Je možné aby levák hrál normálně na basovku pro praváka?
Pravidla fóra
Je možné aby levák hrál normálně na basovku pro praváka?
Je to možné bez větších problémů?
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Musíš se smířit s tím, že nebudeš mít pravačku nikdy tak rychlou jako ostatní, ale podle mě jde naučit všechno... sám jsem tím důkazem, jsem totiž přeučený z leváka na praváka... jím jako levák, píši pravou, kladivo držím v levé a na kytaru hraju jako pravák...
ale teda na kytaru ne na basu
ale podle mě to nebude takový rozdíl
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsi nikdy v žiotě na nic nehrál, tak to bude asi fuška
chce to trpělivost a asi to nebude dost dlouho růžový... ä jak dlouho?.. to ti nikdo neřekne... záleží na píli, talentu a tak... ale basa (základ) je poměrně jednoduchý nástroj... tak ti držim palec
... ale chtělo by to učitele, nebo někoho kdo ti může ukázat alespoň základy...
pokud některý ze členů umí alespoň něco na kytaru, je poměrně snadné hrát podle něj... hraješ vždy jen jeden tón podle toho jaký akord drží... stupnici si najdi na internetu.... je to vždy ta nehhlubší znějící struna u kytary...
to je naprostý počátek... víc o base nevím
pokud některý ze členů umí alespoň něco na kytaru, je poměrně snadné hrát podle něj... hraješ vždy jen jeden tón podle toho jaký akord drží... stupnici si najdi na internetu.... je to vždy ta nehhlubší znějící struna u kytary...
to je naprostý počátek... víc o base nevím
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Re: Je možné aby levák hrál normálně na basovku pro praváka?
já tek nějak nevím, jak jsi to myslel...soogun píše:Je to možné bez větších problémů?
jestli jsi myslel obrácením strun a pak nástroj jenom přetočit, tak samozřejmě, že ano, není v tom žádný rozdíl, snad jen v tom, že to není tolik pohodlné.
Pokud jsi myslel jestli na basu můžeš hrát jako pravák, tak si myslím, jestli jsi žádná strunný nástroj ještě nedržel v ruce, tak je to jedno. Podle mně je to čistě jen o zvyku...
Radši to nedělej, podle mě to nebude nikdy takový jako bys hrál na svojí stranu, náš kytarista je odstrašující případ. On hraje na kytaru 6 let, já od vánoc a už v lednu jsem ho drtil (rychlost, přesnost...).
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
To ovšem nemuselo být zapříčiněno tím, že hrál na druhou stranuafektband píše:Radši to nedělej, podle mě to nebude nikdy takový jako bys hrál na svojí stranu, náš kytarista je odstrašující případ. On hraje na kytaru 6 let, já od vánoc a už v lednu jsem ho drtil (rychlost, přesnost...).
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
On zkoušel doma hrát na svojí stranu, sice hrál hov.. ale bylo to míň křečovitý než když hraje tak jak je naučenej.aivn86 píše:To ovšem nemuselo být zapříčiněno tím, že hrál na druhou stranuafektband píše:Radši to nedělej, podle mě to nebude nikdy takový jako bys hrál na svojí stranu, náš kytarista je odstrašující případ. On hraje na kytaru 6 let, já od vánoc a už v lednu jsem ho drtil (rychlost, přesnost...).
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Tak to já mám trochu jinou zkušenost: jsem levák a hraju na pravácký nástroj a musim uznat, že šikovnější levačka na hmatníku neni vůbec na škodu. Tapingy, trylky a kdoví co ještě, co nevim jak se vůbec jmenuje, jsem zvládal daleko rychleji, ale se slap'n'pop mám stále potíže.afektband píše:On zkoušel doma hrát na svojí stranu, sice hrál hov.. ale bylo to míň křečovitý než když hraje tak jak je naučenej.aivn86 píše:To ovšem nemuselo být zapříčiněno tím, že hrál na druhou stranuafektband píše:Radši to nedělej, podle mě to nebude nikdy takový jako bys hrál na svojí stranu, náš kytarista je odstrašující případ. On hraje na kytaru 6 let, já od vánoc a už v lednu jsem ho drtil (rychlost, přesnost...).
Taky záleží na tom, jaký je rozdíl v šikovnosti mezi levou a pravou. Pokud není člověk absolutní levák, tak může zvrátit tuto údajnou nevýhodu ve svůj prospěch
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
levo-pravak
Podle me sem pravak preucenej na levaka
Vsechno krome psani delam pravou rukou a vyhovuje mi to...Sem nejakej podivin asi mam dmtni geny:D
Isnt everything emo?How can you classify emo? every emotion is emotional even joy so emo is a bullshit retarded type of music for homos!!!
Ibanez Sr 505 BM,Warwick 25.1 250w
www.bandzone.cz/fan/wonder
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Re: levo-pravak
Proč by ne? Spousta lidí to tak dělá, kytara, lžíce, nůžky...poznat dominantní ruku můžeš jen podle psaní. A o tom rozdílu v šikovnosti jsem už mluvilWonder píše:Podle me sem pravak preucenej na levakaVsechno krome psani delam pravou rukou a vyhovuje mi to...Sem nejakej podivin asi mam dmtni geny:D
Basuju: Jackson C20
mno nevím ja jsem levák a mám basu pro praváky a hraje se mi dost dobře a nemám problemy a kdybych teď měl hrat na basu pro leváky tak nic nezahrajuafektband píše:Radši to nedělej, podle mě to nebude nikdy takový jako bys hrál na svojí stranu, náš kytarista je odstrašující případ. On hraje na kytaru 6 let, já od vánoc a už v lednu jsem ho drtil (rychlost, přesnost...).
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!

Re: levo-pravak
Nejsi sám ja taky levou jen píšu no možná nějaké věci ještě ale většínu věci dělám pravou rukouWonder píše:Podle me sem pravak preucenej na levakaVsechno krome psani delam pravou rukou a vyhovuje mi to...Sem nejakej podivin asi mam dmtni geny:D
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !

J8 dělá mvšechno pravou kromě jezení, já jim levou 
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Jen levou? To asi brzo umres ne?:DKIWI píše:J8 dělá mvšechno pravou kromě jezení, já jim levou
Isnt everything emo?How can you classify emo? every emotion is emotional even joy so emo is a bullshit retarded type of music for homos!!!