tom nevyznám), ale typ. Mockrát děkuji.
jahja

Re: dozvuk u sóla

Příspěvek od jahja »

Nikdo žádný nápad, prosím?
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

A co má za aparát a kytaru? Konkrétně tady v té nahrávce bych bych to tipnul na chorus/reverb, možná kompresor, delay, ... Hlavně to bude ale v rukách.

Tady jsou o tomhle songu další informace:

http://www.gilmourish.com/?p=268
http://www.harmonycentral.com/t5/Electr ... p/18237944
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Taky je otázka, jestli nejde po takovém tom přirozeném zvuku, kdy jde aparát lehce do kontrolované vazby... To se napodobuje dost blbě - chce to mít vytavenej apec a cit v rukou, nic víc není potřeba, jen to chce mít prostory, třeba panelák na to asi není zrovna ideální :)
jahja

Příspěvek od jahja »

No, sice mluvil o tomto sólu, ale nemusí to být uzpůsobeno přímo na to. Chce prostě, aby se tón "protáhl, dozněl". Já vím, že je těžký poradit, protože asi ani on neví, co přesně chce a já stoprocentně vyberu špatně:-), ale asi to bude delay nebo sustainer, ne?
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

jahja píše:No, sice mluvil o tomto sólu, ale nemusí to být uzpůsobeno přímo na to. Chce prostě, aby se tón "protáhl, dozněl". Já vím, že je těžký poradit, protože asi ani on neví, co přesně chce a já stoprocentně vyberu špatně:-), ale asi to bude delay nebo sustainer, ne?
Spíš ten delay...
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Možností je spousty, jestli chceš konkrétně Comfort, tak tak big muff + ten delay, případně hodit na začátek boss cs nebo mxr dynacomp a pak vhodně nastavit aparát.

Jestli chce zdelšit zvuk celkově, tak to může udělat pomocí kompresoru, delaye, reverbu nebo to musí vychytat nějak se zpětnou vazbou

edit: důležitá věc jsou ruce, vibrato, dobře seřízená kytara
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“