Zdravím mám dotaz. Nedávno jsem si koupil mulťák HD 300. Na netu všichni chválili zvuk, ale mě to prostě dobře nehraje. Hlavně zkreslený zvuky. Jediný, co tam trochu hraje je ta simulace Recta, ale Marshally, ten Engl co tam je jsou strašně nevýrazný ,,zahuhňaný" nevím, jak to mám přesně popsat, prostě to nehraje dobře. Zkoušel jsem si různě hrát z korekcemi a i jsem tam měl to základní nastavení, na který by to mělo hrát, ale furt je ten zvuk hroznej.
Je možný, že to způsobuje kabel nebo kytara resp. snímače? Mám Cort X6 a na ní původní snímače.
Jinak je to bezva věc, na nahrávání do počítače super, jen ten zvuk mě prostě štve.
Line 6 Pod HD 300
Pravidla fóra
Re: Line 6 Pod HD 300
Pro začátek si stáhni manuál.
Mám verzi 500, princip je takřka stejný.
V tuto chvíli nejsem doma, ale před pár dny jsem nastavil moc dobrý zvuk, který jsem dlouho hledal.
Model Treadplate, reprobox Hiway s 57 On axis. Sag jsem stáhl na 0%, Thump a Decay reproboxu na 25%.
Neméně důležitou částí je řetěz před aparátem. Z modelu XT jsem byl zvyklý na Screamer, který je tady jiný, pro mě horší. Místo overdrivu používám Q Filter, který najdeš v sekci Filter. Zkus nastavení:
Freq 70%
Q 0%
Gain 70%
Type BP
Mix 50%
Ze srandy jsem stáhl basy na nulu. Stal se zázrak. Najednou se neozývají dunivé pazvuky a zvuk je krásně čitelný. Středy mám na max, Treble a Presence na 50% (více si s nimi pohraji až se vrátím domů, takhle je to čitelné, a zároveň čisté, nepíská to).
Důležité upozornění: Konkrétní nastavení se liší od konkrétní kytary. Záleží jak hraješ. Nový kobylkový snímač (taky se na něj chystám) může udělat zásadní změnu k lepšímu. Mrkni na RM Pickups.
Zmiňuješ nahrávání. Podle čeho nastavuješ zvuk? Pokud ho nastavuješ samostatně, nikdy ho nenastavíš správně. Basový a bubnový podklad dělá divy, bez nich to nemá cenu.
Mám verzi 500, princip je takřka stejný.
V tuto chvíli nejsem doma, ale před pár dny jsem nastavil moc dobrý zvuk, který jsem dlouho hledal.
Model Treadplate, reprobox Hiway s 57 On axis. Sag jsem stáhl na 0%, Thump a Decay reproboxu na 25%.
Neméně důležitou částí je řetěz před aparátem. Z modelu XT jsem byl zvyklý na Screamer, který je tady jiný, pro mě horší. Místo overdrivu používám Q Filter, který najdeš v sekci Filter. Zkus nastavení:
Freq 70%
Q 0%
Gain 70%
Type BP
Mix 50%
Ze srandy jsem stáhl basy na nulu. Stal se zázrak. Najednou se neozývají dunivé pazvuky a zvuk je krásně čitelný. Středy mám na max, Treble a Presence na 50% (více si s nimi pohraji až se vrátím domů, takhle je to čitelné, a zároveň čisté, nepíská to).
Důležité upozornění: Konkrétní nastavení se liší od konkrétní kytary. Záleží jak hraješ. Nový kobylkový snímač (taky se na něj chystám) může udělat zásadní změnu k lepšímu. Mrkni na RM Pickups.
Zmiňuješ nahrávání. Podle čeho nastavuješ zvuk? Pokud ho nastavuješ samostatně, nikdy ho nenastavíš správně. Basový a bubnový podklad dělá divy, bez nich to nemá cenu.
Taky jsem měl nějakou chvíli HD 300 a je pravda, že většinou basy to chtělo stáhnou hodně....taky bych zkusil kouknout na ty přepínače studio/live a amp/line (už nevím přesně jak to tam je) a najít si vhodnou kombinaci pro konkrétní použití...to se zvukem udělá dost....
Cort KX101=>Peavey Studio Pro 112 Transtube I (předěláno na zesík ) => 2x12 Box s G12T-75
Bandzone: http://bandzone.cz/calldeira
Bandzone: http://bandzone.cz/calldeira
Díky za rady. Zítra to vyzkouším a uvidí se.
