Jsem kytarista, ale basa mě prostě dlouho láká a určitě bych se k ni odhodlal dřív, jenže zároveň i zpívám a měl jsem z toho trochu strach, protože je to přeci jen řekl bych náročnější. Ted ale co od nás basák odešel jsem se teda rozhodl
Jaká aparatura do zkušebny do 15 000?
Pravidla fóra
Jaká aparatura do zkušebny do 15 000?
Ahoj,
Jsem kytarista, ale basa mě prostě dlouho láká a určitě bych se k ni odhodlal dřív, jenže zároveň i zpívám a měl jsem z toho trochu strach, protože je to přeci jen řekl bych náročnější. Ted ale co od nás basák odešel jsem se teda rozhodl
Potřeboval bych poradit s nějakou aparaturou pokud možno co nejlepší poměr cena/výkon, přeci jenom je možné že to dohromady nebudu schopný dát 
Naposledy upravil(a) BadDrake dne 6.03.2013 9:18, celkem upraveno 1 x.
Re: Výbava
Na tohle ti bohuzel nikdo neporadi - dopln na co, za kolik, novou/bazar atd. Udelej dve veci - zaprve se klidne porad s tim odejdivsim basakem, ten by ti snad mohl leccos rict. Za druhe si projdi temata co je tu napsane, treba zjistis, ze tu neco podobneho je (to ja ti ted nemuzu rict, protoze nevim spoustu veci, viz ma prvni veta).BadDrake píše:Ahoj,
Jsem kytarista, ale basa mě prostě dlouho láká a určitě bych se k ni odhodlal dřív, jenže zároveň i zpívám a měl jsem z toho trochu strach, protože je to přeci jen řekl bych náročnější. Ted ale co od nás basák odešel jsem se teda rozhodlPotřeboval bych poradit s nějakou aparaturou pokud možno co nejlepší poměr cena/výkon, přeci jenom je možné že to dohromady nebudu schopný dát
Naposledy upravil(a) KIWI dne 5.03.2013 21:23, celkem upraveno 1 x.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Výbava
Stejně jako obsah prvního postu. V téhle podobě to je leda tak zralé na zamknutí, protože to je o ničem nevypovídající duplicitní thread.KIWI píše:A taky musim rict, ze nazev tematu jsi taky nezvolil nejstastnejsi
Zkus tedy, Draku, použít funkci Hledat a najít si thread o aparatuře v tvé cenové kategorii, případně tu doplň nějaké informace, pokud je tvůj dotaz natolik unikátní, a uprav název threadu podle toho, co vlastně chceš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Re: Přecházím z kytary na basu, jaká aparatura?
Ok, no scháním určitě nějakou lampu za dobré prachy a s obstojným výkonem do zkušebny atd... U kytarových zesilovačů se mi dost zamlouvali Bugery, vzhledem ke zpracování a ceně. Vyrábí i basové zesilovače ale ten basák propaguje hodně TC. Jaký je teda váš názor? Popřípadě s uplně jinou značkou?
A za jake penize?? Clovece mi se snad nehnem z mistaBadDrake píše:Ok, no scháním určitě nějakou lampu za dobré prachy a s obstojným výkonem do zkušebny atd... U kytarových zesilovačů se mi dost zamlouvali Bugery, vzhledem ke zpracování a ceně. Vyrábí i basové zesilovače ale ten basák propaguje hodně TC. Jaký je teda váš názor? Popřípadě s uplně jinou značkou?
"Do zkusebny atd." znamena predpokladam ze i normalne na koncerty.
Kombo nebo repro+hlava?
Vadi ti bazar?
Do jakeho hudebniho stylu, potazmo jaky si predstavujes zvuk?
Lampy na basu nejsou levna zalezitost. A dovolim si upozornit, ze to neni jako u kytar - u bas neni lampa nejakou nutnosti nebo necim lepsim.
Na druhem foru je zastance TC Electronic. Mne osobne treba nejsou jejich apecy sympaticke. To je ovsem jen subjektivni zalezitost, zkus prosim uvest odpovedi na vyse uvedene dotazy, at muzeme prejit od nicnerikajici subjektivity k ucinne objektivite
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Styl něco jako Rancid, co se týče finanční stránky do 15 tisíc jenom hlavu seženu ne? A bazar mi nevadí 
- Nero
- Rádce
A box snad nepotřebuješ?BadDrake píše:jenom hlavu seženu ne?
Udělej pro nás něco - trošku se zamysli, zjisti, co potřebuješ, a napiš nám nějaký dotaz, na který půjde odpovědět bez toho, abychom z tebe 3 dny dolovali detaily.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Re: Jaká aparatura do zkušebny do 15 000?
A jaký?BadDrake píše:Box mám.
Jaky vykon, ohmy, prip. co tam je za repro..clovece jsi sam proti sobeBadDrake píše:Box mám.
Tady je jedno basové kombo, kámoš ho používá a hraje fakt dobře za dobré peníze.
http://vseprozvuk.cz/tc-electronic-bg500-210
Nehlede na to ze si myslim, ze do 15k jsou lepsi komba, tak tohle podle me moc nesplnuje pozadavky BadDrakea. Ale jelikoz ten mlci a zadne dalsi informace nepodava, tak mu nikdo asi moc neporadi.Daihen píše:Tady je jedno basové kombo, kámoš ho používá a hraje fakt dobře za dobré peníze.
- Nero
- Rádce
Se obávám, že Daihen tu je jen jako velmi nenápadná reklama na ten e-shop, protože všechny jeho příspěvky odkazují proklik na jednu a tu samou stránku 
PetrPeter 1975 - 2008
Za 15000 bych měl na prodej box 600w i zesilovač 500w Warwick který ti s výkonem určitě postačí v případě zájmu napiš.A jinak preferuju hodně značku Gallien Krueger která tě určitě taky nezklame.Ale jestli to máš na Punk máš možností víc 
Basa:Sterling by Music Man Ray 35, (záložní Cort Action V)
Zesilovač:Warwick 5.1.
Box:Warwick wca 411,wca 115
Zesilovač:Warwick 5.1.
Box:Warwick wca 411,wca 115