právě vybírám DP a rozhoduji se mezi Kawai CN 34 a Yamaha CLP 440/470. Založil jsem toto nové téma pro možnost otevření diskuze o výstupech zvuku z DP - byl bych velice vděčný za jakoukoliv odpověď od někoho, kdo s tím má zkušenosti.
I když se můj dotaz týká obecného dotazu na to, jak znějí zvuky různých DP z různých výstupů, níže se rozepíši o konkrétním případu.
Když jsem hrál na Kawai CN 34, tak mi přišel zvuk velice nepřirozený a od akustického klavíru odlišný - takový "elektrický" (nebo jak kdybych slyšel "spinet"). Jakmile jsem si však zvuk pustil přes sluchátka, byl najednou zvuk velice příjemný a rozdíl oproti zvuku vydávaného z vestavěných repro je opravdu znatelný. To samé při nahrání do MP3 přes "USB to Device" - opět, zvuk nádherný, čistý.
Naproti tomu Yamaha zní pro mě lépe do reproduktorů (oproti Kawai), ale zase do MP3 mi přišel zvuk příjemnější z Kawai.
Jelikož se mi po všech stránkách líbí více Kawai CN 34 než Yamaha CLP 440/470, zajímalo by mě, zda by bylo případné řešení využití externích repro - myslíte, že by se zvuk "podobal" zvuku ve sluchátkách nebo v MP3? Kdyby externí repro řešení nebylo, šel bych spíš do CLP 440/470, jelikož samotný zvuk je pro mě velice důležitý - např. pro mě rozdíl v klaviatuře (u CN34/CLP440/470) není až tak velký, jako rozdíl v samotném zvuku - ten se mi z CN34 přes zabudované repro nelíbí - tedy, bylo by možným řešením externí repro? Byl by zvuk "lepší"? Nerad bych koupil CN34 s tím, že zvuk lepší bude a on pak nebyl
Moc děkuji za odpověď.