Těžší vybrnkávačky

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Martin M

Těžší vybrnkávačky

Příspěvek od Martin M »

Ahoj,

na kytaru už hraju pár let, hlavně u táboráku a jako doprovod v bigbandu. Rád si ale zabrnkám nějakou sólovou věc pro sebe (dřív jsem chodil do ZUŠ a někdy se mi po té sólové hře stýská, navíc to vylepšuje techniku a dobře se u toho "medituje"). Naposled jsem objevil třeba Tommyho Emmanuela a Igora Presnyakova, tak od Tommyho něco zkouším hrát... Zkouším...

Nemáte prosím tip na nějakou středně těžkou sólovou skladbu nejlépe pro akustiku? Nejlépe veselou, těch romantických totiž už mám dost, ale i ty si zahraju. ;-) Strašně rád bych si zkusil nějaký jazz, ragtime, blues (něco jako Plíhal), rock'n'roll, ale nevím, jak to mám najít... Nebo folk. Vlastně cokoliv. :D V ZUŠ jsem hrál něco málo od Tesaře a to bylo celkem hezký, ale nic jsem teďka nenašel. :-(

Abych přispěl do pléna, super věci na brnkání jsou podle mě: (taby jsem většinou našel na netu)

Tommy Emmanuel: Mombasa
Tommy Emmanuel: Lewis and Clark
River Flows In You (romantika až to bolí :-) )
Take Five (jazz, 5/4 takt ;-) )
Anonym: Romance

Jo, a neznáte prosím nějakou hezkou úpravu na Green Sleaves?

Díky za tipy!

(Doufám, že tu neduplikuju nějaké téma, ale nic jsem nenašel.)
Jester
Rádce

Re: Těžší vybrnkávačky

Příspěvek od Jester »

Podívej se třeba na Toniho Paldaniuse (taby na netu). Od Scotta Joplina (ragtime) mám pár not. Green Sleeves se mi moc líbí verze, kterou najdeš na lickbyneck.com. Bohužel druhá půlka má jazzové aranžmá a pořád ho nejsem schopen zahrát.
Naposledy upravil(a) Jester dne 16.03.2013 12:10, celkem upraveno 1 x.
jastud

Příspěvek od jastud »

Scott Joplin - The Entertainer. Už jsem viděl spoustu aranžmá, některý zvládne nadaný začátečník jiné jsou skutečný maso. Tahle je někde uprostřed (tzn. že já to nedám kdybych se rozkrájel)

A tady noty k o něco jednodušší verzi: http://www.classicalguitarschool.net/music/1179.pdf
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
bazdesh
last.fm: bazdesh
Bandzone: bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

(na ultimate-guitar je gp přepis podobný verze)

+ samozřejmě toto
Martin M

Příspěvek od Martin M »

Díky za inspiraci!
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

jastud píše:Scott Joplin - The Entertainer
Jo. Pomerne nedavno jsem si rekl, ze TO bych mohl zkusit. Kdyz jsem zjistil, ze nedavam ani prvni takt, radeji jsem se vratil k minor swingu a ten mi sel uplne stejne, takze zpatky k amon amarth.

A premyslim, ci doporucit Ewan Dobson. Trosku se obavam, ze to uz by nemusely byt "tezsi vybrnkavacky" ale spis neco jako "tyvole, to nikdy nezahraju vybrnkavacky". Ale pro inspiraci...

Hodně budem někde...
jastud

Příspěvek od jastud »

SUK píše:
jastud píše:Scott Joplin - The Entertainer
Jo. Pomerne nedavno jsem si rekl, ze TO bych mohl zkusit. Kdyz jsem zjistil, ze nedavam ani prvni takt, radeji jsem se vratil k minor swingu a ten mi sel uplne stejne, takze zpatky k amon amarth.
Existuje par relativne jednoduchych aranzma v C-dur ktery se zahrat daji. Ale chce to svuj cas. A predpoklada to schopnost hrat prstama.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Anžto jsem hrál oboje, tak lehčí je určitě ten The Entertainer - aspoň v tom aranžmá, co ho mám (noty z maďarského kulturního střediska, které jsem koupil někdy v roce 1988 v Praze ;-) ).
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Když už jsme tady u toho tématu doporučování, mohl byste někdo poradit nějakou lehčí skladbu od Tommyho Emmanuela? Něco typu "Those Who Wait", žádná velký rychlost ani nutnost mít v palec s vlastním mozkem a tak..

Martin M

Příspěvek od Martin M »

Tak jsem se zatím pustil do toho Mistera Sandmana - tu melodii jsem znal, ale nevěděl jsem, jak se to jmenuje, je to super pohodová písnička. :) Mám na svaťák co dělat. :-)

tele.kom píše:Když už jsme tady u toho tématu doporučování, mohl byste někdo poradit nějakou lehčí skladbu od Tommyho Emmanuela? Něco typu "Those Who Wait", žádná velký rychlost ani nutnost mít v palec s vlastním mozkem a tak..
Zkus od něj Lewis and Clark. To jsem se naučil relativně rychle. Byl jsem na jeho koncertě a tam to hrál a předtím povídal, že je to jedna z nejjednodušších věcí, co kdy složil. Jsem si předtím říkal - super, jsem dobrej, zvládám písničku od Tommyho Emmanuela - no a pak mi ten člověk řekne, že je to vlastně tak strašně jednoduché a primitivní, co řešit... :D
Myslím si, že i Angelina by mohla být jednodušší, ale tu jsem se ještě nepokoušel nacvičit.

No a na Ewana Dobsona si asi ještě chvilku počkám. Ale je to dobrej borec. ;-) Źe tu kytaru má nějak jinak naladěnou? Cítím z toho klasický provařený akordy Tomáše Kluse: Em C G D, ale mačká to úplně jinak (beru v úvahu i převraty).
Naposledy upravil(a) Martin M dne 5.04.2013 18:50, celkem upraveno 1 x.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Martin M: Dobson ladi do nejakyho otevrenyho ladeni, minimalne tri nejtlustsi budou nejaky DAD, CGC nebo tak. Ale to ti urcite rekne nekdo, kdo ma usi :)
Hodně budem někde...
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“