Cort Earth / Cort Jade

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
blablabla

Cort Earth / Cort Jade

Příspěvek od blablabla »

Ahoj, potřebovala bych poradit s výběrem kytary. Jsem v podstatě začátečník na kytaru hraji pár měsíců, takže něco už zahrát dokážu... Mám starou kytaru neznámé značky, která už fakt nezní jak by měla a tak jsem se rozhodla koupit si něco lepšího na čem by šel zahrát rock apod. Rozmýšlím se mezi : http://kytary.cz/cort-jade-1e-bk/HN122453/ a http://kytary.cz/cort-earth-70-ns/HN102539/. Moc by mi pomohlo kdybyste mi poradili a popřípadě poslali odkazy i na jiné kytary, nejlépe aby měli výřez, v cenně maximálně do 5000. Všem moc děkuji za rady :)
Ivan

Re: Cort Eart/Cort Jade

Příspěvek od Ivan »

no hlavne ta prva cierna je elektroakustika (a asi aj dost uboha...) takze v tvojom pripade by som ju asi uplne vylucil... na tu druhu si myslim, ze vacsina zareguje pozitivne. :wink:
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
blablabla

Příspěvek od blablabla »

no to že je to elektroakustika mi ani nevadí :D ale děkuju za radu :)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

no myslel som to tak, ze aj zaciatocnik by sa mal vyhybat lacnym elektroakustikam...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
blablabla

Příspěvek od blablabla »

já jí našla i jako akustiku, jenom tenhle odkaz je elektroakustika... :D
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Ber Earth. Má masivní přední desku a celkově to jsou za tu cenu moc slušný nástroje.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Ivan to asi myslel hlavně tak,že ta první Cortka je jen překližka.Ta druhá je už polomasiv a kytara zní hned úplně jinak,takže z těchto kytar je volba jasná.Ale jsou i jiné alternativy,každopádně tou Earth chybu rozhodně neuděláš,ba naopak.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

blablabla

Příspěvek od blablabla »

Dobře děkuju asi vezmu Earth :)
andriu

Gitara -CORT Jade

Příspěvek od andriu »

Zdravim chcem sa Vás opytat ci ma niekto skusenosti s tymto typom gitar Cort Jade mna hlavne zaujala tato CORT Jade 1 BK ze ci to je za tu cenu gitara okej? ... chcel by som ju len tak na doma na hranie pre zabavu tak ak by dakto mal skusenosti tak dake rady by mi pomohli ....alebo odporucit daku inu aksuticku gitaru (cenovo do tych 150 EU) lebo do akustik sa moc nevyznam Diki.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Sloučeno se starším tématem - a když si pročteš ty příspěvky, uvidíš, že Jade není zrovna nejlepší volba.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Trochu to tady oživím.

Rozmýšlím se mezi celopřekližkovou 850 a Earth 70 s přední deskou z masivu.

Pak je tady ještě Earth Grand - pravděpodobně Earth bez lemování. Je levnější a pravděpodobně by na ni padla volba, pokud je to "ošizeno" pouze na vzhledu (mě třeba tahle jednoduchost naopak vyhovuje).

Jaké máte s těmito nástroji zkušenosti?

Já jsem naposled hrál na svoji akustiku asi tak před rokem a v obchodě jsem už opravdu docela dlouho nic akustického nezkoumal a nejbližší schopné hudebniny mám asi tak 100km, tak to na sběr vlastních poznatků moc nevypadá. Třeba 850 jsem kupoval už 4 a některé kousky byly fajn, jen už je to docela dlouho a nevím, v jaké kvalitě to Cort posílá do kšeftů teď.

Díky za doporučení.
Naposledy upravil(a) qwer dne 31.07.2013 17:59, celkem upraveno 1 x.
jastud

Re: Cort Earth / Cort Jade

Příspěvek od jastud »

ja mam od cortu celopreklizku AD810 (prakticky totez jako ta 850). koupil jsem ji na opilecke dychanky abych se nemusel bat ze prijdu o drahou kytaru. za ty 2200 mi popravde vyrazila dech. slusny zpracovani, slusne ladi po celym hmatniku, prijemne se na ni hraje a po dvou letech pouzivani je porad uplne v pohode. co se zvuku tyce tak to samozrejmne neni celomasiv za 20 litru, ale ani nic za co by bylo treba se stydet. na ot aby hrala potrebuje aspon 11 struny, s dvanactkama je to lepsi.

jinak recenze-vasi-vybavy/cort-ad-850-ns-akus ... 17438.html

ale ty se asi spis ptas na earth a earth grand, ze?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No já možná ty čísla popletl a nejedná se o 850, ale o 810. Každopádně s těma osmistovkama mám dobré zkušenosti, samozřejmě jsem narazil i na pár kusů a křivým hmatníkem a jinýma prasečinkama, ale daly se vybrat i velmi pěkné (za tu cenu) nástroje. Jen je to už pár let zpět a nevím, jestli se Cort třeba "nepokazil".

Proti těm osmistovkám určitě nic nemám, jen mi tak nějak automaticky přijde kytara s celomasivní přední deskou zvukově lepší (řada Earth) a ten rozdíl v ceně není závratný (cca tisícovka). Earth jsem už ale nezkoušel ani nepamatuju, tak se spíš ptám z toho důvodu, jestli někdo teď podobný "problém" neřešil a nemá čerstvé info z vlastního zkoumání :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Souhlasím, že ty 8xx Corty hrají na ty peníze překvapivě slušně a v rámci několika kusů mají poměrně vyrovnanou kvalitu. Cort Earth jsem minulý týden držel v rukou a přišel mi v porovnání se stejně drahými Washburny (na které jsou ted ještě nějaké slevy) horší, ale spíš v subjektivních ohledech.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak byla vybrána Cort Earth Grand. Za ty prachy (3600 včetně slušného lehce polstrovaného obalu Cort) naprosto úžasná kytara. Ladí, nízký dohman, tenší krk. Oproti 8xx docela posun ve zvuku hned po zahrání prvního akordu. Kytara je bez lemů a bez zdobení, ale vypadá parádně. Rozhodně vřele doporučuju, sám přemýšlím, že si ji koupím, protože se mi na moji Ibanez PF60 nehraje tak dobře a Cort mi přijde lepší i zvukově :)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“