Zdravím,
Potrebuji poradit s nalazením.Mam kytaru Cort g200 a potreboval bych ji naladit tak aby hrala trochu skřípavějším zvukem.Zvuk je zatim příliš uměle čistý.
Naladění el. kytary
Pravidla fóra
Naladění el. kytary
Naposledy upravil(a) Nero dne 22.06.2013 8:24, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název - nelazíme, ladíme. A přesunuto.
Důvod: Upraven název - nelazíme, ladíme. A přesunuto.
Re: Nalazení el. kytary
V prvé řadě změň název vlákna a první větu po pozdravu. My kytary ladíme.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Nalazení el. kytary
Tak buď jsi úplnej ňouma (s prominutím) a ptáš se na zkreslení, nebo dotazu vůbec nerozumím
H_orme, vítej na fóru.
Prosím neuraž se, ale než si něco koupíš a začneš to používat, tak se o tom výrobku minimálně informuj (ve smyslu jak to funguje a jak se s tím zachází). Nevím, proč sis kytaru nevyzkoušel při koupi. Minimálně jsi se mohl zeptat prodejce, jak dosáhnout toho vysněného skřípavého zvuku. Nevím sice to to znamená, s výrazem "skřípání" jsme se setkal jen u houslí, dveřních pantů a pohybu křídy po tabuli.
Dále bych ti doporučil hledat tady na fóru. I když tě omlouvá to, že pokud hledáš podle slov "nalazení" a "skřípání", tak jsi toho moc nenašel.
Já tě tedy navedu na úplný základ - elektricke-kytary/spravne-cesky-ladeni- ... t4811.html
Jinak ladění kytary (strun) znamená napnutí struny do určitého napětí, při kterém ta struna vibruje příslušnou frekvencí. Pokud přes struny nejezdíš smyčcem nebo trsátkem ve směru osy opředené struny, tak by nic nemělo skřípat.
Taky jako haas nerozumím "uměle čistému" a "skřípání".
Navíc jsi svoje vlákno založil v nevhodné sekci.
Upřesni svůj dotaz a já ti podle toho vlákno přesunu (nebo zamknu).
Prosím neuraž se, ale než si něco koupíš a začneš to používat, tak se o tom výrobku minimálně informuj (ve smyslu jak to funguje a jak se s tím zachází). Nevím, proč sis kytaru nevyzkoušel při koupi. Minimálně jsi se mohl zeptat prodejce, jak dosáhnout toho vysněného skřípavého zvuku. Nevím sice to to znamená, s výrazem "skřípání" jsme se setkal jen u houslí, dveřních pantů a pohybu křídy po tabuli.
Dále bych ti doporučil hledat tady na fóru. I když tě omlouvá to, že pokud hledáš podle slov "nalazení" a "skřípání", tak jsi toho moc nenašel.
Já tě tedy navedu na úplný základ - elektricke-kytary/spravne-cesky-ladeni- ... t4811.html
Jinak ladění kytary (strun) znamená napnutí struny do určitého napětí, při kterém ta struna vibruje příslušnou frekvencí. Pokud přes struny nejezdíš smyčcem nebo trsátkem ve směru osy opředené struny, tak by nic nemělo skřípat.
Taky jako haas nerozumím "uměle čistému" a "skřípání".
Navíc jsi svoje vlákno založil v nevhodné sekci.
Upřesni svůj dotaz a já ti podle toho vlákno přesunu (nebo zamknu).
- Dafčánek
- Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory
Raději bych ho přesměroval na "instruktážní" témata pro výběr kytary a aparátu.
Jak vybrat kytaru 1
Jak vybrat kytaru 2
Jak vybrat aparát
Jak vybrat kytaru 1
Jak vybrat kytaru 2
Jak vybrat aparát
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
Re: Naladění el. kytary
Dafčánku, já se obávám, že tuhle cestu má už za sebou. Pochopil jsem, že kytaru si už vybral a má jí doma.
Teď je potřeba mu vysvětlit, čeho dosáhne naladěním kytary a že to nesouvisí se zkreslením zvuku, které má pravděpodobně na mysli. Až nám napíše o co jde, tak se to tu možná znovu přejmenuje nebo s něčím sloučí.
Určitě neobjevil Ameriku, aby to obstálo jako samostatný thread.
Vzhledem k tomu, že tady byl dnes v 10:23, tak už mohl klidně reagovat.
Teď je potřeba mu vysvětlit, čeho dosáhne naladěním kytary a že to nesouvisí se zkreslením zvuku, které má pravděpodobně na mysli. Až nám napíše o co jde, tak se to tu možná znovu přejmenuje nebo s něčím sloučí.
Určitě neobjevil Ameriku, aby to obstálo jako samostatný thread.
Vzhledem k tomu, že tady byl dnes v 10:23, tak už mohl klidně reagovat.