chci se zeptat, jestli se dá říct, že by měl mikrofon nějakou danou životnost. Spíše stalo se Vám někdy, že nějaký mikrofon Vám vypověděl službu? Mám namysli takovou střední a vyšší třídu? Je mi jasné, že ty nejlevnější kousky se z konstručního hlediska po nějakém čase rozpadnou.
Životnost mikrofonu
Pravidla fóra
Životnost mikrofonu
Zdravím,
chci se zeptat, jestli se dá říct, že by měl mikrofon nějakou danou životnost. Spíše stalo se Vám někdy, že nějaký mikrofon Vám vypověděl službu? Mám namysli takovou střední a vyšší třídu? Je mi jasné, že ty nejlevnější kousky se z konstručního hlediska po nějakém čase rozpadnou.
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: Životnost mikrofonu
Pokud mikrák vyloženě nepoškodíš sám - hrubým zacházením, větším akust. tlakem než je schopen snést, fantomem u špatně zapojených drátů u dynamik, atd. - tak by mohla ta střední třída a výš vydržet i třeba deset let a víc. Problém je, že právě tyhle poškození jsou nejčastější příčinou výměny mikrofonu, navíc se na trhu oběvují nové modely, takže ve výsledku počítám, že se u většiny zvukařů mikrofon "ohřeje" méně než nějakých osm, sedm let, pak je prodán a vyměněn za lepší, nebo prostě chcípne tím, že s ním někdo házel žabky. Na druhou stranu znám jednoho kytaristu co má jeden model přes třicet let.
LTH
LTH