Kvalitní levoruká kytara: z továrny nebo na zakázku?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Igimas

Kvalitní levoruká kytara: z továrny nebo na zakázku?

Příspěvek od Igimas »

Rád bych si za pár měsíců(až našetřím dost peněz) koupil kytaru "nafurt". Protože jsem levák tak výběr není široký. Zvukově se mi docela líbí Fender Stratocaster, jen by mohl mít nepatrně basovější hutnější zvuk. Problém je trošku ten zvuk(i když by to možná spravilo vhodné nastavení korekcí na aparátu), ale hlavně se mi moc tyto kytary nelíbí vzhledově, jakž takž ještě v bílé barvě by šla, tak přemýšlím nad touto kytarou http://kytary.cz/fender-american-standa ... /HN128102/ . Vyplatilo by se nechat si postavit kytaru na zakázku? Většina muzikantů mi spíš radila ať koupím radši z obchodu. Líbí se mi tvar kytar, jaké používá Joe Satriani, tak že bych si nechal vyrobit kytaru takového tvaru a dřevo by se použilo jako na Stratocaster. Co si o tom myslíte?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalitní levoruká kytara: z továrny nebo na zakázku?

Příspěvek od bubucci »

z toho, co jsi napsal mi nejlíp vychází Ibanez JS1200L, kytara ''nafurt'', která je zvukově blízko stratu, ale všechny výhody superstratu...
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid= ... &_from=R40
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Igimas píše:... Líbí se mi tvar kytar, jaké používá Joe Satriani, tak že bych si nechal vyrobit kytaru takového tvaru a dřevo by se použilo jako na Stratocaster. Co si o tom myslíte?
Určitě si zajdi někam do hudebnin vyzkoušet, jestli by ti třeba zmíněná JS1200L vyhovovala. U kytary na zakázku musíš počítat s vyšší cenou (ale úměrnou kvalitě).
Igimas píše:Většina muzikantů mi spíš radila ať koupím radši z obchodu.
Jak už jsem psal - u kytary na zakázku bude vyšší cena. Na druhou stranu jsem ale třeba jednou hrál na nějakou Ibanezku za 24.000 a byla to absolutní nuda - můj tehdejší LP od Epihpone za 13.000 na tom byl lépe. A za 24.000 si na zakázku necháš postavit perfektní nástroj, který ti bude sedět a proti "továrnímu" nástroji za stejnou cenu budeš o minimálně třídu výš.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pro drtivou většinu kytaristů je "kytara na furt" spíš iluze nebo zbožné přání než reálná možnost :) Tak bych k tomu i přistupoval.

Za sebe zopakuju to, co jsem tu psal několikrát: Když chceš custom nástroj, musíš sakra dobře vědět, co chceš, musíš to umět kytaráři vysvětlit a musíš počítat s tím, že při případné prodeji, zejména ještě levoručky, budeš finančně dost tratit.

Jinak pro načtení více info, podobné téma se řešilo zde, i když to už je nějaký čas:
elektricke-kytary/zakazkova-vyroba-el-k ... %20kytarář
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Igimas

Příspěvek od Igimas »

Škoda, že ta Ibanezka není nikde v ČR abych ji vyzkoušel, ale asi by byla hodně drahá když pravoruká verze té kytary stojí 50k. Nejspíš si asi nechám dělat na zakázku, už jsem s jedním výrobcem v kontaktu..
Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Nerob to... Ja som ľavák a už nikdy by som si nedal urobiť gitaru na zakázku. Bola super, ale prerobil som na nej majland...
Na gitare z predajne toľko neprerobíš. Dobre si premysli, čo chceš hrať a kúp si radšej viac gitár na rôzne zvuky. Ja mám Les Paul, Tele a Superstrat s tremolom. A nemám čo riešiť. Akurát raz za čas vymením snímače. Okrem toho som mal Ibanez RG370. Paráda!!! Ale mám ten Superstrat, ktorý som robil ja a vyhral.
Bež do poriadnej predajne, kde majú viac left handed modelov, poskúšaj, zisti si, čo Ti sedí do ruky a riaď sa pocitom. Snímače vymeníš, hardware vymeníš. Len si nedávaj robiť gitaru u gitarára, lebo sa Ti stane to, čo mne - lepší pocit som mal s lacnejšej gitary na inzerát...
Igimas

Příspěvek od Igimas »

No mě by ta zakázková kytara stála ještě mí'n než ten Fender než jsem sem dal. Tři kytary z obchodu přece musí stát víc jak jedna zakázková ne? Nikde v obchodě jsem neviděl žádné dražší levoruké kytary. Když jsem se ptal v kytary.cz jestli by třeba mohli dovést více kusů a já si jednu z nich vybral, říkali, že bych si mohl vybrat ze dvou kusů. rg370 jsem měl, ale neseděl mi úplně krk a tremolo si dělalo trošku co chtělo, tak jsem byl rád, že jsem ji prodal. U té zakázkové se bojím jen, že max. mi nesedne úplně do ruky a nebo že prostě nebude znít, což se prý i někdy může stát.
Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Mne ide o to, aby som mal viac možností zvukových. A Keď si dám vyrobiť gitaru na zakázku, budem mať síce skvelý nástroj, ak sa podarí, ale len jeden a jeden sound. Ale rob ako chceš. A neverím, že Ťa zakázková gitara vyjde menej ako z obchodu a že ju aj niekedy normálne predáš. Podľa mňa na vyskúšanie stačia dve gitary. V prvom rade ale musíš vedieť, čo očakávaš. Ja som si dal vyrobiť stratocaster a potom som zistil, že mi viac sedí Les Paul:-) Teraz hrám na Epi Les Paul Custom s vymenenými snímačmi a viac nepotrebujem. V štúdiu používam aj Tele, aj superstrat s pákou. Ale na pódium len Les Paul.
del

