Výběr kláves - CASIO WK-6500
Pravidla fóra
Výběr kláves - CASIO WK-6500
Zdravíčko,
chci si pořídit klávesy. Jsem laik a proto potřebuji poradit, které parametry sledovat. Pořizuji si je za účelem zlepšení hry a především skládání hudby, a proto bych ocenila rady ohledně propojení s pc a vůbec možnostmi ohledně nahrávání. Ideální by pro mne byl kompromis mezi dlouhou klaviaturou a možností velké škály nástrojů.
Cenová kategorie: 9 000 - 12 000 Kč (s příslušenstvím obal, stojan, případně poradit, co ještě je nezbytné nebo vhodné pořídit)
Do oka mi padl tento kousek: http://kytary.cz/casio-wk-6500/HN114103/
Dokázali byste mi jej, prosím, nějak zhodnotit? Podělit se o své zkušenosti?
chci si pořídit klávesy. Jsem laik a proto potřebuji poradit, které parametry sledovat. Pořizuji si je za účelem zlepšení hry a především skládání hudby, a proto bych ocenila rady ohledně propojení s pc a vůbec možnostmi ohledně nahrávání. Ideální by pro mne byl kompromis mezi dlouhou klaviaturou a možností velké škály nástrojů.
Cenová kategorie: 9 000 - 12 000 Kč (s příslušenstvím obal, stojan, případně poradit, co ještě je nezbytné nebo vhodné pořídit)
Do oka mi padl tento kousek: http://kytary.cz/casio-wk-6500/HN114103/
Dokázali byste mi jej, prosím, nějak zhodnotit? Podělit se o své zkušenosti?
Re: Výběr kláves - CASIO WK-6500
v klavesoch som začiatočnik , osobne som mal len digitalne piano YDP140 od Yamaha a po kratkej dobe som ho predal (hlavne pre minimum funkcii), malo vyborne zvuky ako skoro každa Yamaha, od tej doby sa ale obzerám po nejakych prenosnych klavesoch a práve casio wk mi pride snad najrozumnejšia volba pre niekoho ako ja čo to s klavesami nemysli moc vážne.
čo sa tyka nahravania do PC by nemal byť problem cez USB, ja ale poslednu dobu sa PC snažim vyhybať , a hladam nastroje , ktoré dokážu nahravať samé ... MIDI noty dokáže nahravať snad už aj detsky keyboard, ... audio z externeho zdroja to treba isť s cenou vyššie . niečo som videl v tech spec. u vyššieho modelu WK7500 ale stale niesom si istý či sa to dá.
a načo audio recording? tak napriklad si nahrate spev z mikrofonu
alebo gitarku
čo sa tyka nahravania do PC by nemal byť problem cez USB, ja ale poslednu dobu sa PC snažim vyhybať , a hladam nastroje , ktoré dokážu nahravať samé ... MIDI noty dokáže nahravať snad už aj detsky keyboard, ... audio z externeho zdroja to treba isť s cenou vyššie . niečo som videl v tech spec. u vyššieho modelu WK7500 ale stale niesom si istý či sa to dá.
a načo audio recording? tak napriklad si nahrate spev z mikrofonu
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
díky za poznatky
zpěv z mikrofonu, kytara, housle, flétna... to vše mám k dispozici. Ale pro skládání hudebních kompozic potřebuji slyšet, jak zní určitá melodie v tom a tom nástroji, a potřebuji to slyšet okamžitě, tzn. ne si nazpívat melodii a pak si ji v nějakém pc programu s daným nástrojem vytvořit a teprve potom poslechnout jak to zní. Klávesy jsou k tomu ideální, jde mi především o usnadnění samotného procesu skládání, než finální nahrávky.
to jako si chceš na nahrate notičky menit rúzne nástroje ?Sygnia píše: .. pro skládání hudebních kompozic potřebuji slyšet, jak zní určitá melodie v tom a tom nástroji, a potřebuji to slyšet okamžitě
nevim jak snadno to jde s Casio WK 6500 , ostatne všechno .. zvuky , klaviatura , vybava podlehaji cene , zde neni moc konkurentu co nabizi 76klaves a ješte i spoustu funkci . tak se dá casiu jen podekovat ne kritizovat.
