jsem šnek! nikdy jsem nedokázal hrát rychle, i když jsem před 20 lety hrál třeba i 4-5 hodin denně.
aktuálně jsem schopen zahrát 16" při tempu 115 bpm, jedná se o každý ton uder trsátkem /nikoliv příklepy/.
V jedné škole se píše, že solidní hraní je zvládnout šestnáctiny v tempu 140 bpm a jen speed metalisti potřebují zvládnout 160bpm.
Jakou rychlostí zvládnete hrát diatonické a bluesové sedmitonove stupnice přes všechny struny a ve všech polohách opakovaně? A kolik času Vás to stálo, dostat se na takovou úroveň?
Podotýkám, že se nesoustředím jen na rychlost, ale i na harmonii, rytmus a kupu dalších věcí. Nejsem schopen hrát denně 2 hodiny pouze stupnice pro zrychlení.
Díky za vaše zkušenosti.
Jakou rychlostí hrajete 1/16 vybrnkáváním?
Pravidla fóra
Jakou rychlostí hrajete 1/16 vybrnkáváním?
Naposledy upravil(a) Nero dne 20.05.2013 17:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: 16 palců (16") v názvu opraveno na šestnáctiny (1/16)
Důvod: 16 palců (16") v názvu opraveno na šestnáctiny (1/16)
kytary: Jurkovič Stratocaster, Procházka: Jazz Nylon + Dreadnought Blackwood, Jazz semihollowbody
amps: Fender Twin 65 Reverb, AER Compact 60.3
studio: Logic X Pro, Sgear
- bazdesh
- last.fm: bazdesh
- Bandzone: bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakou rychlostí hrajete 16" vybrnkáváním?
Dokážu z 99% zahrát tohle (0:00 - 1:30) v plný rychlosti.. Mělo by to být asi kolem 150bpm.. Trvalo mi to 3 roky každodenní "onanie"..
Nejvíc se mi osvědčuje naučit se tu melodii nazpaměť (v hlavě), a pak se to naučit na 50% rychlost, vyspat se, pak třeba 75%, zase se vyspat a pak mi to většinou na těch 90-100% jde..
bazdesh píše:
Dokážu z 99% zahrát tohle (0:00 - 1:30) v plný rychlosti.. Mělo by to být asi kolem 150bpm.. Trvalo mi to 3 roky každodenní "onanie"..
Nejvíc se mi osvědčuje naučit se tu melodii nazpaměť (v hlavě), a pak se to naučit na 50% rychlost, vyspat se, pak třeba 75%, zase se vyspat a pak mi to většinou na těch 90-100% jde..
a kolik hodin denně jsi se věnoval trénování rychlosti?
kytary: Jurkovič Stratocaster, Procházka: Jazz Nylon + Dreadnought Blackwood, Jazz semihollowbody
- bazdesh
- last.fm: bazdesh
- Bandzone: bazdesh
- Kontaktovat uživatele:
Hraju denně tak kolem 6 hodin, ale nikdy jsem netrénoval přímo rychlost, ta "přišla sama"..