Strašný zvuk - falešný s krátkým sustainem

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
respectdejff

Strašný zvuk - falešný s krátkým sustainem

Příspěvek od respectdejff »

Ahoj,
potřeboval bych prosím poradit. Hraji na kytaru něco přes dva roky. Měl jsem kytaru Stagg (nehrál moc dobře) Nyní mám kytaru Cort G254 a kombo Ibanez gr 15 (dvoukanál 15 W). Jako efekty používam Razor Metal Extreme a vlastním i Big Muff. Když hraju sólo tak ve vyšších polohách zní falešně a ostře nepřijemným zvukem, navíc sustain se docela rychle rozpadá a zní pak taky falešně. V obchodě kytara hrála brilantně. Tak nevím, zda jsou efekty na prd, nebo je to kombo na nic, popřípadě jsem domácí kutil, tak co postavit (preamp) či vlastní zesilovač. Normální metal chorus zní skěle. Děkuju za radu.
José

Re: Strašný zvuk

Příspěvek od José »

Neměnil jsi náhodou nedávno struny?
respectdejff

Tude kytaru mam tři dny, tudíž tam jsou ty na kterých sem hrál v obchodě. Struny jsem menit nemusel.
Frostys

Příspěvek od Frostys »

I na sucho ten sustain odchází? Můžeš každopádně buď kytaru rovnou reklamovat, nebo zkusit vyměnit struny.
respectdejff

Bez komba drží čistě pěti vteřinovej dozvuk a na clean kanál hrom ošklivých vysokých tónů sustain drží. Jak dam trochu gainu, tak sustain hrůza a barva zvuku taky. Zní to asi jako když taham kočku za ocas.
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Snímače jsi zkoušel přepínat?
José

Příspěvek od José »

V obchodě hrála brilantně tobě a i v těchto polohách? Dělá to i na čistej, bez jakejchkoli efektů (master 1/4, drive/gain 1/4, eq všechen na dvanácti hodinách)..
Jinak výměnou strun a seřízením viz snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... t3865.html bych začal... (To nemá vliv na záruku)
respectdejff

Samozřejmě všechny polohy + jsem rozepnul i Humbucker....upravoval jsem tonovej potenciometr, na pedalu jsem zkousel i pracovat s High, Middle Low, a všechno znělo hrozně. Po zapnutí boosteru sem přestal hrát jak to kvičelo.

Jo v obchodě jsem hrál pár sól ve vejškách na zkresleným kanalu a hrála v pohodě. Na clean má Sustain v pohodě, ale vejšky nepříjemně tahaj za uši. Jinak všechny eq poťáky jsem nacpal na 12 hodin a stejně hrůza.
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Ve vyšších polohách? Nemáš náhodou nízko posazené struny?
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

A vtom obchodě jsi tu kytaru zkoušel taky přes Metal Extreme a Big Muff a přes to kombo ? Možná jenom po té tvojí sestavě chceš větší nářez než je schopná zvládnout... A z těch tvých zkreslovadel musíš na kombu samozřejmě krmit čistý kanál, nikoli zkreslený, ale to snad víš... (jen tak co mě napadlo).
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Vyměň struny, seřiď kytaru, zkus hrát jen přes kombo, nastav normální zvuk (čistý), zkus rozumně zkreslený zvuk (ne gain naplno), pak zkus použít i efekt znovu s rozumným nastavením, nepoužívej oba efekty najednou.

