RCF 422-A mkII vs. JBL PRX 615M

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
Krop

RCF 422-A mkII vs. JBL PRX 615M

Příspěvek od Krop »

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, jaký z těchto 2 reproboxů doporučujete a proč? Všichni mi říkají, že lepší volba bude JBL PRX 615M (větši výkon, větší SPL,...), podle posledních zpráv co jsem dostal, byli kluci nadšeni z poslední akce kdy hráli na JBL reproboxy (bližší specifikaci nemám, spíše jen to, že jeden reprobox se pohyboval asi v jiné cenové kategorii a byla to akce na venkovním prostranství). Pro živou hudbu, především pro zpěv (později se k němu připojí i dechové hudení nástroje) ke zvučení hospod, kulturních domů (třeba i o kapacitě do 500 lidí)? Díky předem za všechny odpovědi!
zzbar
Rádce

Re: RCF 422-A mkII vs. JBL PRX 615M

Příspěvek od zzbar »

Jestli plánuješ zvučit kulturáky s 500. lidmi, tak na takovéto bedny zapomeň. To je pořádná masa.
Nenech se zmást těmi 1000W u JBL. Ono 500W do výšek je hloupost. Je to spíše pořádně předimenzovaný (a zbytečně) výkon zesilovače. Nejsem člověk, který se v těch bednách hrabe. Spíše jen na různých akcích poslouchám. JBL se mi zdály uřvané, nekonkrétní. Ono ale záleží, kdo sedí za mixem a co má v hlavě a v pazourách. Zato vždycky, když někde slyším a vidím RCF, tak to hraje jak z praku. (při vhodné konfiguraci).
Nicméně na sál pro 500 lidí je tohle obojí čajíček.
Obojí je vhodné jako monitor, pro PA by to chtělo http://www.audiotek.cz/product-22561-rcf-tt25a
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Krop

Příspěvek od Krop »

Tak to jsem asi přehnal těch 500 lidí. Myslel jsem spíše běžné vesnické kulturní domy + hospůdky. Ale já bych potřeboval porovnávat tyto dva kusy konkrétní ne značku JBL a značku RCF obecně. Věřím tomu, že reproboxy od JBL za 40000,- mohou hrát moc pěkně, ale na druhou stranu i reproboxy značky RCF za 40000,- mohou hrát taky pěkně. Proto bych potřeboval konkrétně proti sobě tyto dva typy na hraní do takovýchto prostor. (Popřípadě ještě JBL viz. výše v porovnání s RCF ART 712-A mkII).
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Hmmm, tak třeba se najde někdo, kdo přesně tyto dvě bedny měl vedle sebe a testoval je...
Jaké k tomu máte, nebo bude mít subbasy?
No a vlastně především: chceš porovnávat bedny jiné kategorie. 12" vers. 15" nemůžeš srovnávat. Je to jako porovnávat auto s obsahem 1,6 a dvoulitr.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Krop

Příspěvek od Krop »

Dobrá zkusme porovnávat JBL PRX 615M s RCF ART 715-A mkII.
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Krop píše:Dobrá zkusme porovnávat JBL PRX 615M s RCF ART 715-A mkII.
Kdybych to měl porovnávat pro sebe, jestli si koupím RCF nebo JBL, celkem bez rozmyslu beru RCF.
Jako značka má daleko větší renomé, důkazem by měly být velké sklady (nejen) firmy Prodance s touto značkou, dokládající, že se opravdu prodává.
Nevím, jak je na tom s odolností řada ART 7xx, ale 3xx jsou neuvěitelné držáky.
Investicí do RCF máš určitou jistotu, kterou si nejsem jist, že může JBL nabídnout.
LTH
Krop

Příspěvek od Krop »

Ledacos jsem si zjistil a to asi to, že JBL může nabídnout určitou jistotu, nabízí třeba i, ale za zbytečně přemrštěnou a nesmyslnou cenu, za kterou si koupím od RCF reprobox s kvalitou o kategorii výše.
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Krop píše:Ledacos jsem si zjistil a to asi to, že JBL může nabídnout určitou jistotu, nabízí třeba i, ale za zbytečně přemrštěnou a nesmyslnou cenu, za kterou si koupím od RCF reprobox s kvalitou o kategorii výše.
Poměr kvalita/cena bude určitě taky závislý na konkrétních řadách od obou výrobců.
Já jsem svým předchozím příspěvkem chtěl říct hlavně asi toto : V případě, že si koupíš RCF a to jedno co konkrétně, máš 99.99% pravděpodobnost, že ti to dlouho vydrží a bude to hrát odpravdu dobře, jelikož si opravdu drží kvalitu výroby. Na druhou stranu o JBL obecně ti můžu říct (byť je nemám a mám je naposlouchané méně, zato ale znám lidi, co je mají), že už jsou v situaci, kdy vyrábí jakési "ekonomičtěji příjemnější" výrobky a že můžeš být zklamaný.
Dej vědět jak se líbí to, co koupíš (koupils).
LTH
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“