Ahoj,
můžete mi prosím někdo poradit s Roland AX-Synth ?
Chtěl bych si tento nástroj koupit a řeším problém.
Někdy bych používal zabudované interní zvuky,
ale někdy bych chtěl použít zvuky z jiného nástroje přes midi.
Je možné nějak přepnout AX-Synth,
abych v jednu chvíli používal jen vnitřní a po přepnutí jen zvuky přes midi,
i když bude připojený midi kabel ?
Nebo vždy když bude AX-Synth propojenej s jiným nástrojem přes midi,
tak budou vždy hrát zvuky přes midi ?
Řeším to proto, abych věděl, zda musím vždy připojit, popřípadě odpojit midi kabel,
když budu chtít používat jen interní nebo externí zvuky...
Zda musím pořád přehazovat kabely a mít nastaveno, zda chci používat jen zabudované zvuky (audio kabel),
nebo jen zvuky přivedené přes midi kabel (midi kabel).
Díky za odpověď
Roland AX-Synth - Midi/Interní zvuky
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Roland AX-Synth - Midi/Interní zvuky
Mno - obvykle jde MIDI komunikaci vypnout, popřípadě stačí třeba změnit MIDI kanál (výstupní), ale není to případ "zmáčknu a je to". Nicméně pracovat s MIDI kabelem se nemusí.
P.
P.
A když mám připojený midi kabel, tak jak vypnout komunikaci a opět po nějaké době zase zapnout ?
Jde mi o to, abych nemusel pořád vypojovat a zapojovat midi kabel, když budu chtít hrát jen na interní zvuky nebo naopak na externí přes midi....
Většinou když hraješ přes midi, tak se hlasitost určuje na nástroji, který vysílá zvuk přes midi, což znamená že na přijímacím nástroji ho nezeslabíš klasickým faderem Volume, tím zeslabíš jen interní zvuky, takže když budu chtít jen externí zvuky, tak zeslabím na nulu interní na AX-Synth a budou hrát jen externí, ale když chci hrát jen Interní a nechci v tu chvíli externí, tak jak to udělat, aniž bych musel vypojovat kabel ?
Jde mi o to, abych nemusel pořád vypojovat a zapojovat midi kabel, když budu chtít hrát jen na interní zvuky nebo naopak na externí přes midi....
Většinou když hraješ přes midi, tak se hlasitost určuje na nástroji, který vysílá zvuk přes midi, což znamená že na přijímacím nástroji ho nezeslabíš klasickým faderem Volume, tím zeslabíš jen interní zvuky, takže když budu chtít jen externí zvuky, tak zeslabím na nulu interní na AX-Synth a budou hrát jen externí, ale když chci hrát jen Interní a nechci v tu chvíli externí, tak jak to udělat, aniž bych musel vypojovat kabel ?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No fakt za tebe manuál studovat nebudu - dlouhodobou statistikou se ukazuje, že to nikam nevede
takže návod jsem ti dal a jak ho napasovat na svůj přístroj si zjisti. Znalosti koukám docela máš, problém by to tedy být neměl.
P.
P.
Ahoj,
trochu mimo téma, ale nechce se zakládat nové vlákno. Dá se k Roland AX Synth napasovat bezdrátový systém? Našel jsem v podstatě jen kytarové, či basové. Šly by použít?
Uvažuji o koupi a když už bych mohl mít na podiu trochu prostoru, nerad bych se motal v kabelech.
Díky
trochu mimo téma, ale nechce se zakládat nové vlákno. Dá se k Roland AX Synth napasovat bezdrátový systém? Našel jsem v podstatě jen kytarové, či basové. Šly by použít?
Uvažuji o koupi a když už bych mohl mít na podiu trochu prostoru, nerad bych se motal v kabelech.
Díky
hledám celkem marně po hudebninách kde si AX Synh vyzkoušet osobně (snad kromě jednich v Brně, ale to je pro mě už hodně z ruky). Nebyl by nějaký vlastník tohoto nástroje ochoten předvést k vyzkoušení? Nerad bych do toho investoval peníze "na slepo" bez předchozího ohmatání a odzkoušení. Nejlépe Královehradecký kraj.
Díky
Díky