vyber komba-rady

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
boris165

vyber komba-rady

Příspěvek od boris165 »

Caute vospolok
potreboval bych poradit s vyberom komba pre gitaru Jackson js 30 kelly.
Bol som v mnoha obchodoch gitaru som skusal ta je velmi dobra. Ale nikto z predajcov mi nevedel poradit kombo do 6000 KC. Ide mi oto aby som z toho komba dostal poriadny metalovy zvuk.
Diky Boris :lol: :lol: :lol: :roll:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

A má byt na doma nebo do zkušebny nebo kam? Má mít nějaké efekty?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
boris165

Příspěvek od boris165 »

To kombo ma byt na doma. Bol by som rad aby malo aj nejake efekty ale skor mi ide o kvalitu zvuku.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nekupuj nic novyho. Ja mel ted taky na kombo rozpocet max. 6K a nic novyho za ty prachy nestalo. Jety ber Peavey Transtube radu (Studio Pro, Express, Bandit) - ja si koupil Studio Pro 112 a jsem dost spokojeny - dal treba Marshally ne-MG rady, Crate GX/GT 65 apod...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

tak s tím nesouhlasím - v žádnym případě neber marschally MG řady a vůbec nic levnějšího (do 30 000) od týhle značky:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Vždyť Wohma napsal že ne MG řady!
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

http://hudebnibazar.cz/compare.php?ID=257926
berte dokud je! Na tohle jsem zkousel hrat v hudebninach a byt majetnejsi, tak do toho jdu... Za tu cenu je to fakt bomba, nic lepsiho nesezenete.
Somnus Aeternus
arkanis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arkanis »

Proc se vam nelibej Marshally MG. me prijdou docela dobry. Prave se chystam jedno kombo z tyhle rady koupit tak me zajima proc ho nedoporucujete
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

arkanis píše:Proc se vam nelibej Marshally MG. me prijdou docela dobry. Prave se chystam jedno kombo z tyhle rady koupit tak me zajima proc ho nedoporucujete
Bez si na nej zahrat do nejakych hudebnin, v primym porovnani s crate nebo peavey kombama ve stejne cenove hladine bude uplne nekde jinde (horsi). Anebo si procti recenze ;) Ty jejich levny komba jsou jen o znacce, samotnej zvuk neni nic moc
Somnus Aeternus
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

MG nebrat... každej jinej tranzistor i o 2tis. levnější jim to natře spolehlivě... radši koukni po malým Voxovi, Crate, Kustomi ujdou, já doporučuju Rolanda ... mám mikro verzi (2W) a užvu v pohodě celej byt s TV a věží, fakt je to hlasitý jako blázen a hraje celkem parádně
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
SmallRabit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SmallRabit »

Zdravim. Trošku oživim tenhle topic, ať zbytečně nedělám novej.
Rozpočet: 7-max. 8 tisíc. Bazaru se nebránim.
Bylo by to do zkušebny,takže abych něco uhrál s bicíma.
Zvuk bych si představoval přiblížit Offspringum(no dobře vim,že jako Noodlesova Mesa to znít nebude :roll: ), nebo se mi líbí i Fixa a Wohnouti, takže nějakej metal po tom chtít nebudu.
Doporučejete Peavey Bandit, VOX, Crate, takže se chci zeptat,co se vam jeví za danejch podmínek jako nejlepší volba?
...
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

pokud hraješ tvrdší hudbu a chceš super zvuk na sóla, doporučuju se podívat na Marshall AVT50 z druhé ruky (nový stojí 11600,- http://eshop.kytary.cz/marshall-kytarov ... 50:0:0:1:0)

na základě tohoto (určitě si pusť to vidko, týpek tam hraje na tohle kombo Guns'n Roses)
http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?p=64237#64237

je to 50W kombo, pololampový s zdá se mi skvělým zkresleným zvukem. Jak nemám rád Marshally, tak o tomhle jsem začal silně uvažovat :D
Norman ST 40 folk
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja doporucuju Bandita, ale na toho Marshalla jsem nehral, takze nemuzu soudit.
Somnus Aeternus
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

marshika valvestate jsem mel (stareho made in england... daleko lepsi nez tady ty nove avtčka) a prodal jsem ho kvuli vox valvetronix - byl lepsi. marshall na voxovi znel lip nez marshall na marshallovi - pravda ale je, ze ten valvestate mel u zkresleneho zvuku vice moznosti nastaveni - byl tam "contour" nebo jak se tomu nadava. ale cisty mel docela dost o nicem.

jinak to ale nebylo spatne kombo... nevim ale proc davat 12t. za neco sice noveho, ale horsiho nez stare made in england kombo, ktere je sehnatelne v super stavu s podobnym vykonem do 6t. :)
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

na ty springy Bandit moc nebude - je to super věc, ale sem se moc nehodí - tady by bylo lepší najít bazarově nějakýho pololampovýho Marshalla (nejlíp první serie Valvestate nebo ValvestateII i třeba AVT)
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

To qwer: Kterej amp na VOXovi valvetronix má představovat toho maršála? UK 80´? Díky
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

vikicek píše:To qwer: Kterej amp na VOXovi valvetronix má představovat toho maršála? UK 80´? Díky
jj UK '80 a i UK '70 je marshik
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Mě teda přijdou tyhle 2 na "preset" dost zahuhlaný....preset má bej jako origo sound myslim....když si člověk pohraje s korekcema tak je to o něčem jinym, ale jestli origo zněj takhle zahuhlaně tak bych to teda nechtěl :roll: :)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

vikicek píše:Mě teda přijdou tyhle 2 na "preset" dost zahuhlaný....preset má bej jako origo sound myslim....když si člověk pohraje s korekcema tak je to o něčem jinym, ale jestli origo zněj takhle zahuhlaně tak bych to teda nechtěl :roll: :)
ty presety jsou nahouby. ja jsem mezi prezety nenasel nic rozumneho. chce to si udelat svuj zvoucek v manualnim modu a ten si pak ulozit. u toho '80 to chce tak pulku gainu, vic ne.
Redeemert

Příspěvek od Redeemert »

To se nedivím, že ten Marshall měl nic moc čistý kanál, když ta lampa v preampu se využívá jenom u zkreslení ;)

Ale jinak kamarádka ho má (nevím přesně, co to je za generaci toho Valvestate, ale je to 50 W Valvestate) a celkově se mi docela líbí.
Fender Standard Jazzbass (Mexico)

Jesus rocks! ;)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“