Zvučení kopáku přes basové kombo
Pravidla fóra
Zvučení kopáku přes basové kombo
ahoj, chci se zeptat.. zatím nemáme na subwoofer a tak jsem přemýšlel zda by šel alespoň nějak nazvučit kopák.. když to zapojím do beden 15'' tak to je uplně bez basů a když samostatně do basového komba, tak se mi zdálo že to je lepší než hrát 'na sucho'' ,, co říkáte ?
- Jens Ludwig
- Odborník
Re: Zvučení kopáku přes basové kombo
ono jde hlavně o to, jak máš udělaný korekce a kompresy... nicméně pře basový kombo se mi to nezdá jako řešení...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
tak jak to mám jinak udělat ?
pořád je to lepší a hutnější zvuk než přes ty bedny..navíc se tim ty bedny i ničej když tam přidám více basů..
- Jens Ludwig
- Odborník
trik ve zvučení kopáku neni o přidávání bassů, ale správnýho vykrojení středů kolem 250 - 600Hz +- a pak přidání tečky někde kolem 4-5kHz... i bez subbassu se dá udělat tlačící kopák...
naopak když tam navalíš bassů moc, tak ho zablátíš a rozmažeš...
naopak když tam navalíš bassů moc, tak ho zablátíš a rozmažeš...
njn jenže já když to zkoušel ladit přes mixpult 2x300W a 2 bedny 250w, tak ani skoro ve zkušebně neslyšim že z těch beden něco leze, přitom signalizátory na mixáku lítaj až k červenýmu poli...
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
sQara píše:njn jenže já když to zkoušel ladit přes mixpult 2x300W a 2 bedny 250w, tak ani skoro ve zkušebně neslyšim že z těch beden něco leze, přitom signalizátory na mixáku lítaj až k červenýmu poli...
Takže znovu
Jens Ludwig píše:trik ve zvučení kopáku neni o přidávání bassů, ale správnýho vykrojení středů kolem 250 - 600Hz +- a pak přidání tečky někde kolem 4-5kHz... i bez subbassu se dá udělat tlačící kopák...
Hraju na kytary a mašinky
- Jens Ludwig
- Odborník
ořízni bassysQara píše:njn jenže já když to zkoušel ladit přes mixpult 2x300W a 2 bedny 250w, tak ani skoro ve zkušebně neslyšim že z těch beden něco leze, přitom signalizátory na mixáku lítaj až k červenýmu poli...
Jakým mikrofonem kopák snímáš a kde je mikrofon umístěný ?
Jaké máš bedny, mix, zesilovač ?
Jakou hudbu hrajete ?
Jaké máš bedny, mix, zesilovač ?
Jakou hudbu hrajete ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
zkusim oříznout uplně ty basy no.. pak by to mohlo být lepší .. bedny 15'' každá 250W, mixák výstupy 2x300W.. hrajeme rock.. mikrofon http://www.muziker.cz/studio-podium/mik ... ing-ED-007
To jsou údaje k ničemu, nikdo Ti nemůže dobře poradit, když nebude vědět, s čím se to snažíš ozvučit...
Patnáctkové repro a 300W zesilovač nejsou žádné údaje, ze kterých by se dalo něco spočítat, nebo alespoň odvodit.
Potřebujeme znát typ reproboxů, nebo aspoň reproduktorů, stejně tak zesilovače a mixu.
ED007 je použitelný na většinu stylů, takže by to neměl být slabý článek
Patnáctkové repro a 300W zesilovač nejsou žádné údaje, ze kterých by se dalo něco spočítat, nebo alespoň odvodit.
Potřebujeme znát typ reproboxů, nebo aspoň reproduktorů, stejně tak zesilovače a mixu.
ED007 je použitelný na většinu stylů, takže by to neměl být slabý článek
mix tento http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -12125.php
bedny opravdu nevim, máme je na zakázku vyrobené.. jsou akorát pasivní a 250W každá
bedny opravdu nevim, máme je na zakázku vyrobené.. jsou akorát pasivní a 250W každá
No jo, to budeš kroutit těžce - korekce bez parametrů jsou tak na pouštění muziky z cd 
Potíž je v tom, že je nutné dost razantně potlačit cca 180 Hz a výš, ale taky ubrat nízké frekvence pod 80Hz.
Asi bych na tomhle mixu stáhnul basy cca na polovinu, výšky taky tak nějak a středy lehce, tak 3 - 4dB přidal.
Nezapomeň si hlídat clip - gain si nastav tak, aby ledka jenom lehounce problikla a možná ještě malinko ubrat.
Potom vyzkoušej razantně ubrat na GEQ něco v okolí cca 180Hz, asi to bude ten druhý tah z levé strany a zároveň trochu přidávat basy a na GEQ ještě trochu zaexperimentovat s 63Hz.
Jinak dost pochybuju, že tenhle powermix dává 2x 250W a ještě k tomu dost silně, aby to trochu tlačilo.
Normální, dobré bedny 15 + 1 (třeba EM151Kit), by kopák zahrát měly - hrajeme tak v menších prostorách, ovšem krmeno GX5.
Zjisti, jaké reproduktory v bednách máš, ať se zbytečně nesnažíš dojít za duhou
Potíž je v tom, že je nutné dost razantně potlačit cca 180 Hz a výš, ale taky ubrat nízké frekvence pod 80Hz.
Asi bych na tomhle mixu stáhnul basy cca na polovinu, výšky taky tak nějak a středy lehce, tak 3 - 4dB přidal.
