Zdravíčko,
Nedávno jsem si pořídil foukací harmoniku HOHNER SilverStar v C a učím se ohýbat.
Při ohýbání, mi začne harmonika nepříjemně pískat. Chci se zeptat. Co dělám špatně, nebo kde je chyba? Dělá mi to pouze u 6té dírky. Je to normální, a zlepší se to tréningem?
Přikládám link na ukázku:
http://tinyurl.com/c4q9qvj
Předem díky zarady.
Foukací harmonika - divné pískání při ohýbání
Pravidla fóra
Re: Foukací harmonika - divné pískání při ohýbání
Nahrávka potvrzuje pískání. Jestli je to Tebou nebo nástrojem, to neví ani věštec po telefonu na Primě. Zkus nějaký lepší nástroj, případně požádej zkušenějšího hráče, ať vyzkouší to Tvé foukátko.
Re: Foukací harmonika - divné pískání při ohýbání
Jo to mě dělá taky(i když nedělám bending), akorát když hraju (taky na C harmoniku) v 7., 8....a vyšší poloze.
V tvém případě bych to skusil tak, že bych si připustil trochu vzduchu i nosem a tlak vdechovaného vzduchu se tím tak zmírní, ale nemám to vyzkoušené, tohle to dělám na vyšších polohách, kde to píská, protože moc tlačím na pilu...
Jinak jak píše Orsoj....skus jiný nástroj
V tvém případě bych to skusil tak, že bych si připustil trochu vzduchu i nosem a tlak vdechovaného vzduchu se tím tak zmírní, ale nemám to vyzkoušené, tohle to dělám na vyšších polohách, kde to píská, protože moc tlačím na pilu...
Jinak jak píše Orsoj....skus jiný nástroj