Výběr kláves - CASIO WK-6500

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Sygnia
last.fm: last.fm/user/Sygnia

Výběr kláves - CASIO WK-6500

Příspěvek od Sygnia »

Zdravíčko,

chci si pořídit klávesy. Jsem laik a proto potřebuji poradit, které parametry sledovat. Pořizuji si je za účelem zlepšení hry a především skládání hudby, a proto bych ocenila rady ohledně propojení s pc a vůbec možnostmi ohledně nahrávání. Ideální by pro mne byl kompromis mezi dlouhou klaviaturou a možností velké škály nástrojů.

Cenová kategorie: 9 000 - 12 000 Kč (s příslušenstvím obal, stojan, případně poradit, co ještě je nezbytné nebo vhodné pořídit)

Do oka mi padl tento kousek: http://kytary.cz/casio-wk-6500/HN114103/
Dokázali byste mi jej, prosím, nějak zhodnotit? Podělit se o své zkušenosti?
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Výběr kláves - CASIO WK-6500

Příspěvek od ricardo »

v klavesoch som začiatočnik , osobne som mal len digitalne piano YDP140 od Yamaha a po kratkej dobe som ho predal (hlavne pre minimum funkcii), malo vyborne zvuky ako skoro každa Yamaha, od tej doby sa ale obzerám po nejakych prenosnych klavesoch a práve casio wk mi pride snad najrozumnejšia volba pre niekoho ako ja čo to s klavesami nemysli moc vážne.
čo sa tyka nahravania do PC by nemal byť problem cez USB, ja ale poslednu dobu sa PC snažim vyhybať , a hladam nastroje , ktoré dokážu nahravať samé ... MIDI noty dokáže nahravať snad už aj detsky keyboard, ... audio z externeho zdroja to treba isť s cenou vyššie . niečo som videl v tech spec. u vyššieho modelu WK7500 ale stale niesom si istý či sa to dá.
a načo audio recording? tak napriklad si nahrate spev z mikrofonu :wink: alebo gitarku
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
Sygnia

Příspěvek od Sygnia »

díky za poznatky :) zpěv z mikrofonu, kytara, housle, flétna... to vše mám k dispozici. Ale pro skládání hudebních kompozic potřebuji slyšet, jak zní určitá melodie v tom a tom nástroji, a potřebuji to slyšet okamžitě, tzn. ne si nazpívat melodii a pak si ji v nějakém pc programu s daným nástrojem vytvořit a teprve potom poslechnout jak to zní. Klávesy jsou k tomu ideální, jde mi především o usnadnění samotného procesu skládání, než finální nahrávky.
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

Sygnia píše: .. pro skládání hudebních kompozic potřebuji slyšet, jak zní určitá melodie v tom a tom nástroji, a potřebuji to slyšet okamžitě
to jako si chceš na nahrate notičky menit rúzne nástroje ?
nevim jak snadno to jde s Casio WK 6500 , ostatne všechno .. zvuky , klaviatura , vybava podlehaji cene , zde neni moc konkurentu co nabizi 76klaves a ješte i spoustu funkci . tak se dá casiu jen podekovat ne kritizovat.
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
Sygnia

Příspěvek od Sygnia »

ricardo píše:
Sygnia píše: .. pro skládání hudebních kompozic potřebuji slyšet, jak zní určitá melodie v tom a tom nástroji, a potřebuji to slyšet okamžitě
to jako si chceš na nahrate notičky menit rúzne nástroje ?
nevim jak snadno to jde s Casio WK 6500 , ostatne všechno .. zvuky , klaviatura , vybava podlehaji cene , zde neni moc konkurentu co nabizi 76klaves a ješte i spoustu funkci . tak se dá casiu jen podekovat ne kritizovat.
tak zas mam nejakou soudnost, mela jsem na mysli ze si tu stejnou melodii zahraju sama, potom co si na klavesach zmenim nastroj... proste to uslysim v realnem case, a toho nedocilim kdyz bych tu melodii prvni musela naklikat do programu v pc, abych si ji mohla poslechnout v určeném nástroji
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

Dobrá, :) ,pokusim se zhrnout me vedomosti o techto nastrojich , co by ti mohli posloužit pri vyberu
než se nekdo skušenejší přidá

1. co mne zajima je tohle: "nový zvukový procesor typu AHL s duálními vzorky" škoda že jen dualnimi ..znamena to že pokud hraješ stejnou klavesu opakujici tón by mohl pusobit blbě, proto se použiva strídaní wave samplu pro ten který nástroj. u tohto Casio jsou dualni , Yamaha se svou AWM používa trinásobne vzorky.
2, klaviaturu pokud vyslovene netoužiš mit kladivkovou bych neřešil . mne tyhle Casio klavesy vyhovuji i vic jak yamahacke. Kdyby ale bylo potreba koukni se na dgx 640 http://kytary.cz/yamaha-dgx-640c/HN109909/
tam se setkáš s opravdu skvelymi zvuky s plnou 88key.
3, nahravani cez usb do PC jde , ale ne se zvuky ktere ma nastroj v sebe . budeš muset najít software (DAW+VSTinstrument) ktery má své vlastní zvuky , free VST nebudou nic moc . ty placený se budou dat využit i v profi recording.
4, osobne si myslim že když te to chytí, zakrátko budeš toužit po nečem lepším (hlavne klaviaturou a zvukmi(Casio WK) ale začít je nejak potřeba.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hodně jsme následně odbočili, takže pro AWM, skládání zvuku a podobné pokračujte prosím SEM.

Díky, P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
jung

Příspěvek od jung »

Na stránce: http://www.youtube.com/watch?v=yPZfOmWDWCk se moderátor probírá rejstříky Casio
WK 6500. Podívej se na ně.
Sygnia

Příspěvek od Sygnia »

Díky moc :) to jsem potřebovala.... nicméně, dneska jsem se stavila do hudebnin, a vyzkoušela. Splňuje to vše, co jsem požadovala, takže mám nejspíš jasno :)
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“