Nezapomeň si hlídat clip - gain si nastav tak, aby ledka jenom lehounce problikla a možná ještě malinko ubrat.
Potom vyzkoušej razantně ubrat na GEQ něco v okolí cca 180Hz, asi to bude ten druhý tah z levé strany a zároveň trochu přidávat basy a na GEQ ještě trochu zaexperimentovat s 63Hz.
Jinak dost pochybuju, že tenhle powermix dává 2x 250W a ještě k tomu dost silně, aby to trochu tlačilo.
Normální, dobré bedny 15 + 1 (třeba EM151Kit), by kopák zahrát měly - hrajeme tak v menších prostorách, ovšem krmeno GX5.
Zjisti, jaké reproduktory v bednách máš, ať se zbytečně nesnažíš dojít za duhou
tjn, aby to na mixu jen tak lehce probliklo, to by to z těch beden bylo sotva slyšet..
a kdybych ten mikrofon na kopák zapojil do silnějšího basovýho komba(to jsem už zkoušel a výsledek lepší,než v předešlém způsobu) .. ?
a kdybych ten mikrofon na kopák zapojil do silnějšího basovýho komba(to jsem už zkoušel a výsledek lepší,než v předešlém způsobu) .. ?
K čemu tam asi ta ledka je ???
A ten basovej aparát je co zač ?
Má mikrofonní vstup ?
Vykostění frekvencí bude podobné.
Já to chápu, bubny prostě hrajou nahlas a vy nic neslyšíte, 250W je málo, bedny nevíme, mix nemá potřebné korekce.
To je jako chtít jezdit fabií HTP po dálnici stejně svižně, jako s autem 1,9 TDI...
A ten basovej aparát je co zač ?
Má mikrofonní vstup ?
Vykostění frekvencí bude podobné.
Já to chápu, bubny prostě hrajou nahlas a vy nic neslyšíte, 250W je málo, bedny nevíme, mix nemá potřebné korekce.
To je jako chtít jezdit fabií HTP po dálnici stejně svižně, jako s autem 1,9 TDI...
Naposledy upravil(a) pavel2 dne 27.03.2013 21:46, celkem upraveno 2 x.
no že přes ten mixák to je na nic, abych to měl na minimum, aby to nepoškodilo bedny a nebylo by přitom žádný kopák z toho slyšet..
nemá mikrofonní vstup, má jacka ale to je jedno, takovej kabel mám k tomu mikrofonu (XLR - Jack)
já to na to zkoušel a hlasitost i zvuk co z toho komba leze je lepší a hlasitější a o dost.. kombo je také vyrobené, nevím jaké má parametry.. jaké bych měl použít pro nejlepší zvuk ?
nemá mikrofonní vstup, má jacka ale to je jedno, takovej kabel mám k tomu mikrofonu (XLR - Jack)
já to na to zkoušel a hlasitost i zvuk co z toho komba leze je lepší a hlasitější a o dost.. kombo je také vyrobené, nevím jaké má parametry.. jaké bych měl použít pro nejlepší zvuk ?
Předně si to ujasnit - k čemu je určené basové kombo, k čemu PA, co to musí splňovat, aby to hrálo dobře.
Nevíme nic o bednách, nic o kombu, víme, že powermix to nejspíš nezvládne.
Mikrofon do nástrojového vstupu nepatří, nebude dělat to co se od něj očekává.
Vracíme se na začátek - neznáme údaje, nemůžeme smysluplně poradit.
PA bedny by měly mít citlivost cca 100dB, pak může stačit zesilovač kolem 500W.
Kopnutí kopáku může mít asi 118 - 120dB, bedny s citlivostí 100dB potřebují na vyrobení stejného akustického tlaku asi 100W, aby bylo slyšet zesílení, musíš mít SPL beden nejmíň o 6dB výš, což bude chtít 400W.
Bedny s citlivostí kolem 100dB v tomhle pásmu jsou už opravdu citlivé bedny, takže zesilovač 500W je spíš minimum...
Nevíme nic o bednách, nic o kombu, víme, že powermix to nejspíš nezvládne.
Mikrofon do nástrojového vstupu nepatří, nebude dělat to co se od něj očekává.
Vracíme se na začátek - neznáme údaje, nemůžeme smysluplně poradit.
PA bedny by měly mít citlivost cca 100dB, pak může stačit zesilovač kolem 500W.
Kopnutí kopáku může mít asi 118 - 120dB, bedny s citlivostí 100dB potřebují na vyrobení stejného akustického tlaku asi 100W, aby bylo slyšet zesílení, musíš mít SPL beden nejmíň o 6dB výš, což bude chtít 400W.
Bedny s citlivostí kolem 100dB v tomhle pásmu jsou už opravdu citlivé bedny, takže zesilovač 500W je spíš minimum...
vim k čemu je basové kombo, ale v mé situaci, když s kapelou zatím nemáme vydělané peníze, tak to budu zvučit přes samostatné basové kombo, prostě to tak zní líp než přes PA.. nevim ani kolik má watů, ale na menší sály to stačit bude..
Pak nechápu, co chceš slyšet - když to vyhovuje, tak není co řešit 
jen se chci zeptat jak silné si mám půjčit, aby při hraní v menším sále , to kombo neponičil nebo tak nějak..
- Jens Ludwig
- Odborník
mám pocit, že v tomto oboru jsi průkopník a jakožto každý jiný průkopník, budeš muset vyzkoušet sám...