Yamaha RGXA 2

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Yamaha RGXA 2

Příspěvek od Ladas66 »

Ahoj všichni už jste měli někdo v ruce?

http://www.audiotek.cz/product-26919-yamaha-rgx-a2-jb

Zajímá mě jak to hraje a její vlastnosti , máme doma akustiku od Yamahy za 30 tis a divím se v jaké cenové kategorii dělá elektriky pokud někdo má podělí se o zkušenosti?
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Demilich

Re: Yamaha RGXA 2

Příspěvek od Demilich »

To ne, jen jsem ji fyzicky videl :D Coz je informace jak noha.
Nicmene - z videi a recenzi na netu, ktere jsem o ni videl a slysel, mi vzdycky prisla ponekud zahuhlana svym zvukem. Ma na tom masivni podil prave ta "kosmicka" konstrukce nejakeho superlehceneho tela z materialu X. Jeji zvuk se mi nelibil na zadne ukazce, coz je co rict. Vypada pekne, ale proste mi nikdz ani na ukazkach jeji zvuk nesedel. Je to divna kytara. Rozhodne by me nenapadlo si takovy specificky ulet koupit. Je i ivdet ze se ta technologie nechytla, protoze to je tusim jedina kytara, ktera ji pouziva.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

zajimava pohodova kytarka se svebytnym zvukem (nejake ultranarezy bych na ni urcite nehral) a debilnim prepinanim :)

tady par dalsich postrehu http://instrumento.cz/diskuse-tema-5270 ... gx-a2.html
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Znám a hrál jsem na ni... Je neuvěřitelně lehká ( 1,5 kg cca?) působí jako z plastu ale hraje jako kráva :D celá hezky rezonuje, zvuk má taky dost v pohodě (teda rozhodně mi nepřišla zahuhlaná) ale to přepínání snímačů je dost hloupé
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Tuším 2,5kg, ale možná se pletu.
Na mě působí dost uměle. Takový cosmo moderní vzhled a zvukově si myslím, že za 10k rozhodně nestojí.
Výhodou je jen ta váha pro ty, kteří mají třeba problémy se zádama (ale není jediná, SG taky váží kolem 2,5- záleží jak které). Sice vypadá fakt hustě a ultramoderně, ale mě prostě nezaujala, už jsem vyrostl z toho, že kytara musí vypadat a jak hraje je podřadné.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ona ta kytara ale není špatná - jen je svébytná. Ať už vzhledem nebo zvukem. Není to zrovna něco, co bych já vyhledával, ale jistě si to najde své kupce a ti s ní budou spokojení.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Bejk píše:Tuším 2,5kg, ale možná se pletu.
Na mě působí dost uměle. Takový cosmo moderní vzhled a zvukově si myslím, že za 10k rozhodně nestojí.
Výhodou je jen ta váha pro ty, kteří mají třeba problémy se zádama (ale není jediná, SG taky váží kolem 2,5- záleží jak které). Sice vypadá fakt hustě a ultramoderně, ale mě prostě nezaujala, už jsem vyrostl z toho, že kytara musí vypadat a jak hraje je podřadné.
Kamarád má letité sg od gibsonu, dost lehká kytara a tahle je o dost lehčí a dokonce si ji celkem vychvaloval... Jen to není pro každého, ale to žádná kytara..
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Oficiální web:
Weighing in at 2.5 kg, the RGXA2 is in the super lightweight class.Yamaha's revolutionary A.I.R. technology delivers a guitar so light that it fuses seamlessly with the player, delivering unprecedented comfort, amazing tone,and superior performance.
kos99

Příspěvek od kos99 »

já mohu jen doporučit váha super skvělý rockový soud dost dlouhý ton na to aby se hrálo pohodlně
zvláštní zabarvení díky konstrukci ale jen ku prospěchu ,masivní krk a snímače alniko vše jen vylepšují

vypadá to jako recenze na obědnávku ale není fakt se to té Yamaze povedlo vyladit že to hraje skvěle
za málo peněz hodně muziky

jedinou stinou stránkou je přepínání snímačů nic víc se prostě vytknout nedá
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“