Příspěvek od del »

Co tahle:

http://www.guitarguitar.co.uk/left_guit ... 0812490516

Stojí hodně a mají jí jen v UK, ale řekl bych, že žádný kytarář ti takhle kvalitní kytaru neudělá, ani za tyhle peníze. Tělo plus krk je africký mahagon (basovější zvuk by neměl být problém). Tvar těla je moderní (24 pražců), nerezové pražce jako bonus (sbohem přepražcování). Tohle by mohla být kytara na furt, pokud se ti teda líbí ten přírodní povrch, mě upřímně moc ne. :D
Igimas

Příspěvek od Igimas »

del píše:Co tahle:

http://www.guitarguitar.co.uk/left_guit ... 0812490516

Stojí hodně a mají jí jen v UK, ale řekl bych, že žádný kytarář ti takhle kvalitní kytaru neudělá, ani za tyhle peníze. Tělo plus krk je africký mahagon (basovější zvuk by neměl být problém). Tvar těla je moderní (24 pražců), nerezové pražce jako bonus (sbohem přepražcování). Tohle by mohla být kytara na furt, pokud se ti teda líbí ten přírodní povrch, mě upřímně moc ne. :D
Ten povrch ještě docela jde, i když mám radši nějaký klidně transparentní lak. Připomíná mi kytaru jakou má Guthrie Govan. To, že žádný kytarář takovou kytaru neudělá píšeš nějak na základě zkušeností nebo jen tak(neber to nějak špatně jen mě to zajímá)?
Igimas

Příspěvek od Igimas »

Na většinu těch kytar jsem se na ebayi už díval. Problém je, že kromě té jedné je to všechno z USA a píšou tam, že posílají jen po USA..
Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Treba napísať a možno pošlú aj do EU. Ale to je jedno, lebo tie linky som Ti poslal len preto, aby bolo vidieť, že nie je problém zohnať poriadnu gitaru. Ako ľavák stratíš omnoho viac na gitare od gitarára, ako pravák. Ale myslím, že už si aj tak rozhodnutý a je zbytočné pokračovať v tejto debate.
Igimas

Příspěvek od Igimas »

No 100% ještě rozhodlý nejsem, ale je pravda že spíš už uvažuju o té stavbě. Ale nechápu proč bych měl tratit o mnoho víc u kytaráře když jsem levák. Když jsem se díval už dřív po různých kytarářích, tak příplatek za levoruké provedení byl většinou 3000kč, což mi nepřijde nějak extra moc, většinou i tovární "levačky" stojí o cca 2kkč víc.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Tratit budeš, až zjistíš, že ti nevyhovuje a budeš ji chtít prodat. Cena bude mnohem nižší než kdybys prodával normální tovární výrobek. Ale to už ti psal Nero o pár postů nahoře.
Igimas

Příspěvek od Igimas »

Jo to vím a právě toho se nejvíc bojím... je to asi jedinej důvod proč ještě nejsem napevno rozhodlej...
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Druhej důvod je ten, že si tu kytaru od kytaráře předem nevyzkoušíš. A může se stát cokoliv. V lepším případě ti nebude sedět. V horším bude třeba špatná zvukově.
Igimas

Příspěvek od Igimas »

Tak to zahrnuju do toho, že mi nebude vyhovovat. O tvaru už jsem rozhodlý dá se říct několik let, o barvě vesměs taky, ale to by se myslím dalo i eventuelně přebarvit(i když ta barva až tak velkou roli nehraje), o zvuku už jsem taky dá se říct rozhodlej, mám teď z druhé ruky stavěného superstrata a zvukově se mi líbí, jen právě nemá vůbec žádné basy ani nasucho, navíc co je nejhorší tak je nespolehlivá, jakože při použití páky nebo větších bendech se rozladí, nebo dokonce i praskne struna. Do ruky mi seděla jakž takž, hlavně mi vadil potenciometr blízko hrany kobylky, ale zvykl jsem si na to a už mi sedí.
Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Podľa mňa chceš mať niečo výnimočné a riskuješ pri tom prachy a nervy...:-) Presne túto chybu som urobil pred rokmi ja a pri predaji som stratil 70% ceny. Bolo to preto, lebo som ani sám nemal predstavu čo vlastne chcem. Kúp si Fender Stratocaster originál - nie je problém si ich odskúšať, po dohode, v nejakom dobrom obchode. Určite Ti to budú ochotní pripraviť. Alebo zober vyhratý Fender z ebay a máš pokoj. Poznám jedného chlápka, ktorý má s ebayom dosť skúseností a pozná tam serióznych predajcov. Sprostredkuje Ti nákup z ebaya až domov za malú veľmi slušnú províziu.
Inak ja mám napríklad jednu gitaru Bach CZ - Telecaster. Po výmene nuláku a snímačov je to fajn nástroj za pár peňazí.
911

Příspěvek od 911 »

Sanchez mi mluví z duše,přesně tak bych to udělal.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“