Preamp/comp ART Tubepac - šum

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Andy25555

Preamp/comp ART Tubepac - šum

Příspěvek od Andy25555 »

Zdravím :)
koupil jsem si předzesilovač ART Tubepac se zamýšleným použitím pro mikrofon.
Problém je ovšem takový, že Tubepac vytváří takový šum, že je použití mikrofonu prakticky nemožné.
Myslím si, že to má spojitost s napájením. PC a vše ostatní je totiž napájené z jedné zásuvky přes APC Surge Arrest. Jinak to totiž v dané místnosti ani není možné.
Pokud se nic neděje, je šum konstantní. Jinak jsou v šumu výrazně cítit třeba i pohyby myši při práci na PC.
Přemýšlel jsem například o koupi distribučního modulu. Pomohlo by mi to?
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Preamp/comp ART Tubepac - šum

Příspěvek od ricardo »

Neumim si to moc predstavit jak to je pozapajeny

art tube je jen predzesilovač, jo?
a PC je zapnuty kuli čemu? je tam zvukovka integrovana ? do ktery je veden signál z art tubeac ?
nebo je zapojen do nejakyho zesilovače extra ? a s pc ma společnou jen zasuvku?
mam skušenost že ruchy z pc sou slyšet v sluchatkovym vystupu zvukove karty pokud je ten sluchatkovy zesilovač napajen z PC zdroje. na linkovem by mnel byt menši nebo vubec .
pokud ze zesilovačem bez PC neni šum brum , tak problem neni v ART TUBEPAC je potreba to extra vyskoušet.
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
Andy25555

Příspěvek od Andy25555 »

art tubepac je předzesilovač/kompresor...
PC je zapnutý, aby se vůbec mohl signál nahrávat. Zvukovku nahrazuje M-Audio Projectmix, takže externí.
Vše má společnou zásuvku, jak pc, tak tubepac, tak projectmix.
Sluchátka jsou zapojena do projectmixu, který jako výjimka od m-audia není napájen z pc ale ze sítě.
"šum brum" nevím, jak si představit. Tubepac extra asi nevyzkouším, jelikož bez pc neuslyším signál z projectmixu.

Schéma:
Rode K2 - ART Tubepac - M-Audi Projectmix - PC
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

je na čase priznat že na projekt mix sem krátky :roll:
je tam firewire konektor s kterym skušenost nemam , ... jen se laicky ujistim že sluchatka nejsou bezdratová která u mne spusobuje PC brum vyšší než klasická .. tipuju že ne . Nejsem moc schopen uverit že by takovyhle skoro profi pristroje mneli nejake PC rušeni ze síte .. i když sem tyhle stižnosti už nekde čet ..
nechavam odpovedi na nekoho skušenejšího.. :?

ps. elektronky v tubepack sou nové ?
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
Andy25555

Příspěvek od Andy25555 »

Samotný Projectmix je výborný nástroj, na ten si stěžovat nemůžu, je to úžasný usnadnění práce, maximálně snadná synchronizace s Nuendem, prostě paráda. Při koupi byl nový.
Firewire je normálně zapojen do pc přes kvalitní rozšiřující kartu (http://www.alza.cz/firewire-radic-kouwe ... d90384.htm), tenkrát jsem za ni dával ještě devět stovek.
Sluchátka pro nahrávání používám Sennheiser HD448, kvůli jejich dobrému poměru cena/výkon. Pro běžný poslech mám obyčejnější Sennheiser eH150.
Tubepac byl právě kupovaný bazarový, jenom levně jako doplňková hračka, než si pořídím něco kvalitnějšího. Měl jsem před tím Behringer Tube Ultragain MIC100, který byl taktéž bazarový a který mi také vyluzoval hrozný šum. Jelikož jsem ho koupil podezřele levně, byl jsem přesvědčený, že šum způsobuje on. Když už mám doma ale druhý předzesilovač a šum přetrval, musí být chyba někde jinde.
Nerad bych totiž později sehnal něco kvalitnějšího a poslouchal z toho taky šum. :D
Samotný šum je konstantní, podle čehož soudím, že se bude jednat o napájení.
To zvýšení šumu při pohybu myši je divné, nicméně je to fakt.
Elektronky nové nejsou, Tubepac byl již používaný a pochybuju, že by byly měněny.
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

a kam to do toho project-mixu máš připojeno???
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Andy25555

Příspěvek od Andy25555 »

hned první vstup, tak jako jsem měl připojenej jenom mikrofon v době, kdy jsem jěště tubepac neměl.
(xlr)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mhm - to může být trochu kámen úrazu, protože propojuješ vzájemně nepřizpůsobené strany: linkový výstup a mikrofonní vstup. ART by měl být zapojován do linkového vstupu. Neříkám, že to situaci vyřeší, ale budeš mít minimálně signálové zapojení správně!

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Andy25555

Příspěvek od Andy25555 »

připojuji oba xlr, to mám propojit oba jackem?
omlouvám se, ale asi jsem to dost dobře nepochopil.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ne - vypadá to na kabel XLR - TRS (XLR do ARTu a TRS do zvukovky/mixu/čehokoli...). Na straně ARTu je ten JACK jen nesymetrický, to by byla škoda nevyužít symetriku, když je k dispozici.

P.

EDIT: dokonce to píšou i v manuálu...... 8)

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“