Můžete mi prosím poradit nějakou ladičku, která by šla použít jak na ladění elektrické kytary a baskytary a a zároven i na violu? Na viole je s nímač se vstupem na jack jako mají kytary.
díky moc
V.
Ladičky pro housle a violu
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ladičky pro housle a violu
Některá z chromatických klipových ladiček. A výstup ze snímače nemusíš řešit. Např. s Intelli IMT-900 jsem ladil od kontrabasu po ukulele. Dobře mi funguje i levná Blond BT-07C (ladím s ní baskytaru, kytaru, ukulele).
díky za odpověď. Takový typ ladičky mám, ale je problém, že se s ní nenaladím, když hrajeme. I proto jsem chtěla ladičku na jack, aby nesnímala okolní otřesy.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak v tom případě závisí, zda chceš mít ladičku v podobě stomp boxu (efektová krabička) a z ní jít dál do ozvučovací soustavy, nebo hraješ na violu akusticky a jack použiješ čistě jen na ladičku. Rada ohledně chromatické ladičky platí i nadále.
O stomp boxu už jsem taky uvažovala, ale zatím jsme o něm jen přemýšlely, ale neřešily víc do hloubky... Přes jack se připojuju i do komba, takže i proto ten dotaz.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
V tom případě bych šel cestou stompboxu: http://kytary.cz/kytary/ladicky-a-metro ... e-ladicky/
Nejlépe ale skoč do obchodu si to vyzkoušet, co to bude dělat v kombinaci s tou violou.
Nejlépe ale skoč do obchodu si to vyzkoušet, co to bude dělat v kombinaci s tou violou.
Dobrý den. Koupil sem si ladičku FZONE FT-41. Má možnost ladění přes klip, tak i mikrofonem. S mikrofonem ale nemám dobré zkušenosti z dřívějška kdy jsem zkoušel ladit bratrovu kytaru (nevím jestli to bylo, kytarou, mnou nebo ladičkou, ale nemohl sem se zaboha trefit). Chci ladit přes klip, ale jaksi nevím, kam ji upnout. Je hezké že v návodu je na hlavu nástroje, ale není na ní místo.
Nakonec sem to vyřešil tak, že ladičku dávám mezi krk a hlavu, nad malý pražec, má to nějáký vlyv na snímánní?
Problém číslo dvě. Když ladím Ečkovou strunu, někdy se mi stává, že v poloze, kdy je podle ladičky správný tón (modrý klín) se zobrazí E a po chvíli mám pocid D ale se správným laděním. Tím druhým označením si teď nejsem jistý. Je to závada? Teď začínám a nevyznám se v tom. Stává se to jen při brnkání, se smyčcem se to neděje.
Děkuji za odpověď.
(Večer sem napíšu přesně co to dělá, až to budu mít zase v ruce.)
Nakonec sem to vyřešil tak, že ladičku dávám mezi krk a hlavu, nad malý pražec, má to nějáký vlyv na snímánní?
Problém číslo dvě. Když ladím Ečkovou strunu, někdy se mi stává, že v poloze, kdy je podle ladičky správný tón (modrý klín) se zobrazí E a po chvíli mám pocid D ale se správným laděním. Tím druhým označením si teď nejsem jistý. Je to závada? Teď začínám a nevyznám se v tom. Stává se to jen při brnkání, se smyčcem se to neděje.
Děkuji za odpověď.
(Večer sem napíšu přesně co to dělá, až to budu mít zase v ruce.)
Na svůj pravopis mám téměř uměleckou licenci.