3/4 housle-délka krku
3/4 housle-délka krku
Ahoj,
mohl by mi,prosím,nějaký vlastník 3/4 houslí napsat délku krku od spoje s tělem až po "špičku" šneku ?
Na internetu jsem tyto informace nenašel.Pouze celkovou velikost a výšku těla.
Díky moc !
mohl by mi,prosím,nějaký vlastník 3/4 houslí napsat délku krku od spoje s tělem až po "špičku" šneku ?
Na internetu jsem tyto informace nenašel.Pouze celkovou velikost a výšku těla.
Díky moc !
Re: 3/4 housle-délka krku
Nevím jak to myslíš, ale nestačí tedy od celkové velikosti odečíst délku těla abys dostal délku krku?Jeje píše:Pouze celkovou velikost a výšku těla.
Rozměry jednotlivých výrobců se mohou lišit (neměřil jsem to, ale vycházím z údajů na internetu:
Velikost - tělo (cm) - celková dělka (cm) - délka krku (cm)
4/4 - 35,5 - 60 - 24,5
7/8 - 34 - 57 - 23
3/4 - 33 - 53 - 20
1/2 - 32 - 52 - 20
1/4 - 28 - 48 - 20
1/8 - 25 - 43 - 18
1/10 - 23 - 41 - 18
Budeš housle vyrábět?
No jo,já jsem teda blbec..
Díky moc
Díky moc
Nic se neděje, ony ty nejjednodušší věci člověka třeba hned nenapadnou. Proto jsem si nebyl moc jistý, jestli tvojí otázku chápu.
A ještě zopakuji svoji otázku: Budeš ty housle stavět samo-domo?
Už stavím,ale celé,tedy 4/4.Mám ale možnost sehnat krk ze 3/4 houslí a napadlo mě,zdali by nebyl použitelný (byť s úpravami) na "mé" housle.Nejspíš však ne...
No nevím jestli ten krk bude vhodný. Jinak klobouk dolů jestli ses pustil do stavby houslí.
Mě stačilo jen si přečíst kde mají být effa otvory a jde mi z toho hlava kolem.
http://www.houslelanc.cz/umisteni-postaveni-effa-otvoru
Máš fotky ze stavby?
Mě stačilo jen si přečíst kde mají být effa otvory a jde mi z toho hlava kolem.
http://www.houslelanc.cz/umisteni-postaveni-effa-otvoru
Máš fotky ze stavby?
Taky si krkem nejsem jistý.Fotek mám zatím pouze pár.A hodlám je případně zveřejnit až po případném dokončení.Nástroj dělám podle šablony stažené z internetu,takže jak to bylo,tak jsem to obkreslil včetně efek.. 
V houslích se nevyznám... Tyto slouží bohu žel/dík jen jako dekorace...
Ale jestli cokoli stavíš raději se poděl i o průběh stavby... Je to zajímavější a spíš Ti někdo zběhlý pomůže s problémy které si ani neuvědomuješ... Tož tak...
Ale jestli cokoli stavíš raději se poděl i o průběh stavby... Je to zajímavější a spíš Ti někdo zběhlý pomůže s problémy které si ani neuvědomuješ... Tož tak...
Vzhledem k tomu,že 3/4 krk opravdu použitelný nebude,neválí se doma někomu staré,rozbité a nepoužitelné 4/4 housle,kterých by se rád,nějak levněji,zbavil ?
Díky moc !
Díky moc !
Vlož to ještě do tržiště, tady to nemusí každý číst - trziste/Jeje píše:neválí se doma někomu ....nějak levněji,zbavil ?
Díky moc !