Multiefekt Line 6 POD HD300
Zdravím
Poslední dobou přemýšlím že bych si rozšířil arsenál efektů a napadli mě multiefekty. Na bazaru se nabízí za celkem solidní cenu Line 6 POD HD300. V popiskách jsem se dozvěděl, že tato věc dokáže simulovat různé zesilovače a dokonce i reprobedny plus 80 zabudovaných efektů což mi příjde naprosto bezvadné. Zase mi vrtá hlavou jestli jsou tyto simulace natolik věrohodné např. simulace Mesa Boogie Dual Rectifier či Engl Fireball 100. Jelikož mám ve své výbavě zatím jen Engl Screamer,který krom čistého a zkresleného zvuku nenabizí nic. Tohle by podle všeho vyřešilo můj problém. Zase nechci koupit nějakou hračku kterou využiji jen doma, ale věc kterou bych uživil i při živém hraní a nemusel se za to stydět. Chtěl bych touto cestou poradit popř. jestli se nenabízi produkt v dané cenové kategorii, který je lepší nebo jestli má vůbec smysl kupovat. Díky za názory jsem v této oblasti naprostý začátečník.
Poslední dobou přemýšlím že bych si rozšířil arsenál efektů a napadli mě multiefekty. Na bazaru se nabízí za celkem solidní cenu Line 6 POD HD300. V popiskách jsem se dozvěděl, že tato věc dokáže simulovat různé zesilovače a dokonce i reprobedny plus 80 zabudovaných efektů což mi příjde naprosto bezvadné. Zase mi vrtá hlavou jestli jsou tyto simulace natolik věrohodné např. simulace Mesa Boogie Dual Rectifier či Engl Fireball 100. Jelikož mám ve své výbavě zatím jen Engl Screamer,který krom čistého a zkresleného zvuku nenabizí nic. Tohle by podle všeho vyřešilo můj problém. Zase nechci koupit nějakou hračku kterou využiji jen doma, ale věc kterou bych uživil i při živém hraní a nemusel se za to stydět. Chtěl bych touto cestou poradit popř. jestli se nenabízi produkt v dané cenové kategorii, který je lepší nebo jestli má vůbec smysl kupovat. Díky za názory jsem v této oblasti naprostý začátečník.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 24.02.2014 11:17, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nezakládej duplicitní téma. Sloučeno s existujícím.
Důvod: Nezakládej duplicitní téma. Sloučeno s existujícím.
Zdarec, cetl jsem ruzne nazory, kde casto nedoporucovali reverb pri zivem hrani (ze to dela neplechu v mixu ci co - bylo to anglicky), co na to rikate? Pouzivate ho vy sami pri zivem hrani? Ja si ted koupil jeden od Bosse pro blbnuti a premyslim jestli ho dat do pedalboardu. Doted jsem pouzival jenom delay s kterym jsem si vystacil, ale nasla by se mista kde bych ten reverb klidne soupnul. Takze jaky mate na toto tema nazor vy? Blbost nebo pravda? Me se to moc nezda, ale mozna se pletu. Jak rikam, s reverbem jsem zacatecnik
We are the oca training courses the world in providing best COMPTIA gre and University of California, Los Angeles.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Multiefekt Line 6 POD HD300
Ty simulace jsou 50/50. Někomu se líbí, někomu ne. Výhoda je v tom, že s nima můžeš hrát doma nebo i nahrávat přímo do PC. Ten zvuk je ale takový... umělý, digitální. Pokud máš lampové kombo, tak bych se vyprdl na POD a radši koupil M5/M9/M13. Podívej se taky na můj článek o M13.matty666 píše:Zase mi vrtá hlavou jestli jsou tyto simulace natolik věrohodné např. simulace Mesa Boogie Dual Rectifier či Engl Fireball 100. Jelikož mám ve své výbavě zatím jen Engl Screamer,který krom čistého a zkresleného zvuku nenabizí nic.
Hraju na kytary a mašinky
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak určitě je potřeba při použití reverbu taky trochu počítat s akustikou místnosti/prostor. Reverb je, stejně jako ostatní efekty, součástí kytaristova zvuku. Já třeba s jednou kapelou hraju surf-rock, kde by to bez reverbu prostě nešlosara736 píše:Zdarec, cetl jsem ruzne nazory, kde casto nedoporucovali reverb pri zivem hrani (ze to dela neplechu v mixu ci co - bylo to anglicky), co na to rikate? Pouzivate ho vy sami pri zivem hrani? Ja si ted koupil jeden od Bosse pro blbnuti a premyslim jestli ho dat do pedalboardu. Doted jsem pouzival jenom delay s kterym jsem si vystacil, ale nasla by se mista kde bych ten reverb klidne soupnul. Takze jaky mate na toto tema nazor vy? Blbost nebo pravda? Me se to moc nezda, ale mozna se pletu. Jak rikam, s reverbem jsem zacatecnik
Hraju na kytary a mašinky