Plus přesouvám, do sekce Elektrických kytar to nepatří.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
respectdejff

Re: Strašný zvuk - falešný s krátkým sustainem

Bohužel, efekt sem měl ale kombo jsem použil jejich. Samozřejmě, že pedálovej signál pouštim do Clean kanálu. Takže koukám, že to asi bude kombem :/
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Jak dlouho hraješ? Není to spíš o nečistotě hraní? Možná ti přeznívají ostatní struny a to, co nazýváš krátkým sustainem je jen to, že se tón utopí v ostatním nežádoucím bordelu. Ty vznikající disonance by mohla být ta "faleš", kterou slyšíš. Hodně gainu tomu samozřejmě přispívá, takže na sucho nebo na čistý zvuk to neslyšíš. Jinak je nejspíš blbost, aby se sustain krátil se zkreslovačem, který ho díky kompresi naopak prodlužuje. Tedy jedna možnost mě napadá, pokud bys měl ve zkreslovačích hodně slabou baterku nebo adaptér dodával nižší napětí, mohlo by se ve zvuku objevit "gejtování", takový potrhaný, uprděný zvuk, který najednou skoro z plné síly vyhasne. Některé dřevní fuzzy to měly nejspíš vzhledem ke konstrukční nedokonalosti, nebo se toho naopak dosahuje chtěně právě regulací napájecího napětí. Ale to bys musel poznat na zvuku i v akordech a po celé délce hmatníku.
Edit: Sorry, koukám, že píšeš, že hraješ 2 roky. To by mělo být asi v pohodě.
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Mně tenhle falešný zvuk s krátkým sustainem dělal nízký dohmat - struny se dotýkaly dalšího pražce a nebyl to moc hezký zvuk. Jestli ti to dělá vážně jen v horních polohách, zkus zmáčknout strunu na nějakém vyšším políčku a mrkni, jestli to není tvůj případ. Pak by stačilo zvýšit dohmat (a vyměnit struny za nové, jestli máš pořád ty původní..).
respectdejff

Ještě mě napadlo nemůže to dělat to kombo, že má jen 15 W a 8mi palec reprak ? Ještě mě napadlo, když se nedotýkam strun, hrozně to začně šumět a obecně takovej brum, když hraju solo tak jsou to jednotlivé tóny, tak zda to nemuže rušit ten brum, možná, zda to nemůže bejt káblíkem.
hradstar

Příspěvek od hradstar »

No já nevim , brum? A není to z velkého zkreslení? A jestli ti to dělá jenom ve vyšších polohách tak by to mohl být ten nízký dohmat , mě to taky dělalo :)
"Dělám hudbu pro sebe a pro ty, co ji chtějí poslouchat a líbí se jim. Komu se nelíbí, nemusí ji poslouchat." Thomas Matthew DeLonge.
respectdejff

Výměna strun a zvýšení dohmatu pomohla, tón je sice pořád nechutnej, ale sustain se nerozpadá a drží. Ten brum nevim, na singlech brum a když přepnu na humbucker, tak se mi napískává zpětná vazba, s tim že logicky nesedim u ampu.
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Asi to nepobírají ty efekty..Big Muff je na takové malé kombo docela extrém, nesedí si se vším. Zkus lehčí zkreslení, dej sustain max. na půlku. A nekombinuj to s tím druhým zkreslovadlem.
Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

respectdejff píše:Výměna strun a zvýšení dohmatu pomohla, tón je sice pořád nechutnej, ale sustain se nerozpadá a drží. Ten brum nevim, na singlech brum a když přepnu na humbucker, tak se mi napískává zpětná vazba, s tim že logicky nesedim u ampu.
Singel Ti bude brumieť vždy. HB napískava, lebo máš naplné gule kombo a skreslenia na všetkom možnom, čo máš v dosahu.

Vy*er sa na to, vypni skreslenia, zapni čistý kanál a skúšaj sustain, ladenie, kvalitu zvuku a HLAVNE CVIČ !!!

Až niekedy potom ( možno až za niekoľko mesiacov... ) Jemne zapni skreslenie na nejakej krabičke a pokračuj v postupe z predchádzajúcej vety.
respectdejff

Na plný kule ? Drive mam na půlku hlasitost mam na 1/4. Na čistým kanálu sem hrál snad rok, teď v kapele potřebuju skreslení.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“