ESP-LTD HM-330

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
bubucci
Kontaktovat uživatele:

ESP-LTD HM-330

Příspěvek od bubucci »

Má tu někdo zkušenosti s řadou 300 od ESP-LTD ? Konkrétně HM-330 FR ? V čem se liší např. od řady 350, 400 atd. a jestli to není nějaké vyloženě šidítko. Neberu v potaz snímače (bych vyměnil) a tremolo (bych zablokoval). Chci to vyloženě jako záložní/jednoúčelovou kytaru. Díky.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: ESP-LTD HM-330

Příspěvek od Nero »

350 by měly mít javorový top, hází na ně EMG místo LTD ALH a krk je průchozí. Série 400 byla vyráběná v Koreji, 3xx jsou indonéské, mám dojem, ale to si radši potvrď.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

měli by to být made in Indonesia, řada Standard. Ta 330 má šroubovaný javorový krk a mě vcelku vyhovuje, protože bych ji osadil BPK Holydiverem ke kobylce a tam mám ozkoušené, že mahagonové tělo+javorový krk+HD funguje. V ruce jsem měl jenom ty Deluxe řady a low endové 50/100 no a něja ksi nedovedu představit, co se děje mezi tím. Cena na kytarách je cca 14k, tak by to snad neměl být úplný průser. Moc jsem o nich na netu nenašel :(
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já jsem se bohužel ještě nedostal k těm třístovkám. Ty čtyřstovky bývaly hodně dobré - v podstatě jako Deluxe 1000, jen méně nazdobené. Ale četl jsem hodně reakcí v tom smyslu, že ty 300, které mají 400 nahradit, šly kvalitou o něco dolů. Do nové za 14 bych asi nešel, ale kdyby se našlo něco výhodného na bazaru, tak proč ne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

mám možnost se k ní dostat výměnou, kdy by mě výšla na 7.500,- což je cena např. RG450/470. S tvarem těla a thin U krkem nemám vůbec problém a solid top mě taky nevadí. Jde mi o to, že třeba na Cort X-TH v ceně kolem 12-14k se mě moc dobře nehraje a příjde mi, že s tou kytarou musím bojovat, ale zase u např. PRS SE ten pocit nemám a příjde mi to (pokud pominu hardware) pocitově dospělá kytara...
Gridchaser

Příspěvek od Gridchaser »

Nero píše:Série 400 byla vyráběná v Koreji, 3xx jsou indonéské, mám dojem, ale to si radši potvrď.
Minulý rok jsem měl možnost mít pár dní doma M300 - made in China - zpracování ne úplně super (estetický drobnosti jako zpracování bindingu krku, ne zrovna nejkrásnější javor na topu), ale jinak se mi na ni hrálo dobře a zvuk byl taky docela dobrej - průchozí krk, 2 x EMG 81. Ale je to jinej profil těla než MH.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“