Fender S-1 systém (Stratocaster)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Fender S-1 systém (Stratocaster)

Příspěvek od Koxík »

Ahoj,
potřeboval bych poradit se zapojením S-1ky, kterou už mám doma, na American Standard Stratovi. Snímače mám 2 žilové, původní singly American Standard. Zatím jsem to připájel místo původního volume a funguje to jako běžný Strat, zaskočilo mě totiž, že v Deluxe Stratocasteru s tou S-1kou je použitý 5-way superswitch, takže jsem podle schématu nebyl schopen poznat, co kam připájet na klasický 5polohový. Může někdo, prosím, poradit, jaký je mezi těmi switchi rozdíl, jestli je nutné ten superswitch dokupovat? Nebo pokud máte nějakou zkušenost, co s tím má souvislost?

Fender, pokud vím, používá 2 druhy zapojení, u novějších Stratů a u starších. Já jsem si vybral to starší: odkaz, kde jsou při stisknutém S-1 následující kombinace:

1. kobyla + střed (sériově)
2. (kobyla || kondenzátor) + střed
3. (kobyla || krk) + střed
4. (krk || kondenzátor) + střed
5. krk + střed

Díky za odpovědi. :wink:
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt :-D
kmensik
Rádce

Re: Fender S-1 systém (Stratocaster)

Příspěvek od kmensik »

A hned první obrázek.
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

kmensik píše:
A hned první obrázek.
No, v tom schématu, žádnej kondenzátor, o kterym já mluvim, neni. :-D

V původnim příspěvku mám odkaz na service diagram se zapojením, který přesně chci a chci se ho i co nejvíc držet. Co mě zajímá, je rozdíl mezi 5way switchem a 5way superswitchem i ve smyslu kontaktů na tom switchi, abych věděl, kam připájet dráty a nemusel kupovat superswitch.
Ale jelikož jsem v elektronice amatér, ideálně budu potřebovat přesný schéma, který jsem nenašel. Proto píšu sem.
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt :-D
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Na přesný schéma si kup superswitch, vždyť je to za pár euro. Osmi pinama dvacet nanahradíš.
Podobné kombinace snímačů (stejné, jen polohy 2 a 4 jsou přehozené) se dají udělat i bez switchů a S1, v podstatě zadarmo:
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... A9#p580295
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“