Ty Cort snímače fakt nejsou žádná sláva, ale pokud nemáš se snímači zkušenosti a teď nemluvím jen o rozdílech mezi aktivy/pasivy, je nejlepší si do hudebnin zajít, půjčit si kytaru např. se Seymour Duncany, s EMG, s DiMarzio snímači, poptat se o jaký model se jedná, prohnat to přes něco trochu solidnějšího a vyzkoušet si jak čistý, tak zkreslený zvuk, polohy, rozepínání a tak dále. Není problém na YouTube zadat "pickup comparison" a vyjede ti spousta videí, aby sis udělal aspoň malý obrázek, jak který snímač hraje. Samozřejmě abys dosáhl zvuku Hetfielda nebo Hammeta, potřebuješ ESP kytaru, EMG snímače, Mesu Recto či Mark, milion dalších kravin, netuším přesně co používá Metallica ve studiu a co sebou tahá za gear na tour, ale tohle je podstata zvuku... A hlavně svoje ruce a uši. Jenže takhle to prostě nechodí a je třeba hledat alternativu. Pokud si snímače mermemocí chceš vyměnit sám, což sice napoprvé ani neschvaluju, ani nijak neodsuzuju, jdi rozhodně do pasivů. Budou ti stačit ty poťáky co tam teď jsou, pouze z nich odpájíš drátky a místo nich napájíš ty z nových - pokud se bavíme o klasických 4-žílách. To samé platí pro switch samozřejmě. Koukni na stránku RM pickups na barvy, klidně si to raději vyfoť jak to vypadalo předtím, nakresli či co a pusť se do toho. Až taková věda to není. Je těžké doporučit z těch hafo kvalitních pasivů ten nej, každý má něco do sebe. Koukni na nějaké ukázky snímačů na netu, zahrej si na ně v krámě pokud tu možnost máš a vyber dle vlastního pocitu. Pro mě osobně je těžké něco konkrétně doporučit, mám několik oblíbenců, ale není jisté, že budou sedět tobě. V podstatě neuděláš chybu s SH-6, SH-11, snad možná i SH-8 nebo SH-10 či SH-13, ty jsem neměl možnost až tak poznat. Ale nijak závratně nezklamaly. Rozhodně neuděláš chybu s DMkama, např. D-Activator, X2N a podobně, BareKnuckle Pickups zatím nedoporučuju, je to hodně peněz a jsou opravdu TOP, je škoda takový snímač nějak po*ebat a je třeba je prohnat přes něco pořádnějšího a hlavně je osadit do nějaké lepší kytary

Pak ten prevít fakticky vyzní a projeví se ten charakter naplno. Každpodáně si najdi nějaké "non-camsound" videa snímačů (prostě aby to lidi nenahrávali na foťák někde při bedroom volume přes Roland Cube a podobně...), Ola nebo Keith Merrow jich pár udělali, doporučuju shlédnout. Akorát Metallica hraje převážně ve standart E až na vyjímky, což tihle pánové jaksi neprovozujou, může to být trochu matoucí. Ale pro nějakou tu představu to stačí, horší by bylo video v E a představovat si to třeba v drop A. Snímač by měl být hlavně konkrétní, nezahuhlaný ve tvém ladění a samozřejmě nesmí vazbit, napískávat a podobně, je třeba si s tím trochu vyhrát a přijít na ideální kombinaci výšky snímače, gainu a jak moc do toho řezat. Uff, nějak sem se rozepsal a ani nevím jak, asi jsem ti stejně moc nepomohl, ale pár postřehů bys pochytit měl, nevím přes co hraješ, jak hraješ a podobně, né všechno si ke všemu sedne, stane se že někdo poradí takový nebo onaký snímač, ale s jinou kytarou a hlavně přes jiný aparát zní jinak. A to se nebavím v rovině nějakých drahých aparátů. Pomůže i vzdálenost od strun, trsátko nebo struny. A styl hry. I takové "drobnosti" to sakra ovlivní

Já měl dycky rád Seymour Duncany a DiMarzia, dneska se mí líbí i např. PRS snímače, BareKnuckle, Gibson, všechny jsou osobité a nehodí se do všeho. Zkoušej, hledej, poslouchej, udělej si obrázek sám a dbej hlavně na svůj pocit.