Zdravím všechny dechaře.
Má otázka je spíš na hŕače nátrubkových nástrojů. Sám hraju na pozoun a hru si užívám. Tuhle jsem cvičil na koncert skoro dvě hoďky denně, abych něco nepodcenil. Koncik dopadl fajn. Den po koncertu, že si zase zahraju, nějakou novou etudu, že bych nacvičil a hle, huba mrtvá. Nebyl jsem schopný zahrát jediný tón.. A když už, tak se nedalalo mluvit o nějakém jemném hraní..
Je možný, že jsem to přepísk s cvičením? Bo do té doby jsem tolik nehrál.. Tak ob den zhruba hoďku... Jak často cvičíte na udržení nátisku??
Taky čím víc hraju, tím mám sušší rty. Používáte nějaký special lůj? Zkoušel jsem preventivně mazat rty labellem, ale nic moc i tak ...
Díky za názory i rady.
R.
Suché/mrtvé rty
Pravidla fóra
Re: Suché/mrtvé rty
Zdravím. Skutečnost je taková, že opravdu může dojít k poškození nátisku. Tento problém řešilo již několik žesťařů. Pídil jsem se jak trénovat a chce to opravdu lehounce 30 min každý den. Nechat vše přirozeně růst a nepospíchat. Mezi trumpeťáky se užívá výraz " Strhnout hubu" a ten se používá při poškození nátisku.
Přeji hodně úspěchů.....
Přeji hodně úspěchů.....
-
adoks.doks
obavam se, ze predpul roku jsem si koupil novy natrubek a hral skoro denne hodinu a pul...v soucastne dobe hraji v kapele, jsem porad nizko a nedari se me vyloudit ani poradny ton, vubec nevim, co s tim, misto toho, abych se zlepsoval, tak nátisk je horsi a horsi, co poradite? nebo jak z toho ven? mam sto chuti s tim slahnout, protoze me prijde, ze je to cim dal tim vic horsi a horsi..
Díky za odpověď.
Zpětně musím říct, že jsem si tu hubu asi fakt strhnul.. Už neblbnu a nehraju nijak dlouze.. Ikdyž třebas zrovna včera na zkoušce jsme drtili tři věci pořád do kola přes dvě hodiny ..
No, cvičím tak do hodinky denně. Vždy se rozehraju podle tohoto:
http://tenorposaune.com/music/adam_routine.pdf
a pak si přejedu věci do orchestru a končím dlouhejma tónama.
Zatím pohoda..
Zpětně musím říct, že jsem si tu hubu asi fakt strhnul.. Už neblbnu a nehraju nijak dlouze.. Ikdyž třebas zrovna včera na zkoušce jsme drtili tři věci pořád do kola přes dvě hodiny ..
No, cvičím tak do hodinky denně. Vždy se rozehraju podle tohoto:
http://tenorposaune.com/music/adam_routine.pdf
a pak si přejedu věci do orchestru a končím dlouhejma tónama.
Zatím pohoda..
Yamaha YSL-448G, Bach 5G