Sluchatka za 3000
Pravidla fóra
-
PetrChalupa
Sluchatka za 3000
Zdravím, hledám nový sluchátka ale vůbec se v tom nevyznám, takže bych potřeboval pomoc...
CENA: okolo 3000 kč (max 4000)
STYL: poslouchám hlavně pop,rock a dance(někdy i jiné)
Sluchátka by byla k PC, na běh a do MHD.Takže asi špunty, kdybych je ale nepoužíval na běhání vyplatí se za tu cenu spíš špunty nebo "přes hlavu", případně jaký jsou tam rozdíly?
Poslouchat budu z telefonu,iPodu a PC. Čet jsem o nějakým DAC nebo zesilovači vyplatí se to koupit? Případně to posloucht z nečeho jinýho než iPoda? Ted poslouchám věci v MP3 ale do budoucna bych chtěl vyzkouset FLAC. Máte s tím nějaký skušenosti je to hodně poznat?
Chtěl bych aby basy,středy a výšky byli v rovnováze. Skoušl jsem Beats by dre solo a klipsh s4 a přišlo my že je to hrozně přebasovaný a středy a výšky skoro nejsou slyšet...
Rád bych aby sluchátka měla mykrofon a aspon jedno tlačítko(Play/Pause) a aby fungovala se vsema mobilama(WP8,iOS,Android).
Ted mám SoundMagic MP21 a když se jenom trochu dotknu kabelu tak to je hodně slyšet a dost to vadí. Ale je divný, že je to jenom tam kde se ten kabel rozdvojuje do sluchátek a tam kde uz je spojene je to úplně v pohodě.To bych u těch novejch fakt nechtěl hlavně to vadí hlavně při běhání.
Moje tipy: UE fi 5, Etymotic hf5,PHONAK Audéo PFE 121. Jsou tyhle dobrý nebo byste doporočili nějaký úplně jiný?
Díky moc za rady.
CENA: okolo 3000 kč (max 4000)
STYL: poslouchám hlavně pop,rock a dance(někdy i jiné)
Sluchátka by byla k PC, na běh a do MHD.Takže asi špunty, kdybych je ale nepoužíval na běhání vyplatí se za tu cenu spíš špunty nebo "přes hlavu", případně jaký jsou tam rozdíly?
Poslouchat budu z telefonu,iPodu a PC. Čet jsem o nějakým DAC nebo zesilovači vyplatí se to koupit? Případně to posloucht z nečeho jinýho než iPoda? Ted poslouchám věci v MP3 ale do budoucna bych chtěl vyzkouset FLAC. Máte s tím nějaký skušenosti je to hodně poznat?
Chtěl bych aby basy,středy a výšky byli v rovnováze. Skoušl jsem Beats by dre solo a klipsh s4 a přišlo my že je to hrozně přebasovaný a středy a výšky skoro nejsou slyšet...
Rád bych aby sluchátka měla mykrofon a aspon jedno tlačítko(Play/Pause) a aby fungovala se vsema mobilama(WP8,iOS,Android).
Ted mám SoundMagic MP21 a když se jenom trochu dotknu kabelu tak to je hodně slyšet a dost to vadí. Ale je divný, že je to jenom tam kde se ten kabel rozdvojuje do sluchátek a tam kde uz je spojene je to úplně v pohodě.To bych u těch novejch fakt nechtěl hlavně to vadí hlavně při běhání.
Moje tipy: UE fi 5, Etymotic hf5,PHONAK Audéo PFE 121. Jsou tyhle dobrý nebo byste doporočili nějaký úplně jiný?
Díky moc za rady.
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
Re: Sluchatka za 3000
Kdyby ses chtěl vzdát požadavku na tlačítko, tak bych ti poradil.
Já jsem asi před třemi měsíci koupil v tescu levný sluchátka panasonic za 200Kč (slovy dvě stě korun) a nestačil jsem se divit. Skutečně jsem nadmíru spokojen a předčí to kdejaký sennheisery. Jsou to opravdu JEDINÝ sluchátka, který poslouchám a který hrajou naprosto vyváženě BEZ ekvalizéru. Vážně jsem se s tím ještě nesetkal.
http://imageshack.com/photo/my-images/8 ... 10009.jpg/
Pak jsem ještě měl dost dobrý sluchátka Sennheiser CX 200, téměř perfektně tlumí okolí, ale mají trochu důraz na vyšší středy (2-4 kHz)
Pro poslouchání hudby v MHD nebo u počítače myslim že sluchátka za 4k je zbytečná věc, když se výborně hrající sluchadla dají pořídit do 1k
Já jsem asi před třemi měsíci koupil v tescu levný sluchátka panasonic za 200Kč (slovy dvě stě korun) a nestačil jsem se divit. Skutečně jsem nadmíru spokojen a předčí to kdejaký sennheisery. Jsou to opravdu JEDINÝ sluchátka, který poslouchám a který hrajou naprosto vyváženě BEZ ekvalizéru. Vážně jsem se s tím ještě nesetkal.
http://imageshack.com/photo/my-images/8 ... 10009.jpg/
Pak jsem ještě měl dost dobrý sluchátka Sennheiser CX 200, téměř perfektně tlumí okolí, ale mají trochu důraz na vyšší středy (2-4 kHz)
Pro poslouchání hudby v MHD nebo u počítače myslim že sluchátka za 4k je zbytečná věc, když se výborně hrající sluchadla dají pořídit do 1k
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
To nevěřímDJ Murano píše:...v tescu levný sluchátka panasonic za 200Kč (slovy dvě stě korun) a nestačil jsem se divit. Skutečně jsem nadmíru spokojen a předčí to kdejaký sennheisery. Jsou to opravdu JEDINÝ sluchátka, který poslouchám a který hrajou naprosto vyváženě BEZ ekvalizéru..
