RCF 422-A mkII vs. JBL PRX 615M
Pravidla fóra
RCF 422-A mkII vs. JBL PRX 615M
Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, jaký z těchto 2 reproboxů doporučujete a proč? Všichni mi říkají, že lepší volba bude JBL PRX 615M (větši výkon, větší SPL,...), podle posledních zpráv co jsem dostal, byli kluci nadšeni z poslední akce kdy hráli na JBL reproboxy (bližší specifikaci nemám, spíše jen to, že jeden reprobox se pohyboval asi v jiné cenové kategorii a byla to akce na venkovním prostranství). Pro živou hudbu, především pro zpěv (později se k němu připojí i dechové hudení nástroje) ke zvučení hospod, kulturních domů (třeba i o kapacitě do 500 lidí)? Díky předem za všechny odpovědi!
Re: RCF 422-A mkII vs. JBL PRX 615M
Jestli plánuješ zvučit kulturáky s 500. lidmi, tak na takovéto bedny zapomeň. To je pořádná masa.
Nenech se zmást těmi 1000W u JBL. Ono 500W do výšek je hloupost. Je to spíše pořádně předimenzovaný (a zbytečně) výkon zesilovače. Nejsem člověk, který se v těch bednách hrabe. Spíše jen na různých akcích poslouchám. JBL se mi zdály uřvané, nekonkrétní. Ono ale záleží, kdo sedí za mixem a co má v hlavě a v pazourách. Zato vždycky, když někde slyším a vidím RCF, tak to hraje jak z praku. (při vhodné konfiguraci).
Nicméně na sál pro 500 lidí je tohle obojí čajíček.
Obojí je vhodné jako monitor, pro PA by to chtělo http://www.audiotek.cz/product-22561-rcf-tt25a
Nenech se zmást těmi 1000W u JBL. Ono 500W do výšek je hloupost. Je to spíše pořádně předimenzovaný (a zbytečně) výkon zesilovače. Nejsem člověk, který se v těch bednách hrabe. Spíše jen na různých akcích poslouchám. JBL se mi zdály uřvané, nekonkrétní. Ono ale záleží, kdo sedí za mixem a co má v hlavě a v pazourách. Zato vždycky, když někde slyším a vidím RCF, tak to hraje jak z praku. (při vhodné konfiguraci).
Nicméně na sál pro 500 lidí je tohle obojí čajíček.
Obojí je vhodné jako monitor, pro PA by to chtělo http://www.audiotek.cz/product-22561-rcf-tt25a
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Tak to jsem asi přehnal těch 500 lidí. Myslel jsem spíše běžné vesnické kulturní domy + hospůdky. Ale já bych potřeboval porovnávat tyto dva kusy konkrétní ne značku JBL a značku RCF obecně. Věřím tomu, že reproboxy od JBL za 40000,- mohou hrát moc pěkně, ale na druhou stranu i reproboxy značky RCF za 40000,- mohou hrát taky pěkně. Proto bych potřeboval konkrétně proti sobě tyto dva typy na hraní do takovýchto prostor. (Popřípadě ještě JBL viz. výše v porovnání s RCF ART 712-A mkII).
Hmmm, tak třeba se najde někdo, kdo přesně tyto dvě bedny měl vedle sebe a testoval je...
Jaké k tomu máte, nebo bude mít subbasy?
No a vlastně především: chceš porovnávat bedny jiné kategorie. 12" vers. 15" nemůžeš srovnávat. Je to jako porovnávat auto s obsahem 1,6 a dvoulitr.
Jaké k tomu máte, nebo bude mít subbasy?
No a vlastně především: chceš porovnávat bedny jiné kategorie. 12" vers. 15" nemůžeš srovnávat. Je to jako porovnávat auto s obsahem 1,6 a dvoulitr.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
a spousta No name...
a spousta No name...
Dobrá zkusme porovnávat JBL PRX 615M s RCF ART 715-A mkII.
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Kdybych to měl porovnávat pro sebe, jestli si koupím RCF nebo JBL, celkem bez rozmyslu beru RCF.Krop píše:Dobrá zkusme porovnávat JBL PRX 615M s RCF ART 715-A mkII.
Jako značka má daleko větší renomé, důkazem by měly být velké sklady (nejen) firmy Prodance s touto značkou, dokládající, že se opravdu prodává.
Nevím, jak je na tom s odolností řada ART 7xx, ale 3xx jsou neuvěitelné držáky.
Investicí do RCF máš určitou jistotu, kterou si nejsem jist, že může JBL nabídnout.
LTH
Ledacos jsem si zjistil a to asi to, že JBL může nabídnout určitou jistotu, nabízí třeba i, ale za zbytečně přemrštěnou a nesmyslnou cenu, za kterou si koupím od RCF reprobox s kvalitou o kategorii výše.
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Poměr kvalita/cena bude určitě taky závislý na konkrétních řadách od obou výrobců.Krop píše:Ledacos jsem si zjistil a to asi to, že JBL může nabídnout určitou jistotu, nabízí třeba i, ale za zbytečně přemrštěnou a nesmyslnou cenu, za kterou si koupím od RCF reprobox s kvalitou o kategorii výše.
Já jsem svým předchozím příspěvkem chtěl říct hlavně asi toto : V případě, že si koupíš RCF a to jedno co konkrétně, máš 99.99% pravděpodobnost, že ti to dlouho vydrží a bude to hrát odpravdu dobře, jelikož si opravdu drží kvalitu výroby. Na druhou stranu o JBL obecně ti můžu říct (byť je nemám a mám je naposlouchané méně, zato ale znám lidi, co je mají), že už jsou v situaci, kdy vyrábí jakési "ekonomičtěji příjemnější" výrobky a že můžeš být zklamaný.
Dej vědět jak se líbí to, co koupíš (koupils).
LTH