Marshall JVM 410c

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
TomyVop

Marshall JVM 410c

Příspěvek od TomyVop »

Zdravím. Mám drobně velký problém s mým novým kombem JVM 410c. Při hraní na akci v něm začalo podivně chrčet, zvuk bych připodobnil asi tomu jako když zapnete zkreslený kanál a dáte kytaru až na kombo, ale zvuk takhle šel víceméně neustále a i na čistý kanál to slabě vrčelo. Potom když jsem zkusil vypnou a znovu zapnout tak místo vrčení a chrčení se z komba začal linout nějaký ostinátní tón, takový umělý nepřerušovaný, nepopsatelný, prostě nějaká vazba s něčím ve formě konkrétního pazvuku, který opět nabýval na síle na OD1 a OD2 tedy tam kde ta lampa je vybuzená.
Po návratu domu jsem kombo zapnul a hrálo normálně. Řek jsem si tedy, že to bylo zřejmě nekvalitní elektrikou. Včera na akci dělalo opět totéž, pžičemž na zkoušce před touto akcí bylo vše v pořádku, jediný rozdíl byl v tom, že se zkoušelo v sále akce byla před sálem, ale jelo se na ten samý aparát. Napadlo mě totiž jestli zkrátka to kombo nereaguje na něco z té aparatury, protože jak jsem napsal, pokud si ho zapnu doma samostatně nedělá to nic z uvedených vylomenin.
Přemítám o možnostech, zkusil jsem vyměnit kabel mezi kytarou a kombem, pomohlo to asi tak na 5 minut, nebo zda není problém v kytaře, nebo tedy proud, ale je to podivné, či že se mu prostě nechce hrát venku, tyto dvě zmiňované akce se odehráli v přírodě jedna na trávě druhá jsme stáli na betonu, zda hraje roli povrch, ve své hudební agonii přemítám už úplně o všech možnostech. Ještě bych dodal že na akci včera jsem nakonec dojel pro své kombo jež jsem vyměnil právě za JVM, pro Marshalla JCM TSL 602, které nikdy na podobné neduhy netrpělo, ale stejně se tam ten ton z komba byť v menší míře objevil. Poraďte, moc děkuji předem za jakýkoliv názor a příspěvek.
kos99

Re: Marshall JVM 410c

Příspěvek od kos99 »

no projel bych to někde u lampáře .... může to být patice lampy nebo studeňák
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“