Ahoj,
používám odposlech do sluchátek a trochu se děsím vazeb. Momentálně používám pouze pecková sluchátka, takže případná vazba není tak zlá, ale kvůli nedostatečné kvalitě jsem se začal rozhlížet po lepších sluchátkách, pravděpodobně špuntech. A zároveň začínám mít strach o svoje bubínky, protože předpokládám, že vazba v takových sluchátkách bude horší. Tak jsem se začal rozhlížet po něčem, co by tomu zabránilo. Nějaký volume limiter. Bohužel jediné, co jsem našel, jsou limitery, které jsou k tomuto účelu součástí bezdrátových in-ear systémů. Pro distribuci signálu odposlechu ale používám kabel, jsem s tímto řešením spokojen a kupovat bezdrátový systém za deset tisíc kvůli limiteru mi nepřijde jako dobrý tah.
Nemáte někdo zkušenost, jak se toto dá řešit?
Díky
Volume limiter - ochrana sluchu
Pravidla fóra
Re: Volume limiter - ochrana sluchu
Jestli ti jde vše do sluchátek, tak žádná vazba nebude. Ty sluchátka jsou mnohem tišší a ve tvém uchu. Mikrofon o nich ani neví. Jinak to chce s citem nastavit a vyzkoušet. Řeš problémy, jestli nějaké budou. Takhle si je možná jen přiděláváš.
Zvukař z Podkrkonoší
Já také uvažuji o přechodu na odposlech do sluchátek a tohle by mne také zajímalo.
V podstatě - když budou mít in-eary všichni z kapely a na pódiu žádný klasický monitor nebude, neměla by zpětná vazba nastat. Ale co když se najde někde opilý pitomec, který skočí na podium a zařve do mikrofonu...?
V podstatě - když budou mít in-eary všichni z kapely a na pódiu žádný klasický monitor nebude, neměla by zpětná vazba nastat. Ale co když se najde někde opilý pitomec, který skočí na podium a zařve do mikrofonu...?
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
Ano, nemyslel jsem zpětnou vazbu vzniklou sluchátky, ale občas hrajeme v podmínkách, kde nelze zaručit 100% bezpečnost proti vazbě mezi mikrofony a například odposlechy z beden. Nestává se to často, ale přecijen, uši mám jen jednyAndreas11 píše:Já také uvažuji o přechodu na odposlech do sluchátek a tohle by mne také zajímalo.
Existují dva druhy in-earů:
1) levný bez interního limiteru
2) lepší s interním limiterem. Ten je právě určen pro to, aby ochránil sluch v případě vazby nebo nějakého podobného nadlimitního zvuku.
Měl jsem první in-ear bez limiteru a mohu říci: nikdy víc. Vždycky si kupujte pouze ten model, který má limiter uvnitř. Btw. viděl jsem i model, který to měl nakreslený na displeji v návodu, ale v reálu uvnitř žádný nebyl. Takže jsou i trochu podvodní výrobci, kontrolujte při nákupu...
Pokud už ho máte a limiter nemá, tak za sebe mohu doporučit (po některých zážitcích na scéně) jenom jedno: vyměnit, upradovat...
1) levný bez interního limiteru
2) lepší s interním limiterem. Ten je právě určen pro to, aby ochránil sluch v případě vazby nebo nějakého podobného nadlimitního zvuku.
Měl jsem první in-ear bez limiteru a mohu říci: nikdy víc. Vždycky si kupujte pouze ten model, který má limiter uvnitř. Btw. viděl jsem i model, který to měl nakreslený na displeji v návodu, ale v reálu uvnitř žádný nebyl. Takže jsou i trochu podvodní výrobci, kontrolujte při nákupu...
Pokud už ho máte a limiter nemá, tak za sebe mohu doporučit (po některých zážitcích na scéně) jenom jedno: vyměnit, upradovat...
- Jens Ludwig
- Odborník
tak msíš kytarou sundat dřív, než tam zařve...Andreas11 píše: Ale co když se najde někde opilý pitomec, který skočí na podium a zařve do mikrofonu...?
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Pánové, určitě ty špunty nebudete mít našponované na maximální hlasitost co snesete. To by jste do roka neslyšeli. Špunty utlumí zvuky z pódia a vy si k tomu domícháte pár nejdůležitějších věcí. Takže když někdo přijde a zařve, vám to trochu pocuká uši, ale neohluchnete.
No a pokud jste decibeloví maniaci, tak vám to může být jedno, jen to urychlí nevyhnutelné...
No a pokud jste decibeloví maniaci, tak vám to může být jedno, jen to urychlí nevyhnutelné...
Zvukař z Podkrkonoší
Ahoj,
Už zde padlalo téma ochrany sluchu. Jaké jsou dobré, pokud možno výborné špunty pro ochranu proti hluku jak před podiem tak na podiu? Stačí universalni špunty, které vyrábí např. Alpine ( https://kytary.cz/alpine-partyplug-tran ... /HN155677/ ) , nebo si musím nechat ,,ušít na míru" u audiologa?
Dik za odpovědi.
Už zde padlalo téma ochrany sluchu. Jaké jsou dobré, pokud možno výborné špunty pro ochranu proti hluku jak před podiem tak na podiu? Stačí universalni špunty, které vyrábí např. Alpine ( https://kytary.cz/alpine-partyplug-tran ... /HN155677/ ) , nebo si musím nechat ,,ušít na míru" u audiologa?
Dik za odpovědi.