Špunty který hrajou rovně jsem nikdy neslyšel, jaký mají označení? resp. pod jakým názvem je seženu?
LTH
- DJ Murano
to už vážně nevim, proto jsem přiložil foto aspoň jak vypadaj 
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
asi to budou panasonic RP-HJE120-K
- DJ Murano
Jojo, to jsou oni
ale ještě si dovolim vsuvku: ať už si tázající bude pořizovat jakýkoliv sluchátka, tak musí počítat s tím, že ty sluchátka se musejí rozehrát, u tech mých to trvalo zhruba 3 týdny až měsíc, takže až je rozbalíš a ozkoušíš a řekneš si "že já blbec vyhazoval tolik peněz a hraje to za starou bačkoru" nezoufej
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Ty a není to tím, že si na jejich zvuk zvykneš?DJ Murano píše:Jojo, to jsou oniale ještě si dovolim vsuvku: ať už si tázající bude pořizovat jakýkoliv sluchátka, tak musí počítat s tím, že ty sluchátka se musejí rozehrát, u tech mých to trvalo zhruba 3 týdny až měsíc, takže až je rozbalíš a ozkoušíš a řekneš si "že já blbec vyhazoval tolik peněz a hraje to za starou bačkoru" nezoufej
Já třeba všechny sluchátka, co jsem měl, kupoval na základě poslouchání v kamenné prodejně Prodance a musím říct, že jsem si nevšiml, že by nějak měnily svoje vlastnosti.
LTH
- DJ Murano
Tak jestli je možný si ty sluchátka v kamenný prodejně poslouchat, tak je tu předpoklad, že si je už poslechl taky někdo před tebou, a nemusel to být jeden člověk, tudíž už mohly bejt zaběhnutý
já je koupil v tescu, zabalený, a ze začátku měly docela přestřelený výsky a vyšší středy, dokrmoval jsem to ekvalizérem, ale teď už mám eq vypnutej a chraň mě ruka páně jestli ho zapnu, hrajou suprově 
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, to je pravda
Já jsem ale nedočkavec, takže poslouchám i ty čerstvě koupený
Jako takto - možný to je, aby sluchadla měnily svoje vlastnosti a u těch levnějších asi pravděpodobnější, ale nikdy jsem to nepocítil, ani třeba u repráků (nijak výrazně - jasný, že deset let starej reprák hraje trošičku jinak)
btw - ty je máš na "Hi-Fi" poslech? Není pak to, že hrají na rovno naopak nevýhodou?
LTH
Já jsem ale nedočkavec, takže poslouchám i ty čerstvě koupený
Jako takto - možný to je, aby sluchadla měnily svoje vlastnosti a u těch levnějších asi pravděpodobnější, ale nikdy jsem to nepocítil, ani třeba u repráků (nijak výrazně - jasný, že deset let starej reprák hraje trošičku jinak)
btw - ty je máš na "Hi-Fi" poslech? Není pak to, že hrají na rovno naopak nevýhodou?
LTH
- DJ Murano
Když to mám vzít úplně do důsledku, tak jsem nikdy neměl možnost poslouchat rovnej zvuk, nebo alespoň nevim jak to vypadá
Zkrátka a dobře ty sluchátka mi zvukově naprosto vyhovují a rozpoznám na nich téměř vše 
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Tak třeba bílej šum je "rovnej zvuk" 
Sežeň si generátor bílýho šumu (audacity má), nějakou lepší zvukovku a měřící mikrofon a proměř si jejich frekvenční charakteristiku, ne ?
Samozřejmě je třeba nejdřív proměřit frekvenční charakteristiku zvukovky a stejně tak vycházet z grafu frekv. charakteristiky měřícího mikrofonu (ta by ale měla být rovná, maximálně lehký velbloud na výškách.
Ale to už jsme OT.
Já mám na domácí poslech Xone XD-53 (kupodivu mi sedly na reprodukovanou hudbu nejlíp), na zvučení pak Sennheisery HD 280 PRO a u obou jsem nadmíru spokojen.
LTH
Sežeň si generátor bílýho šumu (audacity má), nějakou lepší zvukovku a měřící mikrofon a proměř si jejich frekvenční charakteristiku, ne ?
Ale to už jsme OT.
Já mám na domácí poslech Xone XD-53 (kupodivu mi sedly na reprodukovanou hudbu nejlíp), na zvučení pak Sennheisery HD 280 PRO a u obou jsem nadmíru spokojen.
LTH