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
tak zas mam nejakou soudnost, mela jsem na mysli ze si tu stejnou melodii zahraju sama, potom co si na klavesach zmenim nastroj... proste to uslysim v realnem case, a toho nedocilim kdyz bych tu melodii prvni musela naklikat do programu v pc, abych si ji mohla poslechnout v určeném nástrojiricardo píše:to jako si chceš na nahrate notičky menit rúzne nástroje ?Sygnia píše: .. pro skládání hudebních kompozic potřebuji slyšet, jak zní určitá melodie v tom a tom nástroji, a potřebuji to slyšet okamžitě
nevim jak snadno to jde s Casio WK 6500 , ostatne všechno .. zvuky , klaviatura , vybava podlehaji cene , zde neni moc konkurentu co nabizi 76klaves a ješte i spoustu funkci . tak se dá casiu jen podekovat ne kritizovat.
Dobrá,
,pokusim se zhrnout me vedomosti o techto nastrojich , co by ti mohli posloužit pri vyberu
než se nekdo skušenejší přidá
1. co mne zajima je tohle: "nový zvukový procesor typu AHL s duálními vzorky" škoda že jen dualnimi ..znamena to že pokud hraješ stejnou klavesu opakujici tón by mohl pusobit blbě, proto se použiva strídaní wave samplu pro ten který nástroj. u tohto Casio jsou dualni , Yamaha se svou AWM používa trinásobne vzorky.
2, klaviaturu pokud vyslovene netoužiš mit kladivkovou bych neřešil . mne tyhle Casio klavesy vyhovuji i vic jak yamahacke. Kdyby ale bylo potreba koukni se na dgx 640 http://kytary.cz/yamaha-dgx-640c/HN109909/
tam se setkáš s opravdu skvelymi zvuky s plnou 88key.
3, nahravani cez usb do PC jde , ale ne se zvuky ktere ma nastroj v sebe . budeš muset najít software (DAW+VSTinstrument) ktery má své vlastní zvuky , free VST nebudou nic moc . ty placený se budou dat využit i v profi recording.
4, osobne si myslim že když te to chytí, zakrátko budeš toužit po nečem lepším (hlavne klaviaturou a zvukmi(Casio WK) ale začít je nejak potřeba.
než se nekdo skušenejší přidá
1. co mne zajima je tohle: "nový zvukový procesor typu AHL s duálními vzorky" škoda že jen dualnimi ..znamena to že pokud hraješ stejnou klavesu opakujici tón by mohl pusobit blbě, proto se použiva strídaní wave samplu pro ten který nástroj. u tohto Casio jsou dualni , Yamaha se svou AWM používa trinásobne vzorky.
2, klaviaturu pokud vyslovene netoužiš mit kladivkovou bych neřešil . mne tyhle Casio klavesy vyhovuji i vic jak yamahacke. Kdyby ale bylo potreba koukni se na dgx 640 http://kytary.cz/yamaha-dgx-640c/HN109909/
tam se setkáš s opravdu skvelymi zvuky s plnou 88key.
3, nahravani cez usb do PC jde , ale ne se zvuky ktere ma nastroj v sebe . budeš muset najít software (DAW+VSTinstrument) ktery má své vlastní zvuky , free VST nebudou nic moc . ty placený se budou dat využit i v profi recording.
4, osobne si myslim že když te to chytí, zakrátko budeš toužit po nečem lepším (hlavne klaviaturou a zvukmi(Casio WK) ale začít je nejak potřeba.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hodně jsme následně odbočili, takže pro AWM, skládání zvuku a podobné pokračujte prosím SEM.
Díky, P.
Díky, P.
Na stránce: http://www.youtube.com/watch?v=yPZfOmWDWCk se moderátor probírá rejstříky Casio
WK 6500. Podívej se na ně.
WK 6500. Podívej se na ně.
Díky moc
to jsem potřebovala.... nicméně, dneska jsem se stavila do hudebnin, a vyzkoušela. Splňuje to vše, co jsem požadovala, takže mám nejspíš jasno