volná vibrapáka

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

volná vibrapáka

Příspěvek od Graywolf »

mám takovej problém, páka mi vůbec nedrží na místě, není šroubovací, jen se do otvoru zasune, a otvor je nejspíš o trochu větší než by měl být, je v něm ještě jakási pastový "vystýlka" ale očividně nestačí, páka prostě nepostojí a nepostojí.
máte na to nějaký fígle? zatím to řeším tím že tam tu páku prorvu přez papír, drží ideálně ale jen tak 5 minut, pak papír povyleze a k tomu to je na pohled dost odpuzující když z tremola trčí kus jízdenky nebo něčeho co sem měl po ruce :) napadlo mě ještě napatlat zasouvací část páky nečím neklouzavým ale nevím čím
Demilich

Příspěvek od Demilich »

no a myslíš, že se jako kvedlá v té díře, nebo jako že když ji pustíš tak se zhoupne ???
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

no, oboje..
Volo

Příspěvek od Volo »

vidim ze mas ibanez, kdyby jsi precetl navod tak zjistis ze kdyz tremolem povolis struny tak tak je sroub na imbusak ja ho mam na 1.5 mm ty asi na 2 mm tam se to pekne utahne a zustane pak na miste a nelita dookola
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

jo náááávod... tak ten sem v životě neviděl a ani nevlastním, díky :)
Volo

Příspěvek od Volo »

Graywolf píše:jo náááávod... tak ten sem v životě neviděl a ani nevlastním, díky :)
ale ta dira na imbusak tam snad je hm?
griper

Příspěvek od griper »

ja bych to vomotal nejakou izolačkou nebo necim takovym a pak by to snad drzelo...
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

toe fajn a jak je to u šroubovacího?

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
uncle sam: revival

Příspěvek od uncle sam: revival »

taky mám jednozvratný a je to volný....
Sex Love and Rock'n'roll
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

já sem si koupil kejtru za 17 tisíc , má dvouzvratný ale šrobovací
1 . se to nehorázně nadlad´uje protože to nemá zámky
2. se ta páka v tom závitu kvedlá takže to stejně nepoužívám :( :evil:
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Greeg píše:já sem si koupil kejtru za 17 tisíc , má dvouzvratný ale šrobovací
1 . se to nehorázně nadlad´uje protože to nemá zámky
2. se ta páka v tom závitu kvedlá takže to stejně nepoužívám :( :evil:
Myslíš tím toho Showmastera?? :shock:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

jo jo . ( je to fakt parádní kejtra ale tohle mě na ní fakt štve)
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

jo, díra tam je, teď sem to seřizoval
klasicky sem podložil tremolo ze zadu dřevěným špalíčkem, aby bylo dost povytažený abych se dostal ke šroubu, krásně sem si to nastavil na pevnější. za pár dnů napíšu jestli se to znova neuvolnilo, jen teda , když sem oddělal špalíček a struny se znovu napnuly tak se ozval takový, velmi tichounků zvuk praskajícího třeva, fakt jen potichu, asi jen pár vláken, nejsem si jistej od kud to bylo, ale asi to bylo tím že se vrátil tlak strun na krk. no, co vám budu povídat, přeběhl mě mráz po zádech
Volo

Příspěvek od Volo »

to praskani to byly asi jen struny
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Greeg píše:jo jo . ( je to fakt parádní kejtra ale tohle mě na ní fakt štve)
:cry: :cry: :cry:
Showmaster byl jedním z vážných adeptů ma mou příští kytaru a tímto je teda vyřazen. Já když mám páku tak za ní prostě musím tahat, to je jak magnet -> proto ji mám raději oddělanou na tom svojem Tensonu, bo bych to umsel ladit každej den :D
:(
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Omotana izolacka dlouho nevydrzi....
U sroubovacich pak je dobry strcit do diry nejakou silnejsi pruzinku vhodnyho prumeru, a na to nasroubovat paku, pri zasroubovani stlacena pruzina udrzi paku na miste (vintage tremola), u Floydu tam muze zustat vule, pokud je paka opravdu vyrazne tensi nez dira, ale taky to funguje...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

Demilich píše:
Greeg píše:jo jo . ( je to fakt parádní kejtra ale tohle mě na ní fakt štve)
:cry: :cry: :cry:
Showmaster byl jedním z vážných adeptů ma mou příští kytaru a tímto je teda vyřazen. Já když mám páku tak za ní prostě musím tahat, to je jak magnet -> proto ji mám raději oddělanou na tom svojem Tensonu, bo bych to umsel ladit každej den :D
:(
rozhodně bych ji ze seznamu neškrtal , ta kytara je po vzhledový i zvukový stránce naprosto dokonalá ( už jenom spojení lípa + javor ((JEDNA Z NEJLEPŠÍCH KOMBINACÍ)) a snímače duncan) možná se to tremolo liší kus vod kusu ale i tet bych si ji rozhodně koupil ( mluvim o fenderu , nikoli Squieru showmasterovy)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“