Jak často měnit struny?
Pravidla fóra
Jak často měnit struny?
Každej kytarista,když natáhne nové struny pozná nemalý rozdil..struny mají ten pravý kovový zvuk a celkově se mi lépe na kytaru hraje...ale každej nemá v kapse přebytečný 2 stovky,aby si každý měsíc dopřával tento komfort..vyplatí se je natáhnout týden před důležitějším koncertem,ale zajímalo by mě,jestli máte někdo nějaký fígle,jak struny udržet v co nejlepším stavu??všiml jsem si,že když sundáte starou strunu a za týden ji znovu natáhnete,chytne opět ten kovový zvuk,ikdyž už to není úplně ono.má k tomu někdo fyzikální vysvětlení? 
OldPlace..........Guitar PRS,Laney LV300h head,Marshall-Celestion repro
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
měním svoje DR co tři měsíce a většinou jen proto, že už začínají reznout, popřípadě že se nějaká urve. u DR to stačí, u Dean Markley jsem měnil častěj, záleží jak dlouho ti vydrží poslouchatelný zvuk.
jinak je čistím String cleanerem and lubricantem od planet waves
a ohledně nznovu nabytého cinkavého zvuku ti neporadím, protože jsem to nikdy nezkoušel
jinak je čistím String cleanerem and lubricantem od planet waves
a ohledně nznovu nabytého cinkavého zvuku ti neporadím, protože jsem to nikdy nezkoušel
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Kozanostra
- Kontaktovat uživatele:
já měnim jednou za čtvrt roku někdy i dýl někdy zase dřív záleží jak moc a často hraju...
jo a čistim fast fretem
jo a čistim fast fretem
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname
http://mesa1.myminicity.com/
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname
http://mesa1.myminicity.com/
Měním po 3 měsících, používám hadr. Někdo mění hned jak ztratí twang, někdo až když vymění kytaru po jejím sežrání červotočem. Fyzikální vysvětlení uvedeného jevu bych možná viděl v tom, že se smrštěním po uvolnění struny vymáčkne sajrajt z mezer v omotávce strun, který dost tlumí. Každopádně prý funguje když struny vyvaříš 
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Když si dáš každý den do kasičky 2 Kč, každých 100 dní si můžeš koupit nové struny - a to je podle mě tak akorát. Vyvařování a podobný ptákoviny - já nevim, tak buď prostě ti záleží na kvalitě zvuku.. u strun ty finance jsou podle mě jenom výmluva
je to minimum...asi tak 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
jasny, to se delalo za komancu, to vyvarovani...protoze se mi dost potej ruce, zacal sem taky pouzivat cistitko, vrele doporucuju...
jinak struny menis podle financi a podle poslouchatelneho zvuku jak psal dark angel, zalezi taky hodne na znacce strun...
no a k tomu jak dlouho pred koncertem...ja natahuju co nejpozdeji, pokud vim ze se mi ty struny nebudou rozjizdet...co vy ostatní..

jinak struny menis podle financi a podle poslouchatelneho zvuku jak psal dark angel, zalezi taky hodne na znacce strun...
no a k tomu jak dlouho pred koncertem...ja natahuju co nejpozdeji, pokud vim ze se mi ty struny nebudou rozjizdet...co vy ostatní..
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
moje řeč, včera jsem zrovna nasazoval Rotosound 11ky (doposud jsem měl 10ky) a musim říct že i o tu jednu velikost silnější hned je znát rozdíl (sustain a hlavně nemusim skoro ladit, drží to krásně) a ten zvukLAMA píše:Struny Rotosound vydrží hodně dlouho, a hodně dlouho si drží poslouchatelný zvukJsou trochem dražší , ale mě to za to stojí
Jediné co mi zkazilo radost bylo prasknutí struny A
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
njn.. taky bych chtěl zkusit nějakou tu novou značku, ale jsem limitovanej tím, že potřebuju Hybridní : .010 - .060 (zaprvé mám proto už nastavené FR a krk atd. a zadruhé mi to maximálně vyhovuje) ... napadá vás nějaký dobrý výrobce, kromě GHS?pupack píše:moje řeč, včera jsem zrovna nasazoval Rotosound 11ky (doposud jsem měl 10ky) a musim říct že i o tu jednu velikost silnější hned je znát rozdíl (sustain a hlavně nemusim skoro ladit, drží to krásně) a ten zvukLAMA píše:Struny Rotosound vydrží hodně dlouho, a hodně dlouho si drží poslouchatelný zvukJsou trochem dražší , ale mě to za to stojí
a dražší nejsou na netu stojí 160kč
Jediné co mi zkazilo radost bylo prasknutí struny Aale tak to se stává..
Edit: sorry za OT ^
Měním přibližně jednou za 3 měsíce + to co praskne (tak jednou do měsíce) Nebo před nahráváním, konzertem. Nečistím, ale asi začnu
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair Alternative Metal
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
2Janspilka kup si DR Highbeam
používám je už dlooouho a nic mě nenadchlo víc..
na tvrdší hudbu nejlepší struny
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
no me nepraskla tim ze bych ji natahoval ale normalne se jakoby "zlomila" v ohybu koliku jeste kdyz jsem ji nezacal ani utahovat, divny.. proste vadny kus.. nonity píše:hele, to se mi nestalo snad nikdy aby mi prasklo basovy acko kdyz sem natahoval novy struny...
- DaveMurray
Ták! Já měním struny podle toho, jaké to jsou. Musím bohužel říct, že když jsem měl D'adária, měl jsem za 2 týdny tupý zvuk a drnčely jak noha... Ale Dean Markley třeba měsíc a furt čistý zvuk, u těch jde spíš o to, že mi začnou reznout, ale to se tak po měsíci stává. Jinak měnit je podle frekvence hraní no a já při každodenním hraní tak 4 hodiny je to znát, tak myslím, že ten měsíc je tak akorát. Jinak samozřejmě měním při prsaknutí. To se mi stalo ale jednou v životě. Zato to bylo při úplně nových strunách, takže jsem byl dost naštvaný. Teda vlastně 2x se to stalo, ale to druhé bylo když jsem zkoušel vyvářet starý struny
Tak to nepočítám, vyvařená struna, když není na basu (tam mi to pomohlo docela dost), už toho moc nevydrží
A jinak čistit, po každym hraní! Dunlopem a hadříkem.
A jinak čistit, po každym hraní! Dunlopem a hadříkem.
- DaveMurray