Jak často měnit struny?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Moshnik
Kontaktovat uživatele:

Jak často měnit struny?

Příspěvek od Moshnik »

Každej kytarista,když natáhne nové struny pozná nemalý rozdil..struny mají ten pravý kovový zvuk a celkově se mi lépe na kytaru hraje...ale každej nemá v kapse přebytečný 2 stovky,aby si každý měsíc dopřával tento komfort..vyplatí se je natáhnout týden před důležitějším koncertem,ale zajímalo by mě,jestli máte někdo nějaký fígle,jak struny udržet v co nejlepším stavu??všiml jsem si,že když sundáte starou strunu a za týden ji znovu natáhnete,chytne opět ten kovový zvuk,ikdyž už to není úplně ono.má k tomu někdo fyzikální vysvětlení? ;)
OldPlace..........Guitar PRS,Laney LV300h head,Marshall-Celestion repro
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

měním svoje DR co tři měsíce a většinou jen proto, že už začínají reznout, popřípadě že se nějaká urve. u DR to stačí, u Dean Markley jsem měnil častěj, záleží jak dlouho ti vydrží poslouchatelný zvuk.
jinak je čistím String cleanerem and lubricantem od planet waves

a ohledně nznovu nabytého cinkavého zvuku ti neporadím, protože jsem to nikdy nezkoušel :)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Kozanostra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kozanostra »

já měnim jednou za čtvrt roku někdy i dýl někdy zase dřív záleží jak moc a často hraju...
jo a čistim fast fretem
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname :-)

http://mesa1.myminicity.com/
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

nečistím vůbec, měním tak po čtvrt roce
jeniksoft

Příspěvek od jeniksoft »

Já měnim když prdnou. A čistim hadrem.
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Já měním každý 3 měsíce a čistím jen hadrem...
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Měním každý měsíc, používám Fast Fret.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Měním po 3 měsících, používám hadr. Někdo mění hned jak ztratí twang, někdo až když vymění kytaru po jejím sežrání červotočem. Fyzikální vysvětlení uvedeného jevu bych možná viděl v tom, že se smrštěním po uvolnění struny vymáčkne sajrajt z mezer v omotávce strun, který dost tlumí. Každopádně prý funguje když struny vyvaříš :wink:
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Když si dáš každý den do kasičky 2 Kč, každých 100 dní si můžeš koupit nové struny - a to je podle mě tak akorát. Vyvařování a podobný ptákoviny - já nevim, tak buď prostě ti záleží na kvalitě zvuku.. u strun ty finance jsou podle mě jenom výmluva :) je to minimum...asi tak :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
nity

Příspěvek od nity »

jasny, to se delalo za komancu, to vyvarovani...protoze se mi dost potej ruce, zacal sem taky pouzivat cistitko, vrele doporucuju...

jinak struny menis podle financi a podle poslouchatelneho zvuku jak psal dark angel, zalezi taky hodne na znacce strun...

no a k tomu jak dlouho pred koncertem...ja natahuju co nejpozdeji, pokud vim ze se mi ty struny nebudou rozjizdet...co vy ostatní..:) :D
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Struny Rotosound vydrží hodně dlouho, a hodně dlouho si drží poslouchatelný zvuk :wink: Jsou trochem dražší , ale mě to za to stojí 8)
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

LAMA píše:Struny Rotosound vydrží hodně dlouho, a hodně dlouho si drží poslouchatelný zvuk :wink: Jsou trochem dražší , ale mě to za to stojí 8)
moje řeč, včera jsem zrovna nasazoval Rotosound 11ky (doposud jsem měl 10ky) a musim říct že i o tu jednu velikost silnější hned je znát rozdíl (sustain a hlavně nemusim skoro ladit, drží to krásně) a ten zvuk ;) a dražší nejsou na netu stojí 160kč

Jediné co mi zkazilo radost bylo prasknutí struny A :( ale tak to se stává..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
nity

Příspěvek od nity »

hele, to se mi nestalo snad nikdy aby mi prasklo basovy acko kdyz sem natahoval novy struny...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

pupack píše:
LAMA píše:Struny Rotosound vydrží hodně dlouho, a hodně dlouho si drží poslouchatelný zvuk :wink: Jsou trochem dražší , ale mě to za to stojí 8)
moje řeč, včera jsem zrovna nasazoval Rotosound 11ky (doposud jsem měl 10ky) a musim říct že i o tu jednu velikost silnější hned je znát rozdíl (sustain a hlavně nemusim skoro ladit, drží to krásně) a ten zvuk ;) a dražší nejsou na netu stojí 160kč

Jediné co mi zkazilo radost bylo prasknutí struny A :( ale tak to se stává..
njn.. taky bych chtěl zkusit nějakou tu novou značku, ale jsem limitovanej tím, že potřebuju Hybridní : .010 - .060 (zaprvé mám proto už nastavené FR a krk atd. a zadruhé mi to maximálně vyhovuje) ... napadá vás nějaký dobrý výrobce, kromě GHS? :)

Edit: sorry za OT ^

Měním přibližně jednou za 3 měsíce + to co praskne (tak jednou do měsíce) Nebo před nahráváním, konzertem. Nečistím, ale asi začnu :) dost to prodlouží životnost strun - teda spíš si déle zachovají svůj zvukový charakter... ikdyby to mělo být jen hadrem po každé zkoušce :idea: :wink:
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

2Janspilka kup si DR Highbeam ;) používám je už dlooouho a nic mě nenadchlo víc.. :) na tvrdší hudbu nejlepší struny
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

nity píše:hele, to se mi nestalo snad nikdy aby mi prasklo basovy acko kdyz sem natahoval novy struny...
no me nepraskla tim ze bych ji natahoval ale normalne se jakoby "zlomila" v ohybu koliku jeste kdyz jsem ji nezacal ani utahovat, divny.. proste vadny kus.. no
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

Ták! Já měním struny podle toho, jaké to jsou. Musím bohužel říct, že když jsem měl D'adária, měl jsem za 2 týdny tupý zvuk a drnčely jak noha... Ale Dean Markley třeba měsíc a furt čistý zvuk, u těch jde spíš o to, že mi začnou reznout, ale to se tak po měsíci stává. Jinak měnit je podle frekvence hraní no a já při každodenním hraní tak 4 hodiny je to znát, tak myslím, že ten měsíc je tak akorát. Jinak samozřejmě měním při prsaknutí. To se mi stalo ale jednou v životě. Zato to bylo při úplně nových strunách, takže jsem byl dost naštvaný. Teda vlastně 2x se to stalo, ale to druhé bylo když jsem zkoušel vyvářet starý struny :D Tak to nepočítám, vyvařená struna, když není na basu (tam mi to pomohlo docela dost), už toho moc nevydrží :lol:
A jinak čistit, po každym hraní! Dunlopem a hadříkem.
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

já většinou maximálně do třech měsíců a čistím je občas nějakým kusem hadry ze je projedu ze vsech stran :D
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

A když se ten hadr otrhá do opletu? Musí to být nějaký speciální hadr?
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

DaveMurray píše:A když se ten hadr otrhá do opletu? Musí to být nějaký speciální hadr?
:lol: :lol: No jistě, jen a pouze Dunlopácký hadříček z nano ultra piko vláken, který se netrhá !
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“